5 βήματα για την προετοιμασία του χειμερινού κήπου σας

0
5 βήματα για την προετοιμασία του χειμερινού κήπου σας

Καλλιεργείτε έναν χειμερινό κήπο ή αφήνετε τον κήπο να ξεκουραστεί μέχρι την άνοιξη; Η ύπαρξη ενός χειμερινού κήπου μπορεί να είναι μια ικανοποιητική και χαμηλών τόνων προσπάθεια. Ωστόσο, μπορεί επίσης να προτιμήσετε να αφήσετε τον κήπο να ξεκουραστεί για την εποχή. Είτε έτσι είτε αλλιώς, υπάρχουν μερικά βασικά καθήκοντα που ολοκληρώνουν οι επιτυχημένοι κηπουροί αυτή την εποχή του χρόνου.

Αυτή η σελίδα μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Παρακαλώ διαβάστε την αποκάλυψή μου για περισσότερες πληροφορίες.

Υπερυψωμένος κήπος το χειμώνα, καλυμμένος με χιόνι

Ακολουθούν πέντε βασικά βήματα για τη συγκομιδή και την προετοιμασία για μια επιτυχημένη άνοιξη, είτε σκοπεύετε να καλλιεργήσετε καλλιέργειες είτε να βάλετε τον κήπο να ξεκουραστεί.

1: Ζιζάνια πριν από την προετοιμασία του χειμερινού κήπου

Πολλά πολυετή ζιζάνια εδραιώνουν σταθερά τις ρίζες τους το χειμώνα και επανέρχονται πιο δυνατά την άνοιξη. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αφαιρέσετε τα ανεπιθύμητα φυτά.

Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι πολλά ζιζάνια μπορούν να είναι ευεργετικά για τη δημιουργία εξαιρετικής οικολογίας εδάφους και κήπου. Εάν έχετε ένα από αυτά τα 5 ζιζάνια, κομποστοποιήστε τα στη θέση τους.

2: Βγάλτε τους νεκρούς σας στον Χειμερινό Κήπο

Το επόμενο βήμα είναι να περιορίσουμε τη νεκρή φυτική ύλη. Μου αρέσει να το απορρίπτω με δύο τρόπους.

Πρώτον, μου αρέσει να το κόβω και να το ρίχνω ακριβώς εκεί που είναι για να ταΐσω το χώμα στον χειμερινό κήπο, που είναι ένας από τους πολλούς τρόπους βελτίωσης του εδάφους. Κάνει επίσης ένα ωραίο μούλτι.

Προσθέτω επίσης λίγη φυτική ύλη στον κάδο κομποστοποίησης μου για να φτιάξω πλούσιο λίπασμα για την άνοιξη. Μάθετε πώς να κρατάτε τα ζιζανιοκτόνα μακριά από τον κάδο κομποστοποίησης, ακόμα κι αν δεν ψεκάζετε την αυλή σας.

*Πετάξτε ή κάψτε τυχόν άρρωστα ή μολυσμένα από παράσιτα φυτά.

Προσωπικά, δεν κόβω νεκρούς μίσχους λουλουδιών μέχρι την άνοιξη γιατί τα κεφάλια των σπόρων ταΐζουν μικρά πουλιά όπως σπίνους και ρετσινάκια.

3: Προσθήκη τροποποιήσεων εδάφους

Εάν καλλιεργείτε έναν χειμερινό κήπο, τότε ελπίζουμε ότι είναι γεμάτος καλλιέργειες που ξεχειμωνιάζουν. Και ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ, να προσθέσατε κάποιες τροποποιήσεις εδάφους πριν από τη φύτευση.

Εάν αφήνετε τον κήπο σας να ξεκουραστεί για το χειμώνα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αναμίξετε οργανικές τροποποιήσεις εδάφους, ώστε οι οργανισμοί του εδάφους να μπορούν να τις επεξεργαστούν και να τις καταστήσουν βιοδιαθέσιμες στις ανοιξιάτικες καλλιέργειες.

Αγοράζετε χώμα κομπόστ σε σάκους ή χύμα για να διορθώσετε τον κήπο σας; Ακόμη και το χώμα που είναι εγκεκριμένο από βιολογικά προϊόντα μπορεί να είναι επικαλυμμένο με ζιζανιοκτόνα.

Μπορείτε επίσης να ενθαρρύνετε τους οργανισμούς του εδάφους να εγκατασταθούν στον κήπο σας μεταβαίνοντας σε έναν κήπο που δεν καλλιεργείται.

4: Κάντε Leaf Mulch στον χειμερινό κήπο

Το σάπιασμα φύλλων προστατεύει το έδαφος του κήπου. Προστατεύει τα θρεπτικά συστατικά από το να ξεπλυθούν στη βροχή και το λιώσιμο του χιονιού και μονώνει τα ευεργετικά μικρόβια του εδάφους από τις κρύες θερμοκρασίες.

