Τέσσερα εργαλεία σχεδιασμού κήπου που χρειάζεστε φέτος

0
Τέσσερα εργαλεία σχεδιασμού κήπου που χρειάζεστε φέτος

Χορεύουν στο κεφάλι σας οράματα από πλούσιους κήπους; Ακολουθούν τέσσερα βασικά εργαλεία σχεδιασμού κήπου που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την καλύτερη σεζόν στον κήπο σας μέχρι τώρα.

Τέσσερα Εργαλεία Σχεδιασμού Κήπου που χρειάζεστε φέτος: Τα οράματα για πλούσιους κήπους χορεύουν στο μυαλό σας;  Ακολουθούν τέσσερα βασικά εργαλεία σχεδιασμού κήπου που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την καλύτερη σεζόν στον κήπο σας μέχρι τώρα.

Αυτή η σελίδα μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Παρακαλώ διαβάστε την αποκάλυψή μου για περισσότερες πληροφορίες.

Το ταξίδι μου στη δημιουργία των εργαλείων σχεδιασμού κήπου

Μου έλειπε πάρα πολύ μια βελτιωμένη προσέγγιση στις πρώτες μου περιόδους κηπουρικής. Χωρίς δίσκους, δεν ήξερα πότε θα έπρεπε ή πότε είχαν φυτευτεί τα πράγματα. Μου έλειπε ένα σχέδιο άλλο από το «θέλω έναν κήπο».

Όταν βγήκα έξω, δεν είχα ιδέα πώς να δώσω προτεραιότητα στον χρόνο μου. Ήμουν το παιδί της αφίσας ενός κηπουρού ADD: „Ω, δες αυτό!“ Και, ωχ, θέλω να δουλέψω σε αυτό!». Ζαλιζόμουν από το να κάνω κύκλους!

Δεν ένιωθα συνδεδεμένος με τον κήπο μου, επειδή ήμουν πιεσμένος στην πίεση να αποφασίσω τι να δουλέψω. Αυτό είναι που ο επιχειρηματίας Tim Ferriss αποκαλεί «κόπωση απόφασης».

Λαχταρούσα μια διαδικασία σχεδιασμού κήπου που θα κρατούσε όλους τους πόρους και τις εργασίες κηπουρικής μου σε ένα μέρος. Δεν θα ήταν υπέροχο αν μπορούσα να εξαλείψω όλα τα τυχαία αποκόμματα σημειώσεων και το πλήθος των ιστοσελίδων που έχουν σημειωθεί στον υπολογιστή μου;

Μετά από μερικά χρόνια πειραματισμού, δημιούργησα το δικό μου Micro-Farm Organization Process. Έκανε θαύματα για να με κρατήσει οργανωμένο και να με βοηθήσει να αναπτύξω τον καλύτερο μου κήπο. Σε αυτό το άρθρο, μοιράζομαι αυτήν τη διαδικασία μαζί σας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιώ μηνιαίες λίστες ελέγχου, ημερολόγια και υπολογιστικά φύλλα.

Αυτά τα εργαλεία θα σας βοηθήσουν να καθορίσετε τις προτεραιότητές σας, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το χρόνο σας στον κήπο. Οι λίστες ελέγχου αφαιρούν τη διανοητική ενέργεια της λήψης αποφάσεων.

Τα Βασικά Εργαλεία Σχεδιασμού Κήπου

Ακολουθούν τα εργαλεία που δημιούργησα για τη δική μου Διαδικασία Οργάνωσης Μικρο-Farm:

  • Φύλλο εργασίας έναρξης και φύτευσης σπόρων
  • Μηνιαίες λίστες ελέγχου
  • Μηνιαία Ημερολόγια
  • Ημερολόγιο συγκομιδής

Θα σας δείξω πώς εκμεταλλεύομαι καθένα από αυτά τα εργαλεία στα παρακάτω βήματα σχεδιασμού κήπου.

Βήματα Σχεδιασμού Κήπου και Πώς να θέσετε σε λειτουργία τα Εργαλεία Σχεδιασμού Κήπου

#1: Επιλέξτε τι να φυτέψετε

Αυτή είναι ίσως μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις!

Δυσκολεύεστε να αποφασίσετε; Κάντε μια λίστα με το τι αρέσει να τρώει το νοικοκυριό σας. Μπορείτε να είστε πιο τολμηροί στο μέλλον καθώς θα αισθάνεστε πιο άνετα με τον κήπο σας.

Δείτε το άρθρο μου Θέλετε να Γίνετε Μικρο-Αγρότης; 6 συμβουλές για επιτυχία και 6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε.

