Το πονηρό πράγμα για τα ορυκτά καύσιμα και τη γεωργία – Okanagan Okanogan

0
Το πονηρό πράγμα για τα ορυκτά καύσιμα και τη γεωργία – Okanagan Okanogan

Η κοιλάδα Okanagan είναι ένα εξαιρετικό μέρος για φράχτες. Η ιδέα της λήψεως κοινής γης και της μετατροπής της σε ιδιωτική γη, και της εκποίησης των κατοίκων της γης που την συνοδεύουν, εισήχθη από τη Βρετανία, αλλά, όπως όλα τα πράγματα σε μια κουλτούρα εποίκων, ημιτελώς. Αρχικά, οι φράχτες που κόβουν την κοινή γη ήταν από πέτρα ή ζωντανό ξύλο, με τη μορφή φρακτών, για να κρατούν τα πρόβατα στη θέση τους και να τους επιτρέπουν να μετακινούνται όταν είναι απαραίτητο. Αυτό που ήταν όμορφο σε αυτό ήταν ότι τα όρια των χωραφιών ήταν κοινή γη, με ψηλές σειρές φράχτες γεμάτες με τη ζωή των ζώων και των εντόμων που είχαν αφαιρεθεί από τη γη για να συγκεντρωθεί η γη στο μαλλί των προβάτων. Στο Okanagan και στην Cascadia γενικά, οι φράχτες ήταν είτε από ράγες είτε από συρματοπλέγματα, καταλάμβαναν λίγο χώρο, χρειάζονταν λίγη φροντίδα και κρατούσαν τους ανθρώπους έξω όσο κρατούσαν τα ζώα μέσα.

Ουαλικά πρόβατα λίγα λεπτά πριν τη βροχή

Τα πρόβατα εξακολουθούν να υπάρχουν στη Βρετανία, αλλά κάτι περίεργο συνέβη με τους φράκτες, όταν η ιδέα του συρματοπλέγματος επέστρεψε από τις αποικίες: οι φράκτες είναι τώρα κομμένοι σε ύψος μέτρου το φθινόπωρο, καταστρέφοντας κάθε ικανότητα φιλοξενίας εντόμων, πτηνών και θηλαστικών , αυτά που κρατούν το οικοσύστημα υγιές και τους ουρανούς γεμάτους τραγούδι. Κάπως, προέκυψε η ιδέα ότι ο φράκτης ήταν ένας φράκτης, όχι ένα συνεργατικό έργο μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών χρήσεων της Γης. Δεν είναι μόνο αυτό, όμως. Δες αυτό:

Δεν είναι υπέροχο; Ο φράκτης είναι απλώς ένα απομεινάρι, αλλά εξακολουθεί να είναι κομμένο. Και διατηρείται ακόμα, με ένα νεύμα στην παράδοση που αρνείται ενεργά. Τα ορυκτά καύσιμα είναι πολύ φθηνά.

Schreibe einen Kommentar