Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το Ginkgo Biloba;

11
Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το Ginkgo Biloba;

Το Ginkgo Biloba, γνωστό και ως δέντρο της παρθενικής τρίχας, είναι ένα δημοφιλές και δημοφιλές φυτικό συμπλήρωμα που υπάρχει εδώ και αιώνες.

Πιστεύεται ότι το δέντρο ginkgo κατοικεί στη γη για περισσότερα από 150 εκατομμύρια χρόνια και είναι ένα από τα παλαιότερα ζωντανά είδη δέντρων, επομένως θεωρείται ζωντανό απολιθωμένο δέντρο.

Φανταστείτε λοιπόν τη μακρά ιστορία του, ειδικά ως φυσική θεραπεία για τη θεραπεία διαφόρων προβλημάτων υγείας.

Γρήγορα μέχρι σήμερα, είναι ένα από τα ιδιαίτερα συνιστώμενα παραδοσιακά φάρμακα για τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας και άλλων ευεργετικών επιδράσεων.

Αλλά όχι μόνο αυτό, καθώς όλο και περισσότερες έρευνες έχουν αναπτυχθεί, ανακαλύφθηκε ότι η χρήση του ginkgo biloba έχει πολλά οφέλη.

Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε τι είναι.

Ιστορία του Ginkgo Biloba

Έχοντας υπάρξει για εκατομμύρια χρόνια, το Ginkgo Biloba καλλιεργήθηκε αρχικά για φάρμακα και κατανάλωση.

Είναι ένα αρχαίο φυτό που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά ότι έχει φαρμακευτικές ιδιότητες στην αρχαία Κίνα.

Εισήχθη για πρώτη φορά στον δυτικό κόσμο το 1600 από τον Ευρωπαίο Engelbert Kaempfer, και αργότερα ο Linnaeus του έδωσε το όνομά του που σημαίνει «διλοβωτό ασημένιο λοφίο» το 1771.

Ήταν ο William Hamilton που εισήγαγε το Ginkgo Biloba στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1784.

Σήμερα, λόγω των αποδεδειγμένων πλεονεκτημάτων και χρήσεων του, οι φαρμακευτικές εταιρείες πωλούν το Ginkgo Biloba σε διάφορες μορφές, όπως εκχυλίσματα, δισκία και κάψουλες.

Αλλά οι περισσότερες σύγχρονες έρευνες επικεντρώνουν τις κλινικές τους μελέτες στα οφέλη και τις χρήσεις του εκχυλίσματος Ginkgo, το οποίο παρασκευάζεται από σπόρους και φύλλα ginkgo.

Πολλά καταστήματα υγιεινής διατροφής και ηλεκτρονικά καταστήματα πωλούν επίσης συμπληρώματα διατροφής Ginkgo Biloba λόγω των ισχυρισμών τους για την υγεία, όπως η βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος και η γνωστική λειτουργία.

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το Ginko Biloba;

Εδώ είναι μερικές από τις γνωστές χρήσεις και τα οφέλη του.

1. Μπορεί να περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά

Το Ginkgo Biloba έχει βρεθεί ότι περιέχει υψηλά επίπεδα δύο ισχυρών αντιοξειδωτικών, δηλαδή τερπενοειδή και φλαβονοειδή.

Όταν καταναλώνονται, αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη και να εξουδετερώσουν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα, οι οποίες είναι αυτές που προκαλούν μη φυσιολογικές μεταβολικές λειτουργίες μετατρέποντας την τροφή σε αποτοξίνωση.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι επίσης ένας από τους παράγοντες που ευθύνονται για την ανάπτυξη πολλών σοβαρών ασθενειών της υγείας, τη βλάβη των ιστών και την επιτάχυνση της γήρανσης.

Έτσι, με αυτά τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε αυτό το φυτό, υπάρχει τόση ελπίδα για όσους κινδυνεύουν.

Αυτή η ερευνητική μελέτη δίνει πράγματι ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους που κινδυνεύουν.

Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες ερευνητικές μελέτες για να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά του στη θεραπεία συγκεκριμένων ασθενειών.

2. Δυνατότητα μείωσης της φλεγμονής

Όταν μια ξένη ουσία εισβάλλει στο σώμα μας, η φυσική απόκριση θα ήταν η φλεγμονή.

Αυτό μας σηματοδοτεί ότι το σώμα μας δέχεται επίθεση, όπου όλες οι μαχητικές του δυνάμεις μάχονται ενάντια στον ξένο εισβολέα στις πληγείσες περιοχές.

Ειδικά για τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, η φλεγμονώδης απόκριση θεωρείται πάντα ως ένας τρόπος για να καταπολεμήσει το σώμα τους τις ανωμαλίες.

Ενώ το σώμα που καταπολεμά αυτούς τους εισβολείς είναι καλό σημάδι, η υπερβολική φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στο DNA και στους ιστούς.

Τα καλά νέα είναι ότι το εκχύλισμα Ginkgo Biloba έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τους δείκτες φλεγμονής σε ζώα και ανθρώπινα κύτταρα σύμφωνα με το test tube και μελέτες σε ζώα.

Έχει βρεθεί ότι μειώνει ειδικά τη φλεγμονή σε άτομα με καρκίνο, αρθρίτιδα, καρδιακές παθήσεις, νόσο του ευερέθιστου εντέρου και εγκεφαλικό.

Δεδομένου ότι πρόκειται για πολύ περίπλοκες ασθένειες χωρίς ακόμη οριστικά στοιχεία, απαιτούνται περισσότερες μελέτες.

3. Βελτιώνει την κυκλοφορία και την υγεία της καρδιάς

Ως παραδοσιακό κινέζικο φάρμακο, το Ginkgo Biloba έχει χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα.

Ο αρχαίος κινεζικός πολιτισμός χρησιμοποίησε ειδικά τους σπόρους γκίνγκο για να ανοίξει ενεργειακά κανάλια σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των πνευμόνων, των νεφρών, του εγκεφάλου και του ήπατος.

Η σύγχρονη επιστήμη υποστηρίζει επίσης αυτόν τον ισχυρισμό, ως μικρό μελέτη διεξήχθη σε άτομα με καρδιακά προβλήματα και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Συμπληρώθηκαν με Ginkgo και το αποτέλεσμα ήταν μια αύξηση 12% στο μονοξείδιο του αζώτου που έκανε τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται αμέσως, αυξάνοντας τη ροή του αίματος σε πολλά μέρη του σώματος.

Αλλα ερευνητικές μελέτες έχουν γίνει, ειδικά για τις σημαντικές επιδράσεις του εκχυλίσματος ginkgo σε ηλικιωμένους με εγκεφαλικά και εγκεφαλικά προβλήματα.

Ενώ τα αποτελέσματα αυτών των μελετών ήταν πολλά υποσχόμενα, απαιτούνται περισσότερες ερευνητικές μελέτες για την πλήρη κατανόηση των επιπτώσεων του ginkgo στην υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου.

4. Μειώνει τα συμπτώματα της άνοιας και των ψυχιατρικών διαταραχών

Έκτοτε, το Ginkgo biloba έχει χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας των ηλικιωμένων, ιδιαίτερα στη θεραπεία ασθενών που έχουν διαγνωστεί με νόσο Αλτσχάιμερ, απώλεια μνήμης και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας που σχετίζονται με τη γήρανση.

Περισσότερες ερευνητικές μελέτες έχουν διεξαχθεί για να αποδείξουν τις επιπτώσεις του σε ψυχιατρικά προβλήματα και σε άτομα με χρόνιο στρες και άγχος.

Ένα παράδειγμα είναι το α συστηματική αξιολόγηση των επιπτώσεων του εκχυλίσματος φύλλων ginkgo σε άτομα με νόσο Alzheimer.

