5 συμβουλές για να βοηθήσετε ένα ντροπαλό παιδί με υγιή κοινωνικοποίηση

0
5 συμβουλές για να βοηθήσετε ένα ντροπαλό παιδί με υγιή κοινωνικοποίηση

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είσαι ένα ντροπαλό, ήσυχο παιδί. Ωστόσο, η αποτυχία ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων θα μπορούσε να στοιχειώνει το μικρό σας για μια ζωή, προκαλώντας του προβλήματα στη δημιουργία φιλιών και στενών σχέσεων και βλάπτοντας ορισμένες προοπτικές καριέρας.

Οι φροντισμένοι γονείς δεν θέλουν να αλλάξουν τα παιδιά τους, απλώς υποστηρίζουν την ανάπτυξή τους για να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να ευδοκιμήσουν ως ενήλικες. Ακολουθούν πέντε συμβουλές για να βοηθήσετε ένα ντροπαλό παιδί με υγιή κοινωνικοποίηση.

1. Σκεφτείτε τη θεραπεία

Παρακαλώ, μην μπαίνετε στο στίγμα που περιβάλλει τη θεραπεία. Μεγαλώνει, ούτως ή άλλως, χάρη στο ότι περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν τα πολλαπλά οφέλη για περισσότερα από τη θεραπεία σοβαρών ψυχικών ασθενειών. Σήμερα, ακόμη και ενήλικες επισκέπτονται θεραπευτές για συμβουλές για την πλοήγηση σε γεγονότα της ζωής και τη δημιουργία θετικών σχέσεων.

Η εισαγωγή των παιδιών σας στη θεραπεία όταν είναι μικρά τα κάνει πιο πιθανό να κάνουν την υγιή επιλογή να αναζητήσουν βοήθεια ως ενήλικες. Περιλαμβάνουν εξειδικευμένα σχήματα όπως η εφαρμοσμένη θεραπεία ανάλυσης συμπεριφοράς δομημένα και ελεύθερα στοιχεία παιχνιδιού, επιτρέποντας στα παιδιά να δημιουργήσουν θετικές σχέσεις με τον θεραπευτή τους. Αυτός ο οδηγός μπορεί στη συνέχεια να τους μυήσει σε απτές δεξιότητες για κοινωνική αλληλεπίδραση με άλλους.

Αναζητήστε βοήθεια εάν δυσκολεύεστε να αντέξετε οικονομικά τη θεραπεία. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για το Πρόγραμμα Ασφάλισης Υγείας για Παιδιά μέσω του Marketplace, ακόμα κι αν δεν αγοράσετε κάλυψη για τον εαυτό σας. Το κόστος της φροντίδας ψυχικής υγείας δεν θα μειωθεί αφού το παιδί σας φτάσει τα 18 — ενεργήστε τώρα, ενώ έχετε επιλογές για πιο προσιτή φροντίδα. Θα μπορούσατε να γλιτώσετε τον ανείπωτο μελλοντικό πόνο του μικρού σας ζητώντας του τη βοήθεια τώρα.

2. Εκθέστε τα σε νέα περιβάλλοντα

Εάν το παιδί σας περνά σχεδόν όλη την ημέρα, κάθε μέρα στο σπίτι, δεν είναι περίεργο που αγωνίζεται να αλληλεπιδράσει με άλλους. Μπορεί να μην έχουν επαρκή πρακτική. Η λύση? Εκθέστε τα σε όσο το δυνατόν περισσότερα νέα περιβάλλοντα, συστήνοντάς τα σε άλλους με ασφάλεια, έχοντας δίπλα τους.

Κάντε την έξοδό σας ελκυστική, διασκεδαστική και εκπαιδευτική. Για παράδειγμα, γιατί να μην πάρετε το ντροπαλό παιδί σας στο πάρκο; Θα αισθάνονται πιο ασφαλείς μαζί σας εκεί και μπορείτε να μοντελοποιήσετε συμπεριφορές όπως να ζητάτε από ένα άλλο μικρό που παίζει μόνο του να έρθει μαζί σας για ένα παιχνίδι.

Τα ντροπαλά παιδιά μπορεί να ξεφύγουν από το καβούκι τους σε ειδικές κατασκηνώσεις που καλύπτουν τα ενδιαφέροντά τους — και μπορείτε να βρείτε εκπαιδευτικές, δωρεάν εκδόσεις. Για παράδειγμα, έμποροι λιανικής όπως το Apple store και το Home Depot προσφέρουν δωρεάν κατασκηνώσεις που διδάσκουν στα παιδιά σας τα βασικά στοιχεία της κωδικοποίησης ή της κατασκευής καλύτερων σπιτιών πουλιών, ενώ τα συστήνουν σε άλλους σε ένα φιλικό, εκπαιδευτικό περιβάλλον.

3. Μάθετε μια νέα γλώσσα (και Γνωρίστε έναν νέο φίλο)

Πολλά σχολεία δεν εισάγουν τη διδασκαλία ξένων γλωσσών μέχρι το Λύκειο και την προσφέρουν ως μάθημα επιλογής ακόμη και τότε. Αυτή η πολιτική είναι ατυχής, καθώς δεν εκμεταλλεύεται το πώς τα μικρά παιδιά μαθαίνουν ασυνείδητα ως κατάσταση του νου. Οι ενήλικες και τα μεγαλύτερα παιδιά γίνονται συνειδητοποιημένοι μαθητές, σκέφτονται πληροφορίες αντί να τις απορροφούν από το περιβάλλον τους σαν σφουγγάρια.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να βασίζεστε στην περιοχή σας. Οι σημερινές εφαρμογές εκμάθησης γλωσσών καθιστούν δυνατό για εσάς και το μικρό σας να κατακτήσετε μια νέα γλώσσα στο σπίτι. Σκεφτείτε όλη τη διασκέδαση που θα έχετε όταν προπονείστε μαζί.