Οι κηπουροί μαθαίνουν με μυστρί και από λάθος». ~ Άγνωστος συγγραφέας

Τέσσερα Εργαλεία Σχεδιασμού Κήπου που χρειάζεστε φέτος: Τα οράματα για πλούσιους κήπους χορεύουν στο μυαλό σας;  Ακολουθούν τέσσερα βασικά εργαλεία σχεδιασμού κήπου που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την καλύτερη σεζόν στον κήπο σας μέχρι τώρα.

#2: Σχεδιάστε το χρονοδιάγραμμα έναρξης και φύτευσης των σπόρων σας

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καταλάβετε τι να φυτέψετε πότε, ειδικά όταν πρόκειται να ξεκινήσετε σπόρους σε εσωτερικούς χώρους (Δείτε τον βήμα προς βήμα οδηγό έναρξης σπόρων).

Για παράδειγμα, για να καθορίσετε την ημερομηνία έναρξης των σπόρων ντομάτας, προσδιορίστε πρώτα την ημερομηνία παγετού της άνοιξης και μετρήστε αντίστροφα στο ημερολόγιο. Αυτός ο ιστότοπος είναι χρήσιμος για να βρείτε την ημερομηνία παγετού της άνοιξης για την περιοχή σας.

Οι ντομάτες ξεκινούν περίπου έξι εβδομάδες πριν από την ημερομηνία παγετού της άνοιξης. Μετρώντας αντίστροφα από την ημερομηνία παγετού μου στις 13 Απριλίου, μπορώ να προσδιορίσω ότι πρέπει να ξεκινήσω τους σπόρους ντομάτας σε εσωτερικούς χώρους γύρω στις 2 Μαρτίου.

Ένα υπολογιστικό φύλλο για τις σκέψεις σας

Το πρώτο εργαλείο σχεδιασμού κήπου που δημιούργησα ήταν ένα υπολογιστικό φύλλο για να με βοηθήσει να οργανώσω τα χρονοδιαγράμματα έναρξης και φύτευσης σπόρων.

Στο υπολογιστικό φύλλο έγραψα το όνομα κάθε καλλιέργειας που ήθελα να καλλιεργήσω. Στη συνέχεια, με βάση την ημερομηνία του ανοιξιάτικου παγετού μου, υπολόγισα την ημερομηνία για κάθε καλλιέργεια πότε να ξεκινήσω τους σπόρους σε εσωτερικούς χώρους, πότε να μεταφυτεύσω σε εξωτερικούς χώρους και πότε να κατευθύνω τους σπόρους έξω. Έγραψα όλες αυτές τις πληροφορίες στο υπολογιστικό φύλλο.

Υπολόγισα ακόμη και πότε να σπείρω σπόρους διαδοχικά αν ήθελα φθινοπωρινή καλλιέργεια.

Ακούγεται σαν πολλή δουλειά; Δεν θα πω ψέματα, σίγουρα είναι. Αλλά είναι η τέλεια δραστηριότητα για να εργαστείτε όσο περιμένετε να έρθουν οι σπόροι σας και τα είδη κηπουρικής σας!

Αν προτιμάτε να αφήσετε τη σκληρή δουλειά να γίνει για εσάς, σας έχω καλύψει!

Όταν αγοράζετε το βιβλίο μου, The Suburban Micro-Farmπαίρνεις τέσσερα μπόνους εργαλεία σχεδιασμού κήπου, συμπεριλαμβανομένου του φύλλου εργασίας μου για την έναρξη και τη φύτευση σπόρων, το οποίο θα ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ όλες τις ημερομηνίες φύτευσης για εσάς με βάση την ημερομηνία παγετού σας. Φοβερο!

The Suburban Micro-Farm Book

#3: Δημιουργήστε μηνιαίες λίστες ελέγχου

Ένα άλλο από τα εργαλεία σχεδιασμού κήπου μου που είναι σωτήριο είναι οι μηνιαίες λίστες ελέγχου. Τα χρησιμοποιώ για να παρακολουθώ τις εργασίες στον κήπο και πότε να τις κάνω όλο το χρόνο. Μου αρέσει να τα στήνω πριν η εποχή του κήπου είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Οι λίστες ελέγχου με βοηθούν να οπτικοποιήσω τι υπάρχει για κάθε μήνα και με βοηθούν να θυμάμαι εργασίες που ξεχνιούνται εύκολα μια φορά το χρόνο, όπως το κλάδεμα των οπωροφόρων δέντρων ή των μούρων. Θα προσθέσω πράγματα όπως „Ρύθμιση συστήματος εκκίνησης σπόρων εσωτερικού χώρου“ στη λίστα ελέγχου μου για τον Ιανουάριο ή „Σπείρε μπιζέλια“ στη λίστα ελέγχου μου για τον Μάρτιο.

Οι λίστες ελέγχου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το χρόνο σας.

