Το φυλετικό χάσμα για τα ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις δικηγόρων επιδεινώθηκε το 2021

5
Το φυλετικό χάσμα για τα ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις δικηγόρων επιδεινώθηκε το 2021

Σύμφωνα με νέα στοιχεία από τον Αμερικανικό Δικηγορικό Σύλλογο (ABA), το φυλετικό χάσμα στα ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις δικηγόρων επιδεινώθηκε το 2021. Τα ευρήματα πιθανότατα θα εντείνουν τις συζητήσεις σχετικά με τη δικαιοσύνη του τεστ αδειοδότησης δικηγόρων και θα εντείνουν τις εκκλήσεις για αναμόρφωσή του.

Σύμφωνα με το ABA, το εθνικό ποσοστό επιτυχίας για πρώτη φορά για λευκούς αποφοίτους JD που συμμετείχαν στις εξετάσεις δικηγόρων το 2021 ήταν 85%. Εν τω μεταξύ, το ποσοστό επιτυχίας για πρώτη φορά για Μαύροι απόφοιτοι JD ήταν μόλις 61%.

Για άλλες εθνοτικές ομάδες, το ποσοστό επιτυχίας για πρώτη φορά ήταν υψηλότερο, αν και ήταν ακόμη χαμηλότερο από το ποσοστό επιτυχίας για πρώτη φορά για λευκούς πτυχιούχους. Οι Ισπανόφωνοι πτυχιούχοι νομικής είχαν ποσοστό επιτυχίας για πρώτη φορά 72%, οι Ασιάτες πτυχιούχοι νομικής είχαν ποσοστό επιτυχίας για πρώτη φορά 79% και οι ιθαγενείς Αμερικανοί είχαν ποσοστό επιτυχίας για πρώτη φορά 70%.

Εκπρόσωπος του Εθνικού Συνεδρίου Δικηγορικών Εξεταστών είπε Οι ερευνητές πρέπει να κοιτάξουν πέρα ​​από την ίδια τη δικηγορική εξέταση για να κατανοήσουν πλήρως τη βασική αιτία του φυλετικού χάσματος στα ποσοστά επιτυχίας για πρώτη φορά. Ο εκπρόσωπος είπε ότι αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την εξέταση άλλων μετρήσεων, όπως οι βαθμολογίες των εξετάσεων εισαγωγής στη Νομική Σχολή και οι μέσοι όροι βαθμών της Νομικής Σχολής για καλύτερη κατανοήστε τις περίπλοκες αλληλεπιδράσεις μεταξύ της φυλετικής ταυτότητας, του κοινωνικού κεφαλαίου, των εκπαιδευτικών εμπειριών και της απόδοσης στις εξετάσεις δικηγόρων».Schreibe einen Kommentar