12 βήματα για την πρόληψη των παρασίτων του κήπου με φυσικό τρόπο

0
12 βήματα για την πρόληψη των παρασίτων του κήπου με φυσικό τρόπο

Είστε απογοητευμένοι που βρίσκετε παράσιτα στον κήπο; Μην σπαταλάτε χρόνο και χρήμα για τη θεραπεία παρασίτων. Αντ ‚αυτού, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό για να αποτρέψετε τα παράσιτα του κήπου να γίνουν καθόλου πρόβλημα.

12 βήματα για την πρόληψη των παρασίτων του κήπου Φυσικά: Είστε απογοητευμένοι που βρίσκετε παράσιτα στον κήπο;  Αντί να θεραπεύετε παράσιτα, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό για να αποτρέψετε τα παράσιτα του κήπου να μην γίνουν καθόλου προβλήματα.

Αυτή η σελίδα μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Παρακαλώ διαβάστε την αποκάλυψή μου για περισσότερες πληροφορίες.

Τα προβλήματα με τα παράσιτα μπορεί να είναι απογοητευτικά όταν μια ελπιδοφόρα περίοδος κήπου τελειώνει απότομα λόγω προσβολής από παράσιτα. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα πώς λειτουργεί ο κήπος σας, ώστε να μπορείτε να καλλιεργήσετε τις καλύτερες καλλιέργειές σας. Η πρόληψη των παρασίτων στον κήπο είναι ένα ουσιαστικό μέρος του σχεδίου συντήρησης του κήπου σας.

Η αλήθεια για τα οργανικά φυτοφάρμακα

Η αντιμετώπιση παρασίτων και ασθενειών είναι ένα φυσικό μέρος της κηπουρικής. Ακόμη και έμπειροι κηπουροί και αγρότες αντιμετωπίζουν κατά καιρούς αποτυχία της καλλιέργειας.

Η ΠΡΟΛΗΨΗ των παρασίτων του κήπου είναι πολύ πιο εύκολη (και πιο διασκεδαστική!) από την αντιμετώπιση εστιών παρασίτων ΑΦΟΥ εμφανιστούν.

Ίσως εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι δεν χρησιμοποιώ σπρέι φυτοφαρμάκων στον κήπο, ακόμη και βιολογικά ή σπιτικά προϊόντα. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένα φυσικά διαλύματα μπορεί να είναι τόσο τοξικά όσο τα χημικά προϊόντα για τη ζωή του εδάφους.

Τα φυτοφάρμακα κάθε είδους (ακόμη και βιολογικά και σπιτικά προϊόντα) μπορούν να σκοτώσουν ωφέλιμα έντομα. Η θανάτωση των εντόμων είναι άλλωστε ο σκοπός τους! Μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία του pH του εδάφους, να αφήσουν τοξικά υπολείμματα στην καλλιέργεια, να καταστρέψουν ευεργετικά μικρόβια του εδάφους ή συνδυασμό αυτών των συνεπειών.

Το σπρέι σαπουνιού και νερού, για παράδειγμα, χρησιμοποιείται συνήθως για τον έλεγχο των φυσικών παρασίτων. Αλλά μπορεί επίσης να σκοτώσει ωφέλιμα μικρόβια του εδάφους και να αλλάξει το pH του εδάφους, ανάλογα με τη μάρκα και την αραίωση.

Δεν θέλω να βλάψω το οικοσύστημα του κήπου μου ή να δηλητηριάσω τις καλλιέργειες που τρώω, επομένως δεν καταπολεμώ τα παράσιτα. Αν αποτύχω να τα αποτρέψω, τότε μαθαίνω από αυτά, αλλά δεν ψεκάζω.

Φυσική πρόληψη παρασίτων στον κήπο

Ένα από τα κλειδιά για τη διαχείριση των φυσικών παρασίτων είναι η υπομονή.