Λίρα προς λίβρα, τα φύλλα των περισσότερων δέντρων περιέχουν διπλάσια μέταλλα από την κοπριά, η οποία μπορεί να μολυνθεί με ζιζανιοκτόνα. Τα φθινοπωρινά φύλλα είναι και τα δύο α πολύτιμο σάπια φύλλα και χωματουργικό. Τα φύλλα που έχουν κομποστοποιηθεί για ένα ολόκληρο έτος ονομάζονται μούχλα των φύλλων και κάνουν ένα εξαιρετικό εδαφοβελτιωτικό.

Εξοικονόμηση φθινοπωρινών φύλλων για σάπια φύλλα και κομποστοποίηση

Προετοιμασία για σάπια φύλλα

Μουλιάζω τα φύλλα μας με ένα ηλεκτρικός φυσητήρας φύλλων σάπιαστρωσης. Εάν δεν διαθέτετε φυσητήρα για φύλλα, μπορείτε να στρώσετε τα φύλλα περνώντας από πάνω τους με ένα χλοοκοπτικό.

Σημείωση: Επικαλύπτω μόνο τα φύλλα που έχουν πέσει στο γρασίδι, αφήνοντας στη θέση τους αυτά που έχουν πέσει σε κρεβάτια κήπου και εξωραϊσμού, καθώς αποτελούν σημαντικό βιότοπο διαχείμασης για πολλούς γηγενείς επικονιαστές και άλλα έντομα.

Γιατί να τεμαχίσετε τα φύλλα πριν τα χρησιμοποιήσετε ως σάπια φύλλα;

Τα μη θρυμματισμένα φύλλα μπορούν να σχηματίσουν ένα χαλάκι που πνίγει τη φυτική ύλη από κάτω και εμποδίζει την εξάτμιση του υπερβολικού νερού. Χρειάζεται επίσης περισσότερο χρόνο για να διασπαστούν στο έδαφος. Αυτές οι εικόνες δείχνουν τη διαφορά μεταξύ τεμαχισμένων και μη τεμαχισμένων φύλλων δρυός:

Καλλιεργείτε έναν χειμερινό κήπο ή αφήνετε τον κήπο να ξεκουραστεί μέχρι την άνοιξη;  Δείτε πώς μπορείτε να θερίσετε τις χειμερινές σοδειές καθώς και να προετοιμαστείτε για μια επιτυχημένη άνοιξη.

Φύλλα βελανιδιάς πριν και μετά το τεμαχισμό

Απλώνοντας Μάλτσα

Είτε τα κρεβάτια του κήπου σας ξεχειμωνιάζουν λαχανικά είτε πηγαίνουν για ύπνο για την εποχή, καλύψτε τα με ένα παχύ στρώμα σάπια φύλλα.

Αν και το άχυρο κάνει υπέροχο μούλτι αν δεν έχετε αρκετά φύλλα, είναι συχνά δεμένο με ζιζανιοκτόνα.

Καλλιεργείτε έναν χειμερινό κήπο ή αφήνετε τον κήπο να ξεκουραστεί μέχρι την άνοιξη;  Δείτε πώς μπορείτε να θερίσετε τις χειμερινές σοδειές καθώς και να προετοιμαστείτε για μια επιτυχημένη άνοιξη.

Η τελευταία εύκολη συγκομιδή κολάρου πριν καλύψει το κρεβάτι

5: Προστατέψτε τις χειμερινές καλλιέργειες

Ετοιμαστείτε να προστατέψετε τον χειμερινό σας κήπο πριν πέσει η θερμοκρασία. Το πλωτό κάλυμμα σειρών είναι μια ωραία επένδυση γιατί διαρκεί για χρόνια και μπορεί να κοπεί στο μέγεθος. Προστατεύει από τον παγετό έως και 28° Fahrenheit, ενώ επιτρέπει στο φως και το νερό να διεισδύσουν.

Υπάρχουν ποικίλα πάχη με βάση την ικανότητά τους να συγκρατούν τη θερμότητα και να επιτρέπουν στο φως να περάσει. Εδώ είναι το εξώφυλλο της σειράς αυτό λειτουργεί για μένα.

Οι μονωτικές ιδιότητες του καλύμματος σειρών αυξάνονται όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με σάπια φύλλα. Τα ετήσια λαχανικά μου με αντοχή στο κρύο ήταν πάντα ασφαλή σε μονοψήφιες θερμοκρασίες με αυτήν τη μέθοδο. Μαλακώστε πρώτα τα λαχανικά σας και μετά παρέχετε πρόσθετη προστασία με το κάλυμμα της σειράς.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι προστασίας των χειμερινών καλλιεργειών, όπως με κρύο πλαίσιο, χαμηλό τούνελ ή πολυσήραγγα.

