13 φτηνές επιλογές στέγασης για οικοδεσπότες

15
13 φτηνές επιλογές στέγασης για οικοδεσπότες

Οι οικοδεσπότες από όλο τον κόσμο αισθάνονται το υψηλό κόστος της στέγασης να σκάβει στις τσέπες τους. Και οι κουμπαράδες τους!

Είτε οι ταμειακές ροές σας πιέζονται είτε σας ενδιαφέρει η λιτή ζωή, υπάρχουν μερικοί απίστευτα εύκολοι τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα για τη στέγαση. Για να βοηθήσουμε – κάνουμε καταιγισμό ιδεών οι καλύτερες φθηνές επιλογές στέγασης θα μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε – είτε ζείτε στην Ευρύτερη Βοστώνη, στο Όστιν ή πέρα ​​από αυτήν.

Ας δούμε μερικές εμπνευσμένα προσιτές και εναλλακτικές επιλογές στέγασης.

Εμείς;

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Κορυφαίες 13 επιλογές φτηνών κατοικιών

 1. Εθελοντικά Έργα
 2. Κοινοτική Διαβίωση
 3. Ζωντανά εκτός δικτύου
 4. Αγοράστε ένα σπίτι που μετακινείται
 5. Αποκτήστε μια ζωντανή εργασία
 6. Φτιάξτε ένα σπίτι με εναλλακτικά οικοδομικά υλικά
 7. Καλαμπόκι
 8. Μπάλες από άχυρο
 9. Μπουκάλια
 10. Ελαστικά
 11. Κατασκευή Earthbags
 12. Κατασκευάστε ένα προκατασκευασμένο σπίτι
 13. Φτιάξτε ένα μικροσκοπικό σπίτι

Ας αναλύσουμε και ερμηνεύσουμε επίσης τις πολλές αποχρώσεις της κατασκευής και της δημιουργίας αυτών των προσιτών επιλογών στέγασης.

Πού μπορώ να ζήσω πολύ φθηνά;

Οι αγροτικές πολιτείες των Η.Π.Α Αρκάνσας, δυτικά Βιργινίακαι Μισισιπής προσφέρει οικονομικά προσιτή στέγαση και ακίνητα. Αλλά – δεν είναι τόσο εύκολο! Το πρόβλημα με πολλές επιλογές φθηνής στέγασης είναι ότι, κάπου στην πορεία, αναπόφευκτα θα χρειαστείτε κάποια χρήματα. Τα απαιτούμενα κεφάλαια ενδέχεται να καλύψουν το κόστος του σπιτιού σας ή να αγοράσουν εξοπλισμό και υλικά μετακίνησης.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να ζήσετε πολύ φθηνά, χωρίς ένα τεράστιο ποσό μετρητών για να ξεκινήσετε.

Οι παρακάτω είναι μερικές από τις κορυφαίες συστάσεις μας για την απόκτηση ασφαλών χώρων διαβίωσης – χωρίς να ξοδεύετε πολλά μετρητά!

τρία πολύχρωμα μικροσκοπικά σπίτια με πράσινο γκαζόν
Αγαπάμε τα μικροσκοπικά σπίτια! Τα περισσότερα μικροσκοπικά σπίτια είναι κάτω από 1.000 τετραγωνικά πόδια. Αλλά – μερικά είναι ακόμη πιο μικροσκοπικά – ένα από τα αγαπημένα μας παραδείγματα είναι μόνο 350 τετραγωνικά πόδια! Ανεξάρτητα από το μέγεθος – τα μικροσκοπικά σπίτια είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσετε τόνους χρημάτων στο κόστος ζωής σας. Και – μερικά από αυτά είναι εξαιρετικά κομψά, μέσα και έξω!

1. Εθελοντικά Έργα

Σε όλο τον κόσμο, πολλοί διαφορετικοί τύποι έργων ζητούν από εθελοντές να βοηθήσουν. Αυτά καλύπτουν ένα τεράστιο φάσμα δεξιοτήτων και ενδιαφερόντων, από τη δημιουργία κήπων permaculture μέχρι τη διδασκαλία ξένων γλωσσών στα παιδιά.

Οργανώσεις όπως ΓΟΥΟΥΦ (Worldwide Opportunities on Organic Farms) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ταξιδέψετε σε όλη τη χώρα με ελάχιστα χρήματα, ενώ απολαμβάνετε εκπληκτικές ευκαιρίες!