Μόλις μάθετε αρκετές φράσεις για να αισθάνεται άνετα να κάνει βασικές συνομιλίες, βοηθήστε το παιδί σας να βρει έναν διεθνή φίλο με στυλό για να αλληλογραφεί στη νέα του γλώσσα. Ιστότοποι όπως το MyLanguageExchange δίνουν στο παιδί σας πρακτική εξάσκηση να μιλάει μια δεύτερη γλώσσα ενώ κάνει έναν νέο φίλο.

4. Επιλέξτε το σχολείο τους προσεκτικά

Ανάλογα με την οικονομική σας κατάσταση, μπορεί να νομίζετε ότι έχετε λίγες επιλογές σε σχολεία εκτός της τοπικής σας περιφέρειας. Μάλλον δεν είναι αλήθεια, εκτός αν ζείτε σε μια απομακρυσμένη περιοχή. Πολλές πολιτείες προσφέρουν διάφορα δωρεάν σχολεία τσάρτερ και ορισμένα ιδιωτικά σχολεία παρέχουν ευκαιρίες υποτροφιών σε άπορους μαθητές.

Τα ντροπαλά παιδιά μπορεί να έλκονται προς τη διαδικτυακή μάθηση, αλλά η ενασχόλησή τους με αυτό το γιεν θα μπορούσε να τους αφήσει λίγο στην υγιή κοινωνικοποίηση. Γιατί να μην συμβιβαστείτε σε μια υβριδική ρύθμιση, ίσως να ζητήσετε από το παιδί σας να πάρει ένα μάθημα αυτοπροσώπως αν μη τι άλλο;

Όταν επιλέγετε ένα σχολείο, κάντε ερωτήσεις σχετικά με την αναλογία μαθητών-δασκάλων και πώς χειρίζονται ζητήματα συμπεριφοράς. Μερικά παιδιά γίνονται ντροπαλά αφού ξεκίνησαν να μαθαίνουν K-12 εξαιτίας του εκφοβισμού. Η επαρκής επίβλεψη ενηλίκου και οι γρήγορες παρεμβάσεις μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις περιπτώσεις αυτής της καταστροφικής συμπεριφοράς, καθιστώντας την τάξη ασφαλέστερο μέρος για αυτοέκφραση.

5. Ενθαρρύνετε (αλλά μην πιέζετε) εξωσχολικές δραστηριότητες

Τέλος, ενθαρρύνετε το παιδί σας να συμμετέχει σε εξωσχολικές δραστηριότητες. Ωστόσο, μην τους αναγκάσετε να ενταχθούν στην ποδοσφαιρική ομάδα γιατί ήταν το παιδικό σας πάθος. Αν εκδηλώνουν ενδιαφέρον, αυτό είναι ένα πράγμα — αλλά ο αθλητισμός δεν είναι η μόνη σας επιλογή για κοινωνικοποίηση μετά το σχολείο. Τα ντροπαλά παιδιά μπορεί να έλκονται προς πιο ήσυχες δραστηριότητες ή πιο σόλο αθλήματα από τις θορυβώδεις ομαδικές υποθέσεις όπως το ποδόσφαιρο και το χόκεϊ.

Να θυμάστε ότι το σχολείο του παιδιού σας δεν είναι το μόνο μέρος για να αναζητήσετε δραστηριότητες υγιούς κοινωνικοποίησης. Πολλά πάρκα πόλεων και επαρχιών και τμήματα αναψυχής προσφέρουν διάφορες δωρεάν ομάδες και συλλόγους στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν παιδιά όλων των ηλικιών.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε δραστηριότητες όπως πολεμικές τέχνες και γιόγκα. Τέτοια μαθήματα διδάσκουν στα παιδιά πολύτιμα μαθήματα αυτοπειθαρχίας και σεβασμού, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου αλληλεπίδρασης με τους άλλους. Το παιδί σας θα ανακατευτεί και θα συναναστραφεί με ανθρώπους διαφόρων ηλικιών, κάτι που τα ντροπαλά παιδιά μπορεί να απολαμβάνουν περισσότερο από δραστηριότητες που περιλαμβάνουν μόνο εκείνα της ίδιας ηλικίας.

Βοηθώντας ένα ντροπαλό παιδί με υγιή κοινωνικοποίηση

Το να είσαι ντροπαλός δεν είναι ασθένεια. Ωστόσο, το να αφήσετε το παιδί σας να ενηλικιωθεί χωρίς να μάθει τις κατάλληλες κοινωνικές δεξιότητες θα του δημιουργήσει προβλήματα.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές για να βοηθήσετε το ντροπαλό παιδί σας με υγιή κοινωνικοποίηση. Θα γνωρίσουν νέους φίλους ενώ θα αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να ευδοκιμήσουν.

Schreibe einen Kommentar