Για παράδειγμα, τη χρονιά που αντικατέστησα το μπροστινό γκαζόν με ένα βρώσιμο τοπίο, είχα αρκετά προβλήματα με τα παράσιτα. Ήμουν πραγματικά απογοητευμένος—είχα αφιερώσει τόσο πολύ χρόνο, χρήματα και προσπάθεια για να δημιουργήσω τον κήπο. Ήθελα να το σώσω από τα παράσιτα!

Ωστόσο, αντί να κάνω μια απροσδόκητη ενέργεια, περίμενα και συνέχισα να εξασκώ όλες τις παρακάτω τεχνικές. Ενώ έκανα το καθήκον μου, τα ευεργετικά μικρόβια του εδάφους εξοικειωνόταν με το νέο τους περιβάλλον. Αυτοί οι οργανισμοί του εδάφους το διέλυσαν και τελικά ήρθαν σε ισορροπία.

Έβλεπα σταδιακά περισσότερη βελτίωση κάθε χρόνο καθώς ωρίμαζε το οικοσύστημα του εδάφους.

Τι σχέση έχουν τα μικρόβια του εδάφους με τα παράσιτα;

Τα ευεργετικά μικρόβια του εδάφους βοηθούν στη διατροφή των φυτών, διατηρώντας τα υγιή και καλά προστατευμένα από τα παράσιτα. Αν είχα ψεκάσει κάτι, θα είχε διαταράξει την περίοδο ίδρυσής τους και θα καθυστερούσε την ισορροπία που επιθυμούσα.

Θα μπορούσε να έχει γίνει μια ατελείωτη εξάρτηση από τα φυτοφάρμακα. Αντίθετα, η απάντηση ήταν η υπομονή.

Διαβάστε περισσότερα: Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα βρώσιμο τοπίο

12 βήματα για την φυσική πρόληψη των παρασίτων του κήπου

η βρώσιμη μπροστινή αυλή μας

Θα θέλατε να αποδώσετε νόστιμες σοδειές ενώ συνεργάζεστε με τη φύση; Ρίξτε μια ματιά στο ebook μου, The Permaculture Inspired Vegetable Garden.

The Permaculture Inspired Vegetable Garden

12 βήματα για την πρόληψη των παρασίτων του κήπου

Οι παρακάτω είναι μερικοί τρόποι για να αποτρέψετε τα παράσιτα να κατακτήσουν τον κήπο σας χωρίς τη χρήση χημικών.

Για ένα παράδειγμα του πώς μπορεί να γίνει αυτό για μια συγκεκριμένη καλλιέργεια, δείτε: Καλλιεργήστε τα καλύτερα αγγούρια με αυτά τα 12 βήματα

#1: Ενθαρρύνετε το υγιές έδαφος.

Το υγιές έδαφος κάνει υγιή φυτά με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, τα οποία είναι καλύτερα σε θέση να καταπολεμήσουν ασθένειες και παράσιτα. Τα υγιή εδάφη τρέφονται και προστατεύουν την ευεργετική ζωή του εδάφους.

Τα φυσικά λιπάσματα βοηθούν στη δημιουργία υγιούς εδάφους. Λίπασμα για ψάρια και φύκιαπου χρησιμοποιείται μία φορά το μήνα, μπορεί να ενεργοποιήσει τα μικρόβια του εδάφους.

Δείτε: 7 τρόποι για να βελτιώσετε την ποιότητα του εδάφους

#2: Επιλέξτε ανθεκτικές ποικιλίες.

Αυτή είναι μια εύκολη συμβουλή για την πρόληψη των παρασίτων στον κήπο: Επιλέξτε φυτικές ποικιλίες που είναι φυσικά ανθεκτικές στα παράσιτα. Οι κατάλογοι σπόρων παραθέτουν ποικιλίες που είναι γνωστές για ανθεκτικότητα.

Για παράδειγμα, tromboncino κολοκυθάκι φαίνεται να είναι πιο ανθεκτικό στα παράσιτα από άλλες καλοκαιρινές ποικιλίες κολοκύθας.

Ολοκλήρωση αγοράς αυτό το άρθρο για πιο ενδιαφέρουσες σημειώσεις σχετικά με την επιλογή ανθεκτικών ποικιλιών.