Το καλό με την έναρξη μιας εθελοντικής περιπέτειας είναι ότι συνήθως σας παρέχεται φαγητό και διαμονή σε αντάλλαγμα για τις προσπάθειές σας. Έτσι, το μόνο που χρειάζεστε είναι επαρκή χρήματα για να μεταφερθείτε από μέρος σε μέρος και μπορείτε να δείτε τον κόσμο σχεδόν δωρεάν!

Διαβάστε περισσότερα – Πώς να φτιάξετε ένα Yurt στην πίσω αυλή! Οδηγός βήμα προς βήμα!

φθηνές επιλογές στέγασης
Οι 13 φθηνότερες επιλογές στέγασης για οικοδεσπότες – μοιραστείτε το Pinterest!

Κοινοτική Διαβίωση

Εάν η μετακίνηση από μέρος σε μέρος δεν είναι για εσάς, ελέγξτε την κοινόχρηστη ζωή. Σε όλο τον κόσμο, άνθρωποι συγκεντρώνονται για να δημιουργήσουν μεγάλα σπίτια, συχνά υποδιαιρούμενα σε μικρότερα νοικοκυριά για οικογένειες, ζευγάρια και μεμονωμένα άτομα.

Το υπέροχο με αυτές τις κοινότητες είναι ότι συνδέονται με ομοϊδεάτες που μοιράζονται δεξιότητες και πόρους. Έτσι, αν ονειρεύεστε να δημιουργήσετε ένα καταφύγιο permaculture ή έναν βιολογικό λαχανόκηπο, τότε η κοινή ζωή μπορεί να σας δώσει έναν τρόπο να το κάνετε αυτό χωρίς σημαντικές οικονομικές δαπάνες.

Ποια είναι η φθηνότερη επιλογή στέγασης;

Ενα RVμικρός καμπίναή α μικροσκοπικός σπίτι είναι όλες εκπληκτικές επιλογές στέγασης χαμηλού κόστους που συμβάλλουν στη μείωση του κόστους ζωής.

Αν θέλετε μια μόνιμη κατοικία, τότε ο φθηνότερος τρόπος ζωής είναι να μειώσετε τους λογαριασμούς σας στο ελάχιστο. Προσπαθήστε να μειώσετε τους μηνιαίους λογαριασμούς και τις δαπάνες σας. Αυτό είναι πάντα το πρώτο βήμα! Υπάρχουν δύο τομείς στους οποίους πρέπει να εστιάσετε εδώ – το μηνιαίο ενοίκιο ή την υποθήκη και το καθημερινό σας κόστος διαβίωσης.

Ζωντανά εκτός δικτύου

Η έξοδος εκτός δικτύου είναι το απόλυτο όνειρο για πολλούς οικοδεσπότες! Και είναι ένας σίγουρος τρόπος να ζεις με λιγότερα. Φανταστείτε αν το ρεύμα, το νερό και το φαγητό σας ήταν όλα δωρεάν – απίστευτο!

Η δημιουργία ενός αγροκτήματος εκτός δικτύου απαιτεί αίμα, ιδρώτα και δάκρυα και μπορεί να χρειαστείτε ένα αξιοπρεπές χρηματικό ποσό για να ξεκινήσετε. Αλλά αν μπορείτε να το διαχειριστείτε, μια ζωή χωρίς λογαριασμούς είναι ένα από τα πιο λυτρωτικά πράγματα που μπορείτε να επιτύχετε.

Και να θυμάστε, δεν χρειάζεται να βγείτε 100% εκτός δικτύου – ίσως μπορέσετε να μειώσετε ή να εξαλείψετε μέρος του κόστους σας χωρίς να ξεφύγετε εντελώς από τον πραγματικό κόσμο. Ακόμη και οι κάτοικοι των προαστίων μπορούν να υιοθετήσουν τον τρόπο ζωής εκτός δικτύου δημιουργώντας έναν λαχανόκηπο και επενδύοντας σε ηλιακούς συλλέκτες ή ηλιακές γεννήτριες.

Αγοράστε ένα σπίτι που μετακινείται!

άνετο ρετρό τροχόσπιτο στην επαρχία
Το να ζεις μέσα σε τροχόσπιτο ή τροχόσπιτο είναι αναμφισβήτητα ο φθηνότερος και πιο ευέλικτος τρόπος ζωής. Μπορείς μονώστε το RV σας εάν χρειάζεται να παραμείνετε ζεστοί τον χειμώνα. Ή – ταξιδέψτε προς τα νότια και απολαύστε τον όμορφο καιρό! Τα RV έχουν μεγάλη ζήτηση και αυξάνονται σε δημοτικότητα μεταξύ τους φοιτητές. Η Σάντα Κρουζ των ΗΠΑ έχει ακόμη και ένα camper park για τους μαθητές τους. Μας αρέσει η ιδέα!