Αφού αποφασίσω τι θα φυτέψω και ολοκληρώσω το υπολογιστικό φύλλο έναρξης και φύτευσης σπόρων, συμπληρώνω τις μηνιαίες λίστες ελέγχου με πληροφορίες συγκομιδής, φύτευσης και σποράς. Στην πρώτη στήλη του υπολογιστικού φύλλου αναφέρονται οι εργασίες και στη δεύτερη στήλη προσθέτω την ημερομηνία ολοκλήρωσης.

Αντιμετωπίζω τη λίστα ελέγχου σαν μια λίστα υποχρεώσεων που παραγγέλνει εργασίες κατά προτεραιότητα.

Η συγκομιδή πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα. Ακόμα κι αν δεν έχετε την ευκαιρία να φυτέψετε κάτι άλλο, τουλάχιστον μπορείτε θερίστε αυτό που έχετε ήδη αφιερώσει χρόνο για να σπείρετε.

Οι μηνιαίες λίστες ελέγχου είναι ένα ακόμη από τα μπόνους εργαλεία σχεδιασμού κήπου που θα μπορείτε να κατεβάσετε με την αγορά The Suburban Micro-Farm. Θα λάβετε τις δειγματοληπτικές μου λίστες ελέγχου για να σας δώσω μια ιδέα για το πώς το κάνω.

Τέσσερα Εργαλεία Σχεδιασμού Κήπου που χρειάζεστε φέτος: Τα οράματα για πλούσιους κήπους χορεύουν στο μυαλό σας;  Ακολουθούν τέσσερα βασικά εργαλεία σχεδιασμού κήπου που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την καλύτερη σεζόν στον κήπο σας μέχρι τώρα.

Διατήρηση σημειώσεων: Παρατηρήστε και σκεφτείτε

Μάθετε να είστε παρατηρητής σε όλες τις εποχές. Κάθε μέρα, ο κήπος σας έχει κάτι νέο και υπέροχο να σας δείξει». ~ Άγνωστος συγγραφέας

Ένα χαρακτηριστικό που πρόσθεσα στις δικές μου μηνιαίες λίστες ελέγχου είναι μια ενότητα «Σημειώσεις». Παίρνω μαζί μου τις μηνιαίες λίστες ελέγχου στον κήπο, ώστε να μπορώ να διαγράψω αντικείμενα καθώς τα συμπληρώνω.

Μπορώ να σημειώσω σημαντικές πληροφορίες—ημερομηνίες για το πότε παρατηρώ ορισμένα παράσιτα, πραγματικές ημερομηνίες φύτευσης και πότε πρόσθεσα τροποποιήσεις εδάφους, για παράδειγμα. Έχοντας τη λίστα ελέγχου στον κήπο με ενθαρρύνει να είμαι πιο παρατηρητικός, σαν να ήμουν περίεργος επιστήμονας που διεξάγει μια μελέτη:

«Τα φύλλα του λάχανου μασώνται ιδιαίτερα σήμερα από τα σκουλήκια λάχανου, 1η Σεπτεμβρίου. Σημείωση για την επόμενη χρονιά: Ερευνήστε τα ωφέλιμα έντομα που λεηλατούν τα σκουλήκια του λάχανου και τι πρέπει να φυτέψω με το λάχανο για να προσελκύσω ωφέλιμους».

Αυτές οι σημειώσεις και οι στοχασμοί θα σας βοηθήσουν τα επόμενα χρόνια να εναρμονιστείτε περισσότερο με τις προκλήσεις και τα χαρακτηριστικά του ιδιαίτερου τοπίου σας.

#4: Δημιουργία μηνιαίων ημερολογίων

Μόλις συμπληρώσετε το Υπολογιστικό φύλλο έναρξης και φύτευσης σπόρων και δημιουργήσετε τις μηνιαίες λίστες ελέγχου, ήρθε η ώρα να καταλάβετε πώς θα εξισορροπήσετε τα πολυάσχολα πράγματα της «πραγματικής ζωής» σας με όλους αυτούς τους συναρπαστικούς στόχους κήπου.

Εκεί μπαίνει ένα άλλο από τα εργαλεία σχεδιασμού του κήπου μου, το Μηνιαίο Ημερολόγιο. Είμαι οπτικός άνθρωπος και η χρήση ενός μηνιαίου ημερολογίου με βοηθά να βλέπω όλες τις εργασίες ενός μήνα παράλληλα με το πραγματικό μου πρόγραμμα. Αυτό με βοηθάει να βρω χρόνο για την έναρξη, τη φύτευση και άλλες δραστηριότητες στον κήπο.

Ένα ημερολόγιο τοίχου θα κάνει το κόλπο.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα του Οδηγού Κήπου του Ιανουαρίου.

