9 οφέλη για την υγεία από την κανέλα

10
9 οφέλη για την υγεία από την κανέλα

Τα οφέλη για την υγεία από την κανέλα λέγεται ότι περιέχουν φαρμακευτικές ιδιότητες που χρησιμοποιούνται ευρέως για τη θεραπεία και την πρόληψη ορισμένων ασθενειών και παθήσεων για πάνω από χίλια χρόνια.

οφέλη για την υγεία της κανέλας

Ναι, αυτό το παραδοσιακό φάρμακο είναι πραγματικά καλό για τον οργανισμό, ειδικά στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα, για την ανακούφιση από τις πεπτικές ενοχλήσεις, τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και πολλά άλλα!

Αυτά τα οφέλη για την υγεία υποστηρίζονται από επιστημονική έρευνα, οπότε αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα οφέλη για την υγεία, διαβάστε παρακάτω.

Τι είναι η κανέλα;

Στην ιστορία, η κανέλα διαπραγματευόταν ως νόμισμα σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Δεν χρησιμοποιείται μόνο ως οικιακό μπαχαρικό, αλλά ως ένα από τα δημοφιλή μπαχαρικά που χαρίζονται στους βασιλιάδες, ειδικά στην αρχαία Αίγυπτο.

Η κανέλα διατίθεται σε δύο κοινούς τύπους: η πρώτη είναι η κανέλα Κεϋλάνης, την οποία αποκαλούν «αληθινή κανέλα», ενώ η άλλη ονομάζεται cinnamomum cassia, την οποία οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συνήθως σήμερα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν μόνο την κανέλα ως δημοφιλές συστατικό για το μαγείρεμα και το ψήσιμο.

Αλλά εκτός από την προσθήκη μπαχαρικών στα αλμυρά πιάτα, η κανέλα έχει πολλές θετικές επιδράσεις στον οργανισμό.

Η κανέλα παρασκευάζεται με το ξεφλούδισμα του εσωτερικού φλοιού ενός μικρού αειθαλούς δέντρου, επιστημονικά γνωστό ως Cinnamomum verum.

Τοποθετείται κάτω από τον καυτό ήλιο για να κουλουριαστεί σε ρολά, εξ ου και ο όρος ξυλάκια κανέλας.

Αυτά τα ξυλάκια μπορούν να αλεσθούν για να σχηματίσουν μια σκόνη κανέλας.

Σήμερα, η κανέλα μπορεί να αγοραστεί σε διάφορες μορφές.

οφέλη για την υγεία του τσαγιού κανέλας

Οφέλη για την υγεία της κανέλας

Είστε περίεργοι για τα οφέλη της κανέλας για την υγεία; Δείτε τα παρακάτω:

1. Αντι-ιικές, αντιμυκητιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες

Γνωρίζατε ότι η κανέλα περιέχει επίσης πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες;

Στην πραγματικότητα, αυτό το δημοφιλές μπαχαρικό έχει χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση βακτηρίων, μυκήτων και ιών που χρονολογούνται από την αρχαία Κίνα.

Ο εσωτερικός φλοιός του αειθαλούς τσαγιού περιέχει αιθέρια έλαια που ονομάζονται κινναμαλδεΰδη, τα οποία του δίνουν επίσης την ξεχωριστή γεύση και οσμή.

Αυτό το αιθέριο έλαιο περιέχει τις αντιμυκητιακές, αντιβακτηριδιακές και αντιικές ιδιότητες της κανέλας.

τα οφέλη της κανέλας στο δέρμα

2. Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και αντιοξειδωτική δράση

Ορισμένα οικιακά μπαχαρικά μπορούν να αποτελέσουν καλή εναλλακτική ιατρική για την πρόληψη και την προστασία ασθενειών.

Μερικά από αυτά τα παθογόνα βακτήρια μπορούν να βρεθούν σε ορισμένα μπαχαρικά, φρούτα, λαχανικά και βότανα.

Ευτυχώς, η κανέλα περιέχει μεγάλες ποσότητες ισχυρών αντιοξειδωτικών, που ονομάζονται πολυφαινόλες, που μπορούν να προστατεύσουν τον οργανισμό από αυτές τις ασθένειες.

Εκτός από αυτό, έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.

3. Πρεβιοτικές ιδιότητες – Οφέλη της κανέλας

Η κανέλα περιέχει επίσης πρεβιοτικές ιδιότητες που παρέχουν πολλά οφέλη, όπως η προώθηση της ανάπτυξης καλών βακτηρίων ενώ καταστέλλει τα κακά (παθογόνα βακτήρια).

Η τακτική ενσωμάτωση της κανέλας στη διατροφή σας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση του πεπτικού σας συστήματος με την πάροδο του χρόνου.

Εκτός από αυτό, η κανέλα περιέχει επίσης ασβέστιο, φυτικές ίνες και μαγγάνιο.

φαρμακευτικά οφέλη της κανέλας

4. Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Μερικοί σπουδές προτείνουν ότι η κατανάλωση κανέλας μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Αν και το αποτέλεσμα αυτής της μελέτης δίνει ελπίδα σε ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με υψηλή αρτηριακή πίεση, χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να το επιβεβαιώσουν.

5. Μειώνει το σάκχαρο στο αίμα και τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Μερικοί σπουδές υποδηλώνουν επίσης ότι η κανέλα έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα στο σώμα.

