Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται η εχινάκεια;

6
Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται η εχινάκεια;

Αν ψάχνετε για ένα φαρμακευτικό φυτό all-in-one – αυτό που προσφέρει οφέλη για την υγεία από πάνω προς τα κάτω, τότε το φυτό Echinacea είναι μια καλή επιλογή!

Η εχινάκεια είναι μια παραδοσιακή εναλλακτική ιατρική που πήρε το όνομά της από μια ομάδα ανθοφόρων φυτών μιας οικογένειας μαργαριτών που προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική.

Γνωστή για τους διαφορετικούς τύπους της (Echinacea pallida, E. angustifolia και E. purpurea), η Echinacea έχει φαρμακευτικές ιδιότητες μέσω των λουλουδιών, των φύλλων και των ριζών της.

Το E. pallida έχει στενά πέταλα, το E. Angustifolia έχει ωχρά πέταλα, ενώ το E. purpurea έχει μοβ πέταλα.

Καλλιεργείται συνήθως στα ανατολικά Βραχώδη Όρη των Ηνωμένων Πολιτειών και χρησιμοποιείται συνήθως για τη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.

Αλλά εκτός από αυτό, συχνά περιλαμβάνεται σε μια υγιεινή διατροφή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Γι‘ αυτό η εχινάκεια είναι μια καλή σπιτική θεραπεία για το κρυολόγημα και τη γρίπη.

Κατά την περίοδο της γρίπης, αυτό το βότανο μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να καταπολεμήσει τις ιογενείς λοιμώξεις.

Ακούγεται ενδιαφέρον, σωστά;

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα ευεργετικά αποτελέσματα και τις χρήσεις αυτού του βοτάνου, διαβάστε παρακάτω.

Όμορφο μπουκέτο λουλούδια εχινάκειας

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται η Echinacea

Υψηλή σε αντιοξειδωτικά

Ένα φυτό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά είναι ένα φυτό που μπορεί να καταπολεμήσει ασθένειες και ασθένειες.

Τα αντιοξειδωτικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην αναστολή της ανάπτυξης και του πολλαπλασιασμού των ελεύθερων ριζών στο σώμα.

Και με την Echinacea, μπορείτε να βρείτε υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών στους καρπούς και τα άνθη του, όπως το ροσμαρινικό οξύ, τα φλαβονοειδή και το κιχορικό οξύ.

Εάν θέλετε να υπερασπιστείτε τα κύτταρα του ανοσοποιητικού σας έναντι του οξειδωτικού στρες και άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης, το εκχύλισμα εχινάκειας είναι μια καλή επιλογή για εσάς!

Και όταν οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες εξαντλούνται, τα φυτά εχινάκειας έχουν μια ισχυρή ένωση που ονομάζεται αλκαμίδια που είναι υπεύθυνη για την ανανέωση και την περαιτέρω ενίσχυση της αντιοξειδωτικής δραστηριότητας.

Θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα

Μία από τις αξιοσημείωτες χρήσεις της Echinacea είναι να τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Είτε είστε άρρωστοι είτε καλά, αυτό το φυτό είναι ένα καλό φυτικό φάρμακο για την καταπολέμηση ιών και λοιμώξεων, ακόμη και για γρήγορη ανάρρωση.

Τούτου λεχθέντος, το τσάι από βότανα εχινάκειας είναι τέλειο για την εποχή της γρίπης.

Το γεγονός αυτό έχει αποδειχθεί από 14 ερευνητικές μελέτες που οδηγούν σε μείωση κατά 50% του κινδύνου εμφάνισης λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού ή συμπτωμάτων κρυολογήματος με ταχύτερο ρυθμό ανάρρωσης.

Αυτό οφείλεται επίσης στην ικανότητα του φυτού να ενισχύει την ανοσία.

ομαδοποίηση ανθέων εχινάκειας για κρυολογήματα

Μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Όλοι γνωρίζουμε ότι η αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα στο σώμα μπορεί να θέσει οποιονδήποτε σε υψηλό κίνδυνο να αναπτύξει σοβαρές ασθένειες όπως καρδιακά προβλήματα και διαβήτη τύπου 2.

Η εχινάκεια είναι ένα αποδεδειγμένο βότανο που περιέχει χημικές ενώσεις που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Αυτό αποδείχθηκε μετά από μια σειρά από μελέτες δοκιμαστικού σωλήνα διεξήχθησαν.

Σε αυτές τις επιστημονικές μελέτες, το εκχύλισμα Echinacea Purpurea βρέθηκε ότι περιέχει ένζυμα που καταστέλλουν την πέψη των υδατανθράκων, μειώνοντας έτσι την ποσότητα ζάχαρης που εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος.

Εν τω μεταξύ, σε άλλα μελέτες δοκιμαστικού σωλήναδιαπιστώθηκε επίσης ότι τα υγρά εκχυλίσματα από το φυτό μπορούν να κάνουν τα κύτταρα πιο ευαίσθητα στις επιδράσεις της ινσουλίνης.

Όταν λαμβάνεται με φάρμακα για το διαβήτη, μπορεί να ενισχύσει τον υποδοχέα PPAR-γ, ο οποίος είναι ένας υποδοχέας που αφαιρεί το υπερβολικό λίπος από το αίμα.

Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

Επειδή όμως τα στοιχεία δεν ήταν ακόμη τόσο συγκεκριμένα, απαιτούνται μελέτες σε ανθρώπους, ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις της εχινάκειας στο σάκχαρο του αίματος.

κοντινό πλάνο/μακροεντολή ενιαίου μωβ λουλουδιού εχινάκειας

Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους

Ο αυξανόμενος αριθμός ασθενών στην Ηνωμένες Πολιτείες Το να διαγνωστεί κανείς με αγχώδη διαταραχή είναι ένα ανησυχητικό πρόβλημα.