Τα τροχόσπιτα είναι ένας υπέροχος τρόπος να ζεις με πολύ λίγα χρήματα. Και μπορούν επίσης να δουν μερικά εκθαμβωτικά μέρη. Πολλοί οικοδεσπότες και φοιτητές καταργούν τώρα τα τούβλα και τα κονιάματα για ένα σπίτι που μετακινείται όπου θέλουν. Χωρίς φασαρία! Οι επιλογές για τροχόσπιτα περιλαμβάνουν RV ή βάρκες.

Το σπουδαίο με το να ζεις σε ένα όχημα αναψυχής ή ένα σκάφος είναι ότι δεν έχεις υποθήκη ή ενοίκιο να πληρώσεις! Αν και, αν θέλετε την ασφάλεια ενός ασφαλούς χώρου διαμονής, μπορείτε να επιλέξετε ένα κάμπινγκ ή μόνιμο αγκυροβόλιο.

(Τα κάμπινγκ θα σας κοστίσουν μια μηνιαία χρέωση. Αλλά – αναμένετε ότι το κόστος θα είναι πολύ χαμηλότερο από το να πληρώσετε για μια υποθήκη – ή μια προκαταβολή για ένα σπίτι.)

Η διαμονή σε τροχόσπιτο, τροχόσπιτο ή σκάφος προσφέρει επίσης μέγιστη ευελιξία και απεριόριστο γεωγραφικό πλάτος από μέρος σε μέρος όταν αναζητάτε εργασία. Μπορείτε να πάρετε κάποια εποχιακή εργασία για μερικές εβδομάδες, όπως το μάζεμα φρούτων και μετά να προχωρήσετε στην επόμενη δουλειά.

Αποκτήστε μια ζωντανή εργασία

Θέλετε ένα ασφαλές μέρος για να ζήσετε, αλλά δεν έχετε τα χρήματα για να ανεβείτε στη σκάλα στέγασης; Ορισμένες θέσεις εργασίας συνοδεύονται από καταλύματα, δίνοντας την ασφάλεια του τακτικού εισοδήματος και μια στέγη πάνω από το κεφάλι σας.

Οι θέσεις εργασίας που συνήθως προσφέρουν διαμονή περιλαμβάνουν φύλακες σε κάμπινγκ και πάρκα τρέιλερ, φροντιστές που ζουν στο σπίτι και φύλακες ασφαλείας.

Διαβάστε περισσότερα – Κορυφαίες συμβουλές για οικοδεσπότες με λιτή διαβίωση!

Ποιος είναι ο φθηνότερος τρόπος κατασκευής;

Το να φτιάξεις το δικό σου σπίτι μπορεί να ακούγεται σαν μια τεράστια πρόκληση. Όμως κάποια στεγαστικά έργα μπορούν να αναληφθούν ακόμη και από τον πιο άπειρο DIYer!

Δεν υπάρχει τίποτα σαν να φτιάξετε το δικό σας σπίτι όπως ακριβώς το θέλετε. Και αν δυσκολεύεστε με ιδέες ή χρειάζεστε κάποια τεχνική βοήθεια, υπάρχει αυξανόμενος αριθμός bloggers και YouTubers που μοιράζονται λεπτομέρειες για τις φτηνές περιπέτειές τους για την κατασκευή σπιτιών.

Δείτε πώς να φτιάξετε τη δική σας γιουρτ στην πίσω αυλή!

Χρησιμοποιήστε Εναλλακτικά Οικοδομικά Υλικά

Με λίγη φαντασία, εναλλακτικά οικοδομικά υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν μερικά φανταστικά αντισυμβατικά σπίτια!

Το υπέροχο με πολλές από αυτές τις φθηνές επιλογές στέγασης είναι ότι τα υλικά είναι συχνά πολύ φθηνά ή ακόμη και δωρεάν. Όσον αφορά τα απόβλητα όπως τα μεταχειρισμένα ελαστικά, πολλοί άνθρωποι χαίρονται να τα ξεφορτωθούν!

Καλαμπόκι

μικροσκοπικό σπάδικο σπίτι στον κήπο φυσικό ινώδες οικοδομικό υλικό
Αν θέλετε να φτιάξετε έναν παράδεισο εκτός δικτύου από την αρχή, σκεφτείτε να τον φτιάξετε με βάση από στάχυ! Το Cob είναι ένα αρχαίο οικοδομικό υλικό από άμμο, πηλό και άχυρο. Είναι μια εναλλακτική λύση χαμηλού κόστους έναντι του χάλυβα και της ξυλείας. Είναι επίσης πιο στιβαρό από όσο νομίζετε και στεγνώνει σκληρά.