Ως εκ τούτου, είναι τέλειο για διαβητικούς ασθενείς με ευαισθησία στην ινσουλίνη και για όσους κινδυνεύουν να έχουν διαβήτη τύπου 2.

Αν και δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα στοιχεία για αυτό και απαιτούνται ακόμη περισσότερες μελέτες, ορισμένοι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα συνιστούν ότι μια μικρή ποσότητα κανέλας στη διατροφή σας δεν βλάπτει.

από κοντά ξυλάκια κανέλας

6. Ανακουφίζει από τις πεπτικές ενοχλήσεις

Ως μπαχαρικό που περιέχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και αντιφλεγμονώδη δράση, η κανέλα έχει χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα στη δυτική και ανατολική ιατρική ως εναλλακτικό φάρμακο για γαστρεντερικά προβλήματα.

Από την αρχαιότητα, το λάδι φλοιού κανέλας έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των πεπτικών ανισορροπιών, του μεταβολικού συνδρόμου, του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου και των αερίων.

Η θερμότητά του πιστεύεται ότι βελτιώνει τα επίπεδα οξυγόνου και την κυκλοφορία του αίματος, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη ορισμένων ασθενειών και καταστάσεων.

Για να χρησιμοποιήσετε την κανέλα ως εναλλακτικό φάρμακο για την άνεση του πεπτικού συστήματος, απλά πάρτε αλεσμένη κανέλα και ανακατέψτε την με το ζεστό ρόφημά σας ή φτιάξτε το δικό σας τσάι κανέλας.

7. Μπορεί να έχει ευεργετικές επιδράσεις σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες

Μερικοί σπουδές προτείνουν ότι η κανέλα είναι επίσης ένα καλό φυτικό εναλλακτικό φάρμακο για νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από προοδευτική απώλεια της λειτουργίας ή της δομής των εγκεφαλικών κυττάρων, η οποία απαντάται συνήθως σε άτομα με νόσο του Πάρκινσον και τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η κανέλα περιέχει δύο ενώσεις που είναι υπεύθυνες για την αναστολή της συσσώρευσης πρωτεϊνών στον εγκέφαλο, έναν από τους παράγοντες που ευθύνονται για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Όσον αφορά τη νόσο του Πάρκινσον, η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει τους νευρώνες στον εγκέφαλο βελτιώνοντας τη γνωστική του λειτουργία, την κινητική λειτουργία και ομαλοποιώντας τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών του.

Ωστόσο, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα στοιχεία, απαιτούνται ακόμη περισσότερες μελέτες.

οφέλη του τσαγιού κανέλας

8. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

Υπήρξαν επίσης σπουδές συσχετίζοντας την κανέλα με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Δεδομένου ότι τα καρδιακά προβλήματα είναι διαδεδομένα στην κοινωνία, το αποτέλεσμα αυτής της μελέτης έφερε τόση ελπίδα στην ομάδα των ανθρώπων που επηρεάζονται ή κινδυνεύουν να το έχουν.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η κατανάλωση γραμμάρια κανέλας ή μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα την ημέρα θα μπορούσε να βελτιώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα των διαβητικών ασθενών και να μειώσει την «κακή» χοληστερόλη LDL, διατηρώντας παράλληλα σταθερή την «καλή» χοληστερόλη HDL.

Μόλις πρόσφατα, μερικά κλινικός δοκιμές δείχνουν ότι η κατανάλωση 120 mg κανέλας την ημέρα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα «καλής» χοληστερόλης στο σώμα.

9. Μπορεί να προστατεύει από τον καρκίνο

Αν υπάρχει μια ασθένεια που φοβούνται οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, αυτή θα ήταν ο καρκίνος.

Ο καρκίνος χαρακτηρίζεται από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των κυττάρων στο σώμα.

Τα καλά νέα είναι ότι ορισμένες μελέτες προτείνουν την πιθανή χρήση της κανέλας στη θεραπεία και την πρόληψη του καρκίνου.

ο μελέτη Διεξήχθη σε ποντίκια με καρκίνο του παχέος εντέρου και το αποτέλεσμα έδειξε ότι η κανέλα περιέχει έναν ισχυρό ενεργοποιητή ικανό να αποτοξινώσει τα ένζυμα του παχέος εντέρου, αναστέλλοντας έτσι την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και ελεύθερων ριζών.

Αν και τα στοιχεία δεν είναι ακόμη σαφή αυτή τη στιγμή, ιδιαίτερα ότι έχουν γίνει μόνο μέσω μελετών σε ζώα και χρειάζονται περισσότερες μελέτες, τα στοιχεία είναι ωστόσο καλά νέα για όποιον πάσχει από καρκίνο.

συμπέρασμα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κανέλα είναι ένα ισχυρό μπαχαρικό που έχει ποικίλες χρήσεις.

Σήμερα, υπάρχουν ποικιλίες κανέλας που μπορείτε να αγοράσετε στα παντοπωλεία, ακόμη και τα συμπληρώματα κανέλας είναι πλέον διαθέσιμα.

Αλλά πριν από την τακτική κατανάλωση κανέλας, φροντίστε να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας για τυχόν πιθανές παρενέργειες.

Επομένως, είτε το χρησιμοποιείτε για τη θεραπεία είτε για την πρόληψη ορισμένων ασθενειών, η ουσία είναι ότι η κανέλα είναι απλώς σημαντική και πολύτιμη.

Schreibe einen Kommentar