Πώς πραγματικά μοιάζουν τα χαλιά σκαθάρια; | Terminix® Service, Inc. | Νο 1 στην καταπολέμηση παρασίτων και θεραπεία τερμιτών

1
Πώς πραγματικά μοιάζουν τα χαλιά σκαθάρια;  |  Terminix® Service, Inc. |  Νο 1 στην καταπολέμηση παρασίτων και θεραπεία τερμιτών

Κανείς δεν θέλει ανατριχιαστικά ερπυστριοφόρα στο σπίτι του, τελεία. Τι γίνεται όμως αν τα πλάσματα κρύβονται σε κοινή θέα;

Μπείτε: το σκαθάρι του χαλιού. Αυτά τα ενοχλητικά παράσιτα είναι δύσκολο να αναγνωριστούν λόγω του μικρού τους μεγέθους και της ασαφής εμφάνισής τους, αλλά η ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν στα ρούχα, τα χαλιά και τα έπιπλά σας σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή σας.

Ζητήσαμε από τους μόνιμους εντομολόγους μας εδώ στο Terminix να μας δώσουν κάποιες οδηγίες για τον εντοπισμό και την πρόληψη αυτών των ενοχλητικών σκαθαριών χαλιών και των προνυμφών τους. Δείτε μερικές από τις συμβουλές τους παρακάτω!

Πώς να αναγνωρίσετε τα σκαθάρια χαλιών

Όταν πρόκειται για σκαθάρια χαλιών, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι ψάχνετε. Τα ενήλικα σκαθάρια χαλιών είναι μικρά, οβάλ σχήματος σκαθάρια που κυμαίνονται στο χρώμα από μαύρο έως διάστικτες αποχρώσεις του καφέ, πορτοκαλί ή κίτρινου.

Πιθανότατα θα βρείτε αυτούς τους τύπους να κάνουν παρέα κοντά σε πηγές φωτός ή στα περβάζια των παραθύρων σας. Κατά τη διάρκεια της άνοιξης, προσέξτε για συστάδες ενήλικων σκαθαριών χαλιών στα περβάζια των παραθύρων σας, κάτι που μπορεί να είναι ένδειξη μεγαλύτερης προσβολής στο σπίτι σας.

Οι προνύμφες των σκαθαριών του χαλιού, από την άλλη πλευρά, είναι απίστευτα μικρές. Είναι αργά, μαυρίζουν στο χρώμα και καλύπτονται με μικροσκοπικές τρίχες. Μπορεί να παρατηρήσετε μικρές τρύπες σε κοντινά υλικά ή ίνες. Ευδοκιμούν επίσης σε συλλογές από χνούδι, σκόνη ή τρίχες κατοικίδιων ζώων. Μπλιαχ!

Σε αντίθεση με το όνομά τους, τα σκαθάρια του χαλιού δεν προτιμούν τα χαλιά ως κύρια πηγή τροφής. Τα ενήλικα σκαθάρια χαλιών τρέφονται πραγματικά με γύρη λουλουδιών, αλλά οι προνύμφες τους τρέφονται με μια ποικιλία υφασμάτων, όπως μαλλί, μετάξι, τσόχα και δέρμα.

Πρόληψη σκαθαριού χαλιού

Τα θηλυκά σκαθάρια μπορούν να γεννήσουν από 50 έως 100 αυγά ταυτόχρονα.

Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό και τρομακτικό στατιστικό! Αλλά μην πανικοβάλλεστε.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε μια μελλοντική προσβολή από σκαθάρια είναι η πρόληψη. Αυτές οι προληπτικές συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε!

  1. Πλύνετε ή στεγνώστε τα μάλλινα υφάσματα και άλλα ρούχα πριν τα αποθηκεύσετε.

Πριν αποθηκεύσετε ρούχα για την εποχή, φροντίστε να κάνετε αυτό το σημαντικό βήμα. Το πλύσιμο ή το στεγνό καθάρισμα των αντικειμένων θα βοηθήσει στην καταστροφή τυχόν αυγών ή προνυμφών που μπορεί να ακουμπούν στο ύφασμα χωρίς να το γνωρίζετε.

  1. Αποθηκεύστε καθαρά ρούχα σε ερμητικά κλεισμένες ή σφραγισμένες με ηλεκτρική σκούπα πλαστικές σακούλες.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα σεντούκια κέδρου δεν αποτρέπουν τα σκαθάρια του χαλιού. Πάρτε λοιπόν στον εαυτό σας μια ηλεκτρική σκούπα, STAT!

  1. Καθαρίζετε τακτικά την ηλεκτρική σκούπα σε μη διαταραγμένες περιοχές.

Οι περιοχές του σπιτιού σας που συχνά παραμελούνται, όπως κάτω από το κρεβάτι, το πίσω μέρος των ντουλαπιών ή οι γωνίες ενός υπογείου, μπορούν να παρέχουν ιδανικές περιοχές για τις προνύμφες σκαθαριών χαλιών. Τους αρέσει να τρέφονται με συσσωρευμένες τρίχες κατοικίδιων, χνούδια και σκόνη, ειδικά όταν είναι κάτω από κρεβάτια ή κοντά σε σανίδες. Σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα τακτικά αυτές τις περιοχές για να τις διατηρείτε καθαρές και αφαιρέστε αυτή την πηγή τροφής από το μενού από τις προνύμφες του σκαθαριού του χαλιού!

Τι να κάνετε εάν αντιμετωπίζετε προσβολή από σκαθάρια

Εάν είναι πολύ αργά για τις παραπάνω συμβουλές και το σπίτι σας έχει ήδη κατακλυστεί από σκαθάρια χαλιών, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Αρχικά, βρείτε την πηγή της προσβολής. Τινάξτε έξω τα ρούχα που κάθονται στα συρτάρια για μήνες, προσέχοντας τυχόν σημάδια ζημιάς και ελέγξτε τα επικαλυμμένα έπιπλα. Όταν εντοπίσετε την πηγή της προσβολής, φροντίστε να αφαιρέσετε ή να καθαρίσετε έντονα τα υλικά.

Εάν θέλετε να μάθετε πώς να απαλλαγείτε γρήγορα από τα σκαθάρια του χαλιού στο σπίτι σας, οι ειδικοί ελέγχου παρασίτων στο Terminix είναι εδώ για να σας βοηθήσουν. Απλώς καλέστε μας σήμερα!

Schreibe einen Kommentar