5 μύθοι για το ξεκίνημα ενός Micro Homestead

0
5 μύθοι για το ξεκίνημα ενός Micro Homestead

Θα θέλατε να καλλιεργήσετε φαγητό για την οικογένειά σας στο δικό σας μικρό σπίτι; Τι σε σταματάει? Εδώ είναι πέντε μύθοι που σας εμποδίζουν να ξεκινήσετε.

Θα θέλατε να καλλιεργήσετε φαγητό για την οικογένειά σας στο δικό σας μικρό σπίτι;  Τι σε σταματάει?  Εδώ είναι πέντε μύθοι που σας εμποδίζουν να ξεκινήσετε.

Αυτή η σελίδα μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Παρακαλώ διαβάστε την αποκάλυψή μου για περισσότερες πληροφορίες.

Όταν πρόκειται να ξεκινήσετε τον δικό σας μικρό κήπο, δεν λείπουν οι δικαιολογίες. Πιστέψτε με, το ξέρω! Μου πήρε μερικά χρόνια για να ξεκινήσω γιατί φοβόμουν μήπως κάνω λάθη ή κολλήσω σαν πονεμένος αντίχειρας στη γειτονιά μου. Είχα πολλές ιδέες για το πώς ήθελα να είναι το micro homestead μου, αλλά όταν σκέφτηκα να ξεκινήσω, ένιωσα συγκλονισμένος.

Όταν κάτι φαίνεται υπερβολικό, αναβάλλουμε. Ακόμα κι αν είναι κάτι που πραγματικά θέλουμε. (Όπως αυτό το πρόγραμμα άσκησης που πλήρωσα πριν μήνες και δεν έχω ξεκινήσει ακόμα!)

Ακολουθούν πέντε λανθασμένες αντιλήψεις που -αν τις πιστέψουμε- μπορούν να μας εμποδίσουν να αποκτήσουμε το δικό μας μικρό σπίτι.

Ετοιμος? Ας τα αντιμετωπίσουμε ένα προς ένα.

Μύθος 1: Χρειάζεστε πολύ χώρο για να έχετε έναν μικρό κήπο.

Ένα ζεστό Σάββατο του Αυγούστου, δούλευα στον μικρό μου κήπο, μάζευα φρούτα και λαχανικά. Ο γείτονάς μου παρακολούθησε τη δουλειά μου και είπε, «Μακάρι να μπορούσα να έχω έναν κήπο. Είχα έναν κήπο όταν ζούσα στην εξοχή».

Μήπως δεν είδε την αφθονία που μάζευα από τον μικρό μου χώρο; Είναι μικρότερο από το μέγεθος της αυλής της!

Υπήρξε μια εποχή που εμείς – ως Αμερικανοί – ταυτίζαμε τα αγροκτήματα με ανοιχτούς, αγροτικούς χώρους. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται πολύς χώρος για να αναπτυχθεί πολύ φαγητό – μόνο δημιουργικότητα.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Αγγλία, απέδειξαν ότι ένα στρέμμα προαστιακού κήπου θα μπορούσε να είναι τρεις φορές πιο παραγωγική από ένα στρέμμα γεωργικής γης (Κάντε κλικ ΕΔΩ για να διαβάσετε τη μελέτη).

Αυτό συμβαίνει επειδή ένα νοικοκυριό μπορεί να γνωρίσει από κοντά το ένα στρέμμα του. Μπορούν να το ελέγχουν καθημερινά, να μαθαίνουν για τις ιδιαίτερες ανάγκες του και να το διαχειρίζονται αποτελεσματικά. Σε ένα εμπορικό αγρόκτημα με εκατοντάδες ή και χιλιάδες στρέμματα, δεν υπάρχει κανένα στρέμμα που θα τραβήξει αυτό το επίπεδο προσοχής.

Ο μικρός μου κήπος στο σπίτι αποδεικνύει αυτό το σημείο. Παρήγαγε αρκετά σπιτικά τρόφιμα για να ενσωματωθούν στο 50% των γευμάτων μας!

Υπόδειξη: Φυτέψτε τη λωρίδα στάθμευσης.

Η λωρίδα στάθμευσης (μεταξύ πεζοδρομίου και δρόμου) είναι ένας χώρος που συχνά αγνοείται και υποχρησιμοποιείται. Φύτεψα τρεις νάνους κερασιές εκεί, οι οποίες παρήγαγαν 27 κιλά κερασιές σε ένα μόνο χρόνο.

Θα θέλατε να καλλιεργήσετε περισσότερα τρόφιμα με λιγότερη προσπάθεια; Ρίξτε μια ματιά στο ebook μου, The Permaculture Inspired Vegetable Garden.

The Permaculture Inspired Vegetable Garden

Μύθος 2: Η γεωργία είναι άσχημη και οι μικροκηποιικοί κήποι πρέπει να περιορίζονται στην πίσω αυλή.

Η καλλιέργεια τροφίμων μπορεί να είναι πιο ευφάνταστη από την απλή φύτευση ενός τετράγωνου οικοπέδου κήπου σε σειρές. Δεδομένου ότι η αυλή μου είναι σκιερή, καλλιεργώ τα περισσότερα από τα φρούτα μας στην εδώδιμη μπροστινή αυλή. Με όμορφα φύλλα, λουλούδια και φρούτα, το βρώσιμο τοπίο μας προσθέτει ομορφιά και παραγωγικότητα ταυτόχρονα.

Στην πραγματικότητα, ο σκιασμένος φράκτης από μούρα που επένδυσε την μπροστινή βεράντα παρήγαγε 13 λίβρες μούρων σε ένα χρόνο. Προσελκύει επίσης κολίβρια όταν ανθίζει.