Προσθέστε αντικείμενα Garden To-Do στα μηνιαία ημερολόγιά σας

Πάρτε πληροφορίες από το Υπολογιστικό φύλλο έναρξης και φύτευσης σπόρων και γράψτε τις στο ημερολόγιο. Για παράδειγμα, στις 2 Μαρτίου, θα μπορούσα να γράψω, «Ξεκινήστε τους σπόρους ντομάτας σε εσωτερικούς χώρους» και στις 3 Μαΐου, θα μπορούσα να γράψω, «Μεταφυτέψτε ντομάτες στον κήπο». Κάντε αυτό και για εργασίες στις Μηνιαίες λίστες ελέγχου σας.

Τέσσερα Εργαλεία Σχεδιασμού Κήπου που χρειάζεστε φέτος: Τα οράματα για πλούσιους κήπους χορεύουν στο μυαλό σας;  Ακολουθούν τέσσερα βασικά εργαλεία σχεδιασμού κήπου που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την καλύτερη σεζόν στον κήπο σας μέχρι τώρα.Προσθέστε Απαιτήσεις Προσωπικής Ζωής στα Μηνιαία Ημερολόγια

Όταν γράφω τις δεσμεύσεις μου από την πραγματική ζωή στο ημερολόγιο, όπως τις ώρες εργασίας μου, „Γενέθλια της γιαγιάς“, „Ο αγώνας καράτε του Όσκαρ“ ή „Οικογενειακές διακοπές“, μπορώ να δω ποιες ημέρες και ώρες είναι διαθέσιμες για προγραμματισμό εργασιών στον κήπο .

Αντί να αγοράζω ένα ημερολόγιο τοίχου κάθε χρόνο—το οποίο δεν χωρούσε στο σημειωματάριό μου με τρεις δακτυλίους—δημιούργησα ένα εκτυπώσιμο μηνιαίο ημερολόγιο. Θα μπορείτε να το κατεβάσετε ως ένα από τα τέσσερα μπόνους εργαλεία σχεδιασμού κήπου που συνοδεύουν την αγορά σας The Suburban Micro-Farm.

Όταν προγραμματίζω εργασίες στον κήπο μαζί με ραντεβού στην «πραγματική ζωή», είναι πιο πιθανό να αφιερώσω χρόνο σε αυτές και να τις θεωρήσω προτεραιότητα. Είναι επίσης πιο πιθανό να χρησιμοποιήσω αποτελεσματικά τον χρόνο στον κήπο μου.

Μάθετε για τον κήπο μου 15 λεπτών την ημέρα στο άρθρο μου 5 Μύθοι για το Ξεκίνημα ενός Micro Homestead.

#5: Δημιουργήστε ένα αρχείο καταγραφής συγκομιδής

Το αρχείο καταγραφής συγκομιδής παρακολουθεί τις καλλιέργειες που συγκομίζετε, τις ημερομηνίες συγκομιδής και την ποσότητα. έχω ένα ψηφιακή κλίμακα που χρησιμοποιώ για να ζυγίζω και να καταγράφω τις σοδειές μου όταν τις φέρνω μέσα.

Έχω κρατήσει αρχεία συγκομιδής τα τελευταία οκτώ χρόνια και είμαι πολύ χαρούμενος.

Μπόρεσα να δω ποιες είναι οι καλλιέργειές μου με τις καλύτερες και τις χαμηλότερες επιδόσεις και να παρακολουθήσω τα ακριβή παράθυρα συγκομιδής για καθεμία με βάση τις συγκεκριμένες συνθήκες της αυλής μου.

Η γνώση των πραγματικών παραθύρων συγκομιδής με βοήθησε να προγραμματίσω διακοπές γύρω από συγκεκριμένες σοδειές, ώστε να μην χάσουμε.

Όπως μπορείτε να μαντέψετε, το Harvest Log είναι το τελευταίο από τα τέσσερα μπόνους εργαλεία σχεδιασμού κήπου που μπορείτε να κατεβάσετε με την αγορά The Suburban Micro-Farm.

Το Harvest Log είναι ένας από τους αγαπημένους μου πόρους γιατί σε ποιον δεν αρέσει να έχει αποδείξεις για όλα όσα παράγουν από τη σκληρή δουλειά του;

Αυτή είναι λοιπόν η Διαδικασία Οργάνωσης Μικρο-Γεωργίας.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε όταν σχεδιάζετε έναν κήπο και τον ξεκινάτε την άνοιξη, αλλά αυτά τα εργαλεία σχεδιασμού κήπου θα σας βοηθήσουν να έχετε την καλύτερη σεζόν στον κήπο σας ακόμα!

Χρειάζεστε περισσότερες συμβουλές για επιτυχημένη και διασκεδαστική κηπουρική όλο το χρόνο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ:

Πώς παραμένετε οργανωμένοι και κρατάτε αρχεία για τις περιπέτειές σας στον κήπο και τη μικροκαλλιέργεια;

Schreibe einen Kommentar