#3: Φυτέψτε στο σωστό μέρος.

Αποθηκεύστε φυτά που χρειάζονται πλήρη ήλιο για ηλιόλουστες περιοχές. Ομοίως, φυτέψτε καλλιέργειες ανάλογα με τις ανάγκες σε νερό. Εάν μια καλλιέργεια χρειάζεται περισσότερο νερό για να παραμείνει υγιής, καλλιεργήστε την σε μια περιοχή που παραμένει υγρή περισσότερο.

Οι καλλιέργειες μπορεί να ανέχονται λιγότερο από τις ιδανικές συνθήκες για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά τελικά το άγχος θα τις αποδυναμώσει και μπορούν να υποκύψουν στα παράσιτα. Η φύτευση στο σωστό μέρος είναι ένα εύκολο βήμα για την πρόληψη των παρασίτων του κήπου.

#4: Προσελκύστε ωφέλιμα έντομα.

Τα ωφέλιμα έντομα θηρεύουν τα παράσιτα και φυσικά θα έρθουν στον κήπο σας αναζητώντας νέκταρ, γύρη και καταφύγιο. Ενθαρρύνετε τα να παραμείνουν καλλιεργώντας λουλούδια που καλύπτουν αυτές τις ανάγκες.

Για παράδειγμα, μερικά από τα αγαπημένα μου ετήσια είναι: η καλέντουλα, ο κόλιανδρος και το γλυκό αλυσούμι.

Βλέπω:

Φυτέψτε ψηλά λουλούδια και πολυετή φυτά στην άκρη του κήπου, όπως: κουφέτα, ηλιοτρόπια και αχυρίδα.

Δείτε: Growing Comfrey in the Permaculture Garden

Δώστε στα ωφέλιμα έντομα βιότοπο και θα γεννήσουν τα αυγά τους κοντά για να αναπτύξουν στρατό. Οι ωφέλιμες περιπολίες εντόμων είναι το κλειδί για την πρόληψη των παρασίτων του κήπου.

12 βήματα για την φυσική πρόληψη των παρασίτων του κήπου

Ελβετικό σέσκουλο και γλυκό αλυσούμι

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη βελτίωση της βιοποικιλότητας του κήπου σας για τη μείωση της συντήρησης και την αύξηση της απόδοσης;

Θα βρείτε πολλές πληροφορίες όπως αυτή στο βραβευμένο βιβλίο μου, The Suburban Micro-Farm.

The Suburban Micro-Farm Book

#5: Απωθήστε τα παράσιτα.

Τα βότανα με έντονο άρωμα μπορούν να αποτρέψουν τα παράσιτα όταν φυτεύονται ανάμεσα ή κοντά στα λαχανικά. Αυτός είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να υποστηρίξετε τις προσπάθειές σας για την πρόληψη των παρασίτων του κήπου.

Μερικά από τα αγαπημένα μου μονοετή φυτά με έντονα αρώματα περιλαμβάνουν καλέντουλα, κόλιανδρο και σκόρδο.

Φυτέψτε αρωματικά, πολυετή βότανα στην άκρη. Ο ύσσωπος γλυκάνισου, το σχοινόπρασο και το θυμάρι είναι μερικά από τα αγαπημένα μου.

Βλέπω:

#6: Εναλλαγή καλλιεργειών.

Η αμειψισπορά συγχέει τα παράσιτα, μειώνει τη συγκέντρωσή τους σε συγκεκριμένες περιοχές και σας βοηθά να διαχειριστείτε τη γονιμότητα του εδάφους.

Αφήστε δύο έως τρία χρόνια μεταξύ της φύτευσης μελών της ίδιας οικογένειας καλλιεργειών σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Φυσικά, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο σε έναν μικρό ή σκιερό κήπο. Ωστόσο, εάν μια καλλιέργεια ξεπεραστεί από ένα παράσιτο, μην τη φυτέψετε σε αυτό το σημείο για τουλάχιστον δύο χρόνια. Ή φυτέψτε μια καλλιέργεια για να αφήσετε αυτή την περιοχή να ξεκουραστεί για μια εποχή.