Έχει ανακαλυφθεί ότι όταν χρησιμοποιείται με συμβατικά φάρμακα, το gingko μπορεί να βελτιώσει τις λειτουργικές ικανότητες αυτών των ασθενών.

Το ίδιο αποτέλεσμα φάνηκε και σε άλλο μελέτη όπου μια ομάδα ατόμων με άνοια αξιολογήθηκε χρησιμοποιώντας εκχύλισμα Ginkgo για 22-24 εβδομάδες.

Το αποτέλεσμα ήταν μια σημαντική μείωση των συμπτωμάτων.

Αν και θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλές εξηγήσεις για το γιατί αυτό το βότανο λειτουργεί για αυτούς τους τύπους παθήσεων, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γίνουν οριστικοί ισχυρισμοί ακόμα.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα οδήγησαν σε πολλές περισσότερες κλινικές δοκιμές για να γίνουν τα κομμάτια πιο ξεκάθαρα.

5. Βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και την ευεξία

Έχουν υπάρξει μια χούφτα αξιώσεις σχετικά με τη θετική επίδραση που μπορούν να έχουν τα συμπληρώματα ginkgo στην υγεία του εγκεφάλου μας.

Μερικοί πιστεύουν ότι η λήψη συμπληρωμάτων ginkgo έχει βελτιώσει τη λειτουργία και την ευεξία του εγκεφάλου τους, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης της γνωστικής έκπτωσης και της βελτίωσης της εστίασης, της μνήμης και της προσοχής, ενώ οι υπολοιποι μην αισθάνεστε το ίδιο μετά τη λήψη των συμπληρωμάτων.

Λόγω των χημικών ενώσεων που βρίσκονται σε αυτό το φυτό, είναι πιθανό να βελτιώσει τις νοητικές ικανότητες ακόμη και για υγιείς ενήλικες, αλλά λόγω των ασυνεπειών στο αποτέλεσμα, χρειάζονται περισσότερες μελέτες.

6. Μπορεί να μειώσει το άγχος

Ως φυτικό φάρμακο που περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και άλλες φαρμακευτικές ιδιότητες για τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας, είναι επίσης καλό να υποθέσουμε ότι αυτό το βότανο μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων του άγχους.

Μάλιστα, σύμφωνα με αρκετούς μελέτες σε ζώα Το ginkgo biloba έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τα συμπτώματα του άγχους.

Το ίδιο αποτέλεσμα παρατηρήθηκε μετά από αξιολόγηση 170 ατόμων με γενικευμένο άγχος.

Όσοι έλαβαν υψηλές δόσεις ginkgo εμφάνισαν μείωση των συμπτωμάτων κατά 45% σε σύγκριση με εκείνους στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα συμπληρώματα ginkgo γίνονται επιτυχία αυτές τις μέρες.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι απαιτούνται ακόμη περισσότερες ερευνητικές μελέτες, επομένως η αντικατάσταση αυτών των συμπληρωμάτων με τις ιατρικές σας θεραπείες αποθαρρύνεται έντονα.

συμπεράσματα

Το Gingko Biloba είναι ένα ισχυρό εναλλακτικό φάρμακο λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του.

Μπορεί να αποτρέψει, να θεραπεύσει και να καταπολεμήσει παθογόνους ιούς και βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων ριζών.

Αν και υπάρχει εδώ και αιώνες και χρησιμοποιείται σε πολλά μέρη του κόσμου, δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητό.

Οι περισσότερες από τις ερευνητικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν έχουν οδηγήσει σε ορισμένες ασυνέπειες, επομένως είναι καλύτερο να το χρησιμοποιείτε έχοντας κατά νου τις παρενέργειες και τις αλλεργικές αντιδράσεις, όπως και με άλλα φυτικά προϊόντα.

Εάν σκοπεύετε να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε πρώτα τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για ιατρική συμβουλή.

Schreibe einen Kommentar