Το Cob είναι ένα βιώσιμο δομικό υλικό που χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το Cob αποτελείται από ανάμεικτο πηλό, άμμο και άχυρο που διαμορφώνεται σε τούβλα ή χρησιμοποιείται για την κατασκευή συμπαγών τοίχων.

Αν σας άρεσε να φτιάχνετε κάστρα από άμμο στην παραλία ως παιδί; Τότε θα σας αρέσει να δουλεύετε με το cob!

Το υπέροχο με το στάχυ είναι ότι οι πρώτες ύλες διατίθενται τρελά φθηνά ή ακόμα και δωρεάν. Τα κτίρια Cob έχουν όμορφη οργανική εμφάνιση, με καμπυλωτούς τοίχους και απεριόριστες επιλογές σχεδίασης.

Το Cob είναι επίσης ένα ισχυρό θερμομονωτικό, διατηρώντας το σπίτι δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα. Και – το στάχυ είναι πιο ανθεκτικό από ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι.

Μπάλες από άχυρο

Σας αρέσει η ιδέα ενός σπιτιού με στάχυ, αλλά θέλετε μια πιο γρήγορη τεχνική κατασκευής; Με το χτίσιμο με άχυρο δέματα, τα δέματα χρησιμοποιούνται σαν γιγάντια τούβλα. Τα τούβλα δημιουργούν ισχυρούς και πυκνούς τοίχους. Στη συνέχεια αποδίδονται, συχνά με στάχυ, για να σφραγιστούν και να δημιουργηθεί μια λεία επιφάνεια.

Αυτή η τεχνική απαιτεί πολύ λιγότερη ανάμειξη και ανάμειξη από ένα (πλήρως) σπάδικο. Αλλά είναι λιγότερο ευέλικτο όσον αφορά τον δημιουργικό σχεδιασμό. Το άχυρο είναι επίσης εξαιρετικό για τις ιδιότητες θερμικής μάζας του και συχνά διατίθεται πολύ φθηνά.

Μπουκάλια

Όταν ξεκινήσαμε το έργο ανακαίνισης μας, συνειδητοποιήσαμε γρήγορα ότι ο πρώην ιδιοκτήτης είχε έντονο ενδιαφέρον για την παραγωγή κρασιού! Αυτά τα πολλά μπουκάλια κρασιού σήμαιναν ότι είχαμε εκατοντάδες γυάλινα μπουκάλια αποθηκευμένα σε ένα βοηθητικό κτίριο, που περίμεναν να μετατραπούν σε έναν όμορφο τοίχο μπουκαλιών μια μέρα.

Τα μπουκάλια μπορούν να σχηματίσουν τοίχους που επιτρέπουν στο φως να περάσει χωρίς να διακυβεύεται η ιδιωτικότητα. Δεν έχουν τις μονωτικές ιδιότητες των μπαλών στάχυ και άχυρου, αλλά λειτουργούν καλά για εσωτερικούς τοίχους και εξωτερικές κατασκευές.

Ελαστικά

Σε πολλές χώρες, τα μεταχειρισμένα ελαστικά αποτελούν προβληματικά απόβλητα και συχνά οι άνθρωποι πρέπει να πληρώσουν για την απόρριψή τους. Το (δυνητικά) υψηλό κόστος απόρριψης ελαστικών σημαίνει ότι η απόκτηση μεγάλων ποσοτήτων ελαστικών δωρεάν είναι (συνήθως) πολύ εύκολη!

Τα ελαστικά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή σπιτιών στοιβάζοντάς τα σε στρώσεις. Κάθε στρώμα γεμίζει με Γη, η οποία συσκευάζεται σφιχτά. Τα τελειωμένα τοιχώματα είναι επενδεδυμένα με εξωτερικό επίχρισμα για την κάλυψη της επιφάνειας των ελαστικών.

Σάκοι γης

Η κατασκευή με σακούλες είναι μια από τις φθηνότερες διαθέσιμες επιλογές κτιρίου. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί σακούλες γεμάτες με χώμα για να χτίσει εκπληκτικά συμπαγείς τοίχους. Οι τοίχοι είναι σχεδόν τόσο ισχυροί όσο τα σπίτια από τούβλα και κονίαμα.