Αυτό είναι ένα δύσκολο βήμα για την πρόληψη των παρασίτων του κήπου, αλλά η υπομονή σας θα αποδώσει.

#7: Εξασκηθείτε στη διαφύτευση.

Η εμφύτευση σημαίνει εναλλαγή συγκεκριμένων καλλιεργειών, βοτάνων και λουλουδιών για τη σύγχυση των παρασίτων. Τα παράσιτα απολαμβάνουν τις μονοκαλλιέργειες, γι‘ αυτό οι βιομηχανικές εκμεταλλεύσεις ψεκάζονται συχνά με φυτοφάρμακα. Αντί για μονοκαλλιέργειες, εναλλάξτε σειρές λαχανικών με σειρές από ευεργετικά βότανα και λουλούδια που προσελκύουν και απωθούν τα παράσιτα.

Η σύγχυση των παρασίτων είναι ένα ύπουλο κόλπο για να αποτρέψετε τα παράσιτα του κήπου να βρουν τις καλλιέργειές σας. Για παράδειγμα, φυτεύω τις καλλιέργειες της οικογένειας μου με λάχανο με κόλιανδρο, καλέντουλα και κρεμμύδια.

Δείτε: 7 λόγοι για να καλλιεργήσετε καλέντουλα.

12 βήματα για την φυσική πρόληψη των παρασίτων του κήπου

αφίδες σε μίσχους καλέντουλας (μπουφές πασχαλίτσας!)

#8: Χρησιμοποιήστε αιωρούμενα καλύμματα σειρών.

Το κάλυμμα της σειράς με το βάρος του καλοκαιριού επιτρέπει στο νερό και το φως να διεισδύσουν ενώ κρατά έξω τα παράσιτα. Ίσως χρειαστεί μόνο να χρησιμοποιήσετε κάλυμμα πλωτής σειράς πάνω από νεαρά φυτά μέχρι να εγκατασταθούν. Ζυγίστε τις πλευρές με βαριά αντικείμενα όπως τούβλα ή πέτρες.

Εάν ένα συγκεκριμένο παράσιτο σε μια συγκεκριμένη καλλιέργεια φαίνεται να είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα για εσάς—και έχετε ακολουθήσει τις άλλες συμβουλές σε αυτό το άρθρο στο γράμμα-ίσως σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μόνιμο χαμηλά στεφάνια τούνελ για την προβληματική καλλιέργεια.

Φροντίστε να σηκώνετε το κάλυμμα για μερικές ώρες κάθε πρωί για να μπουν οι επικονιαστές.

#9: Δημιουργήστε μόνιμους διαδρόμους.

Τα μόνιμα μονοπάτια ενθαρρύνουν τα ωφέλιμα έντομα, ενώ τα προσωρινά μονοπάτια που καλλιεργούνται κάθε χρόνο τα καταστρέφουν και τον βιότοπό τους.

Ο τύπος του υλικού διαδρομής που χρησιμοποιείτε θα εξαρτηθεί από τη συγκεκριμένη κατάστασή σας. Λευκό τριφύλλιροκανίδια ή χαλίκι είναι μερικά από τα αγαπημένα μου.

Η ύπαρξη μόνιμων οδών σάς επιτρέπει να έχετε μόνιμα κρεβάτια όπου μπορείτε να συνεχίσετε να αυξάνετε τη γονιμότητα με την πάροδο του χρόνου. Η καλύτερη γονιμότητα μπορεί, φυσικά, να υποστηρίξει την αντίσταση του κήπου σας στο «σύλληψη ζωύφιου».

#10: Βρήκατε μερικά παράσιτα; Αφήστε τους να είναι.

Το να έχεις μερικά παράσιτα είναι πραγματικά καλό. Φαίνεται αντιπαραγωγικό, αλλά χωρίς μερικά «δολώματα» παρασίτων, τα ωφέλιμα έντομα που τρώνε πάνω τους δεν θα κολλούσαν! Τα ωφέλιμα έντομα έλκονται από κήπους που έχουν τις αγαπημένες τους τροφές.