Καλλιεργείτε έναν χειμερινό κήπο ή αφήνετε τον κήπο να ξεκουραστεί μέχρι την άνοιξη;  Δείτε πώς μπορείτε να θερίσετε τις χειμερινές σοδειές καθώς και να προετοιμαστείτε για μια επιτυχημένη άνοιξη.

Ραπανάκια Daikon, πολτοποιημένα και προστατευμένα με κάλυμμα σειράς

Θα βρείτε πολλές πληροφορίες για την κηπουρική όλο το χρόνο όπως ακριβώς αυτό στο βραβευμένο βιβλίο μου, The Suburban Micro-Farm.

The Suburban Micro-Farm Book

Blanket Forts Προστατεύουν τον Χειμερινό Κήπο

Υπάρχει ένας σωστός και ένας λάθος τρόπος για να καλύψετε τα φυτά με κάλυμμα σειρών για προστασία από τον παγετό. Η ζεστασιά από το έδαφος προστατεύει τα φυτά, επομένως μην δένετε το κάλυμμα της σειράς γύρω από τη βάση του φυτού σαν γλειφιτζούρι, γιατί το φυτό δεν θα αποκτήσει ζεστασιά από το έδαφος.

Αντίθετα, περάστε το κάλυμμα της σειράς πάνω από το φυτό ή τη σειρά φυτών, με επιπλέον ύφασμα να κρέμεται χαλαρά που μπορεί να στερεωθεί στο έδαφος με τούβλα ή πέτρες. Φανταστείτε τον εαυτό σας να φτιάχνετε ένα φρούριο κουβέρτας για τα φυτά σας!

Χρησιμοποιήστε διπλάσια τούβλα και πέτρες από όσα νομίζετε ότι χρειάζεστε—ο άνεμος θα κάνει πραγματικά τα κουβέρτα σας να ξεφύγουν από τα χρήματά τους.

Βάζετε τον κήπο σας για ύπνο για το χειμώνα;

Ακολουθήστε τα ίδια βήματα όπως παραπάνω, μείον την πρόσθετη προστασία για τις καλλιέργειες που αναφέρεται στο βήμα 5.

Καλλιεργείτε έναν χειμερινό κήπο ή αφήνετε τον κήπο να ξεκουραστεί μέχρι την άνοιξη;  Δείτε πώς μπορείτε να θερίσετε τις χειμερινές σοδειές καθώς και να προετοιμαστείτε για μια επιτυχημένη άνοιξη.

Κουβέρτα οχυρά, δηλαδή κάλυμμα σειρών για τα κολάρα και το λάχανο

3 Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την προετοιμασία του κήπου σας για το χειμώνα

#1: Πότε πρέπει να ξεκινήσω την προετοιμασία του κήπου μου για το χειμώνα;
Ξεκινήστε να προετοιμάζετε τον κήπο σας για το χειμώνα το φθινόπωρο καθώς οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν ή πριν την ημερομηνία παγετού σας. Στον κήπο μου στη ζώνη 6α, αρχίζω να προετοιμάζω τον κήπο μου στα μέσα έως τα τέλη Οκτωβρίου. Ίσως χρειαστεί να κάνετε προσαρμογές για το κλίμα σας.

#2: Πώς μπορώ να προετοιμάσω τον λαχανόκηπό μου για το χειμώνα;
Προετοιμάστε τον κήπο σας για το χειμώνα ξεριζώνοντας, μειώνοντας τα νεκρά φυτά, προσθέτοντας εδάφη, στραγγίζοντας και προστατεύοντας τυχόν χειμερινές καλλιέργειες.

#3: Με τι να καλύψω τον λαχανόκηπό μου τον χειμώνα;
Καλύψτε τα κρεβάτια του κήπου σας με ένα παχύ στρώμα σάπια φύλλα για να τα βοηθήσετε να ξεχειμωνιάσουν ή κάλυμμα σειρών εάν διαχειμάζετε καλλιέργειες. Ένα κρύο πλαίσιο, ένα χαμηλό τούνελ ή ένα πολυτούνελ μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο.

Είτε καλλιεργείτε έναν χειμερινό κήπο είτε αφήνετε τον κήπο να ξεκουραστεί μέχρι την άνοιξη, δραστηριότητες όπως το ξεβοτάνισμα, η περικοπή νεκρών φυτικών υλών, η προσθήκη βελτιωτικών εδάφους, η σάπια φύλλα και η προστασία των χειμερινών καλλιεργειών θα σας προετοιμάσουν για επιτυχία.

Καλλιεργείτε χειμερινό κήπο φέτος;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ:

>>> Αποκτήστε τη δωρεάν 19-σελίδα μου Οδηγός Τροποποιήσεων Οργανικού Εδάφους για περισσότερες ιδέες:

Schreibe einen Kommentar