Εάν είστε τυχεροί, το πλεονάζον χώμα από την εκσκαφή της τάφρου θεμελίωσης και την ισοπέδωση του χώρου θα είναι επαρκές για την κατασκευή χωματόσακων. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγη επιπλέον άμμο. Το μόνο που χρειάζεται να αποκτήσετε είναι οι ίδιες οι τσάντες και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την κατασκευή!

Αγοράστε ένα προκατασκευασμένο σπίτι

Η αγορά ενός προκατασκευασμένου σπιτιού είναι ένας γρήγορος τρόπος για να χτίσετε ένα σπίτι φθηνά. Ένα προκατασκευασμένο σπίτι έρχεται σε προκατασκευασμένα τμήματα. Η τελική συναρμολόγηση πραγματοποιείται επί τόπου.

Το υπέροχο πράγμα για τα προκατασκευασμένα σπίτια; Μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ανταποκρίνεται ακριβώς στις ανάγκες και τις προδιαγραφές σας. Και μόλις φτάσει στο χώρο του ξενοδοχείου, θα χρειαστούν μόνο εβδομάδες ή και μέρες μέχρι να μετακομίσετε στο νέο σας σπίτι!

Διαβάστε περισσότερα – Πώς να αποθεματοποιήσετε το ντουλάπι του σπιτιού σας με προϋπολογισμό!

Φτιάξτε ένα μικροσκοπικό σπίτι

Έχοντας ζήσει σε ένα μικροσκοπικό τροχόσπιτο για έξι μήνες το περασμένο καλοκαίρι, τώρα νομίζω ότι τα μεγάλα σπίτια είναι υπερεκτιμημένα! Ένας μικρός χώρος απαιτεί λίγη συντήρηση, είναι φθηνός στη θέρμανση και οι δουλειές του σπιτιού χρειάζονται μόνο δέκα λεπτά την ημέρα.

Ένα μικροσκοπικό σπίτι είναι φθηνό στην κατασκευή και θα κοστίσει λιγότερο για τη συντήρηση, με χαμηλότερους λογαριασμούς κοινής ωφελείας. Είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να ενσωματώσετε βοηθητικά προγράμματα εκτός δικτύου όταν εργάζεστε σε μικρή κλίμακα.

Είναι φθηνότερο το να ζεις σε τρέιλερ από ένα διαμέρισμα;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ναι. Σίγουρα!

Αλλά – όχι τόσο γρήγορα…

Το να αποφασίσετε αν θα παρατήσετε το νοικιασμένο διαμέρισμά σας για τρέιλερ ή τροχόσπιτο είναι μια δύσκολη απόφαση και πρέπει να φροντίσετε να κάνετε τα μαθηματικά εκ των προτέρων!

Στα χαρτιά, γενικά προκύπτει ότι η αγορά ενός τρέιλερ είναι φθηνότερη μακροπρόθεσμα από την ενοικίαση ενός διαμερίσματος. Το πρόβλημα έγκειται στη συγκέντρωση επαρκούς κεφαλαίου για να αγοράσετε το νέο σας σπίτι εξαρχής. Επομένως, εάν δυσκολεύεστε να δημιουργήσετε το τραπεζικό σας υπόλοιπο, ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε άλλους τρόπους για να κερδίσετε επιπλέον χρήματα ή να περικόψετε τις δαπάνες σας.

συμπέρασμα

Νιώθετε έμπνευση να ζήσετε για λιγότερα ακόμα; Πολλές από τις φθηνές επιλογές στέγασης χρειάζονται μια δραματική αλλαγή στον τρόπο ζωής ή στη νοοτροπία, η οποία μπορεί να είναι τρομακτική για ορισμένους.

Το να χάσεις την επίφοβη δουλειά εννέα έως πέντε και η ασφάλεια ενός σπιτιού δεν είναι για όλους. Αλλά αν θέλετε να ακολουθήσετε το όνειρό σας, υπάρχουν πολλοί φθηνότεροι τρόποι για να ζήσετε!

Αισθάνεστε έμπνευση για να πάρετε μια απόφαση που θα σας αλλάξει τη ζωή και να μειώσετε το κόστος στέγασης; Σας υπόσχομαι ότι δεν θα το μετανιώσετε!

Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε τα άρθρα μας.

Να έχετε μια υπέροχη μέρα.

Και – εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τις επιλογές φθηνής στέγασης, τα μικροσκοπικά σπίτια, τη διαβίωση με τροχόσπιτο ή την οικονομική στέγαση, ρωτήστε.

Ευχαριστώ και πάλι!

Διαβάστε περισσότερα – Ξεκινώντας ένα Homestead από την αρχή και χωρίς μετρητά!

Schreibe einen Kommentar