Με άλλα λόγια, το περιστασιακό „δόλωμα“ παρασίτων είναι εντάξει.

#11: Αντιμετωπίστε ένα ξέσπασμα.

Όταν μερικά παράσιτα μετατραπούν σε έξαρση, αφαιρέστε τα προσβεβλημένα φυτά για να μην εξαπλωθεί η ζημιά.

Αξίζει να επαναλάβω ότι δεν προωθώ την αντιμετώπιση των παρασίτων με φυτοφάρμακα – βιολογικά ή όχι. Αντίθετα, ξεκινήστε από το #1 παραπάνω και επεξεργαστείτε τις τακτικές πρόληψης σε αυτόν τον οδηγό.

Ωστόσο, εάν πρόκειται να αντιμετωπίσετε ένα ξέσπασμα, προσδιορίστε τα παράσιτα, τα ωφέλιμα έντομα ΚΑΙ τα προνυμφικά στάδια του καθενός. Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω φωτογραφία: Γνωρίζατε ότι αυτά τα πλάσματα είναι προνύμφες πασχαλίτσας, ένα πολύτιμο ευεργετικό έντομο;

Η καταστροφή των ωφέλιμων εντόμων μειώνει την ικανότητα του οικοσυστήματος του κήπου σας να αυτορυθμίζεται.

ΥΠΟΔΕΙΞΗ: Κάντε κλικ ΕΔΩ για μια βάση δεδομένων με φωτογραφίες για ωφέλιμα έντομα και παράσιτα σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.

12 βήματα για την φυσική πρόληψη των παρασίτων του κήπου

προνύμφες πασχαλίτσας σε λάχανο (ευεργετικά αρπακτικά!)

#12: Να είστε προνοητικοί παρά αντιδραστικοί.

Ένα ξέσπασμα παρασίτων είναι μια ευκαιρία να μάθετε πώς να ενισχύσετε το οικοσύστημα του κήπου σας.

Παράδειγμα: Το χώμα σας δεν έχει κάποιο ορυκτό που κάνει τα φυτά σας να αρρωσταίνουν αρκετά ώστε να πιάσουν ένα «ζωρί»; Εάν ναι, τι οργανικό υλικό θα μπορούσε να το προμηθεύσει;

Η ύπαρξη λίγων παρασίτων είναι ένα φυσικό μέρος της κηπουρικής. Μου θυμίζει ότι θέλω να δουλέψω με τη φύση παρά εναντίον της. Επιλέγω να ΜΗΝ κάνω πόλεμο στη φύση, ακόμα κι όταν αυτό σημαίνει μάθημα υπομονής.

Παρακολούθηση παρασίτων

Κρατήστε σημειώσεις για τα παράσιτα που συναντάτε, πότε εμφανίστηκαν, ποιες θεραπείες δοκιμάζετε και το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών. Όταν γίνουμε ντετέκτιβ, μπορούμε να καθορίσουμε πού θα εστιάσουμε την προσοχή μας στο ταξίδι μας για την πρόληψη των παρασίτων του κήπου.

Με την αγορά του βιβλίου μου The Suburban Micro-Farm θα λάβετε μια ποικιλία από δωρεάν υλικά μπόνους—συμπεριλαμβανομένων των μηνιαίων λιστών ελέγχου μου με χώρο για τη λήψη σημαντικών σημειώσεων όπως αυτές!

Περίληψη

Η πρόληψη των παρασίτων του κήπου με φυσικό τρόπο θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του κήπου σας, ώστε να μην «κολλήσει ζωύφιο».

Έχετε καταφέρει να αποτρέψετε τα παράσιτα του κήπου; Ποιες πρακτικές σας βοήθησαν να δημιουργήσετε έναν υγιή κήπο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ:

>>> Αποκτήστε τη δωρεάν 19-σελίδα μου Οδηγός Τροποποιήσεων Οργανικού Εδάφους για περισσότερες ιδέες:

Schreibe einen Kommentar