Φυσικά, υπάρχει πάντα ένας τρόπος υψηλής συντήρησης ή χαμηλής συντήρησης για να κάνετε οτιδήποτε. Εάν αναζητάτε έναν χαμηλού κόστους, μικρο-οικιακό κήπο, δείτε τις συμβουλές μου στο άρθρο μου Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα βρώσιμο τοπίο.

Δείτε αυτά τα άρθρα σχετικά με την καλλιέργεια φρούτων στο βρώσιμο τοπίο:

Μύθος 3: Χρειάζεστε μια επίπεδη, ηλιόλουστη γη για να αναπτύξετε έναν μικρό κήπο.

Οι περισσότεροι κάτοικοι των προαστίων δεν επέλεξαν την ιδιοκτησία τους για τις αγροτικές τους ιδιότητες. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό η ιδιοκτησία σας να έχει κάποιες προκλήσεις, όπως επικλινή γη ή σκιερές περιοχές. Μην φοβάσαι!

Γη με περιγράμματα (λοφώδη ή επικλινή) μπορεί να σας επιτρέψει να καλλιεργήσετε μια ποικιλία καλλιεργειών.

Δείτε αυτά τα άρθρα σχετικά με τη δημιουργία περιγραμμάτων και την ανάπτυξη σε μια πλαγιά:

Μια μερικώς σκιερή αυλή μπορεί να παράγει άφθονη τροφή καλλιεργώντας λαχανικά όπως φυλλώδη χόρτα και ριζώδη λαχανικά. Σε ένα χρόνο, παρήγαγα 80 κιλά λαχανικών δροσερής εποχής σε μόλις δύο υπερυψωμένα κρεβάτια μήκους 8 ποδιών στη σκιερή αυλή.

Μύθος 4: Μόνο μικροκαλλιεργητές πλήρους απασχόλησης μπορούν να παράγουν πολλά φρούτα και λαχανικά στο μικρό αγρόκτημα.

Είναι αλήθεια ότι όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνεις κάνοντας κάτι, τόσο περισσότερο βγαίνεις από αυτό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι κηπουροί με μερική απασχόληση και οι πολεμιστές του Σαββατοκύριακου δεν μπορούν να δημιουργήσουν έναν επιτυχημένο μικρό κήπο.

Ίσως πρέπει να είστε ρεαλιστές σχετικά με το Μέγεθος του κήπου σας, αλλά σίγουρα μπορείτε να ξεκινήσετε το ταξίδι στον κήπο σας.

Δοκιμάστε το πρόγραμμα των 15 λεπτών την ημέρα: Δεσμευτείτε να βγείτε στον κήπο για 15 λεπτά την ημέρα. Αυτό διατηρεί την κηπουρική μέρος της καθημερινής ρουτίνας, ακόμη και όταν έχετε την τάση να το αναβάλλετε. (Πάντα θέλω να αναβάλλω τα πράγματα μέχρι να έχω ένα μεγάλο μπλοκ αδιάκοπου χρόνου, που σπάνια έρχεται).

Η εξάσκηση των 15 λεπτών την ημέρα μειώνει το άγχος για το τι «πρέπει» να συμβαίνει στον κήπο και σας συνδέει με τη χαρά της ανάπτυξης.

Μικρά βήματα που γίνονται με συνέπεια θα σας οδηγήσουν τελικά στους στόχους σας.

Οι κηπουροί μερικής απασχόλησης θα απολαύσουν αυτά τα άρθρα για περισσότερες συμβουλές για τη διαχείριση του χρόνου και την πρόληψη της υπερφόρτωσης του κήπου:

Μύθος 5: Ένα σπίτι πρέπει να έχει ζώα φάρμας.

Το όραμα μιας παραδοσιακής φάρμας – με ζώα που βόσκουν – είναι όμορφο και αρκετά δελεαστικό για πολλούς μικροοικοδεσπότες.

Υπάρχουν παραδοσιακοί αγρότες που ειδικεύονται στο μαρούλι, το καλαμπόκι ή το βόειο κρέας. Ως εκ τούτου, οι κηπουροί μικροοικογενειών θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με εξειδίκευση στις καλλιέργειες που τους αρέσει να καλλιεργούν. Αυτό περιλαμβάνει τη διατήρηση ζώων — ή όχι.

Εδώ είναι ένα είδος ζώων που όλοι μπορούμε να κρατήσουμε: Σκουλήκια! Δείτε πώς να φτιάξετε τους δικούς σας κάδους βερμικομποστοποίησης.

Εάν θέλετε να κρατήσετε ζώα, βεβαιωθείτε ότι έχετε χρόνο να ερευνήσετε και να φροντίσετε σωστά τα ζώα.

Περίληψη

Μόνο ΕΣΕΙΣ μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε για την επίτευξη των στόχων σας στο micro homestead. Να είστε ευγνώμονες για τον χώρο που έχετε και να ξέρετε ότι μπορεί να είναι εκπληκτικά παραγωγικός. Δεν υπάρχει ένας «τυπικός» μικρός κήπος. μερικά θα είναι μικρά, σκιερά ή κεκλιμένα. Βρείτε έναν τρόπο να εντάξετε την κηπουρική στην πολυάσχολη ρουτίνα σας. Συμβουλή: Η στρατηγική των 15 λεπτών την ημέρα λειτουργεί πραγματικά! 😉

Το ταξίδι στην καλλιέργεια τροφής για την οικογένειά σας δεν είναι μια ευθεία γραμμή ή ένα μέγεθος που ταιριάζει σε όλους. Μην αφήσετε τους μύθους του τέλειου μικροοικοτόπου να σας εμποδίσουν να ξεκινήσετε.

Έχετε αφήσει έναν μύθο να μπει εμπόδιο στα όνειρά σας για το μικρό σπίτι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ:

Schreibe einen Kommentar