Αν και μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές ιατρικές θεραπείες και φάρμακα για την αντιμετώπιση αυτού, ορισμένοι εξακολουθούν να καταφεύγουν σε φυσικά μέσα.

Τέτοια είναι η χρήση του φυτού Echinacea, που είναι γνωστό ότι περιέχει ενώσεις που μπορούν να μειώσουν τα συναισθήματα του άγχους.

Αυτά τα ενώσεις είναι το καφεϊκό οξύ, τα αλκαμίδια και το ροσμαρινικό οξύ.

Σε μια μελέτη σε ζώα3 στα 5 ποντίκια που έλαβαν δείγματα εχινάκειας εμφάνισαν σημαντική μείωση στο επίπεδο άγχους τους.

Αλλο μελέτη σε ποντίκια και ανθρώπους διεξήχθη επίσης για να δείξει τα αποτελέσματα της Echinacea angustifolia στα επίπεδα άγχους των υποκειμένων και το αποτέλεσμα έδειξε το ίδιο.

Καθώς υπάρχουν λίγες μόνο εργαστηριακές μελέτες που έχουν διεξαχθεί για να το αποδείξουν, η χρήση προϊόντων εχινάκειας στη θεραπεία του άγχους απαιτεί πάντα τις συστάσεις και τις ιατρικές συμβουλές ενός παρόχου υγειονομικής περίθαλψης για την πρόληψη κοινών παρενεργειών.

Περιέχει Αντιφλεγμονώδεις Ιδιότητες

Όταν υπάρχουν σημάδια φλεγμονής, δείχνει ότι το σώμα καταπολεμά τη μόλυνση.

Ωστόσο, η σοβαρή φλεγμονή μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο.

Μερικές φορές, όταν λαμβάνεται ελαφρά, μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο και να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας αργότερα.

Αυτό συμβαίνει με ορισμένες χρόνιες παθήσεις.

Προκειμένου να βοηθηθεί το σώμα να αμυνθεί από ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις και να προωθήσει την ταχύτερη ανάρρωση, συχνά συνιστώνται αντιφλεγμονώδεις θεραπείες, φάρμακα και βότανα.

Ευτυχώς, η Echinacea περιέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γεγονός που την καθιστά καλή επιλογή για τη θεραπεία της φλεγμονής, ιδιαίτερα του πονόλαιμου.

Αυτό έχει αποδειχθεί από πολλές κλινικές δοκιμές, ειδικά στο μελέτη ποντικών.

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές τις πολυάριθμες μελέτες απέδειξαν ότι η Echinacea περιέχει ενώσεις που μπορούν να μειώσουν τους φλεγμονώδεις δείκτες και να αποτρέψουν την απώλεια μνήμης που προκαλείται από φλεγμονή.

Αφ ‚ετέρου, ανθρώπινες μελέτες έχουν επίσης διεξαχθεί για να αποδείξουν τα αποτελέσματά του στη μείωση της φλεγμονής, του πόνου και του χρόνιου οιδήματος.

Για 30 ημέρες, οι ενήλικες με ρευματοειδή αρθρίτιδα δοκιμάστηκαν με συμπλήρωμα εχινάκειας και το αποτέλεσμα ήταν σημαντική μείωση των συμπτωμάτων.

σε τι χρησιμεύει η εχινάκεια;

Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων

Είναι ενδιαφέρον ότι λόγω των χημικών ενώσεων του φυτού Echinacea, μπορεί να είναι ένα καλό φυτικό φάρμακο για ορισμένα δερματικά προβλήματα.

Αυτό οφειλόταν στις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές τους ιδιότητες που ανακαλύφθηκαν σε α μελέτη δοκιμαστικού σωλήνα.

Αυτές οι ιδιότητες έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν ακμή και ονομάζονται propionibacterium.

Αλλά εκτός από αυτό, το εκχύλισμα Echinacea μπορεί επίσης να είναι ένα καλό ενεργό συστατικό σε ορισμένα προϊόντα περιποίησης δέρματος.

Σε ένα ανθρώπινη μελέτη προϊόντων περιποίησης δέρματος εχινάκειας, εξετάστηκαν 10 υγιή άτομα ηλικίας μεταξύ 25 και 40 ετών και το αποτέλεσμα ήταν λιγότερες ρυτίδες και βελτιωμένη ενυδάτωση του δέρματος.

Επιπλέον, κρέμα που περιέχει Εκχύλισμα Echinacea purpurea Έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τα συμπτώματα του εκζέματος και βοηθά στην αποκατάσταση του δέρματος.

συμπεράσματα

Η έρευνα δείχνει την ικανότητα της εχινάκειας να μειώνει το άγχος και τη φλεγμονή και να βελτιώνει την υγεία και το ανοσοποιητικό του δέρματος.

Όμως, δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά είναι μελέτες σε ζώα, τα επιστημονικά στοιχεία δεν είναι ακόμη τόσο συγκεκριμένα.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτών των κλινικών μελετών έχουν δώσει πολλά υποσχόμενη ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους, ειδικά σε αυτούς με χρόνιες ασθένειες.

Εάν θέλετε να πάρετε φυτικά προϊόντα εχινάκειας και συμπληρώματα διατροφής, είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείτε πρώτα έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να αποτρέψετε τυχόν σημάδια σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων ή ανεπιθύμητων ενεργειών.

Μπορεί επίσης να είναι ασφαλές να λαμβάνετε συμπληρώματα βοτάνων εχινάκειας στις σωστές δόσεις και για μικρά χρονικά διαστήματα.

Schreibe einen Kommentar