Πώς να μιλήσετε στην εταιρεία σας για ένα ζήτημα δικαιωμάτων εργαζομένων

11
Πώς να μιλήσετε στην εταιρεία σας για ένα ζήτημα δικαιωμάτων εργαζομένων

Manak Solicitors μοιραστείτε τις συμβουλές τους για την επίλυση ζητημάτων δικαιωμάτων των εργαζομένων με την εταιρεία σας.

Όλοι κατά καιρούς αντιμετωπίζουμε προβλήματα στη δουλειά. Κάποιοι θα τα καταφέρουν φυσικά, αλλά άλλοι θα απαιτήσουν πιο αποφασιστική δράση. Ενώ η αντιμετώπιση ενός προβλήματος μπορεί να είναι μια δυνητικά άβολη συνομιλία, η γνώση των βημάτων που πρέπει να κάνετε θα σας καθησυχάσει ότι το αντιμετωπίζετε με τον σωστό τρόπο.

Όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν δικαιώματα των εργαζομένων, ο νόμος θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει ένας παράγοντας, γι‘ αυτό είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζετε τι ακριβώς δικαιούστε. Η κακή διαχείριση των δικαιωμάτων σας μπορεί όχι μόνο να εμποδίσει την απόδοσή σας στην εργασία, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει την ψυχική και σωματική σας ευεξία, επομένως είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό. Εάν παρατηρήσετε ένα πρόβλημα σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων σας, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πώς να το ξεπεράσετε.

Να ξερεις τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ

Γνωρίζοντας τα δικαιώματά σας ως εργαζόμενος είναι επιτακτική ανάγκη, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και να επηρεάσουν την ικανότητά σας να εργάζεστε αποτελεσματικά. Θα υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων ανάλογα με τον εργασιακό σας ρόλο ή την εργασιακή σας κατάσταση, αλλά υπάρχουν κάποιες που ισχύουν ως τυπικά σε όλους τους χώρους εργασίας. Αυτά περιλαμβάνουν πράγματα όπως κατά των διακρίσεων και το δικαίωμα απόκτησης του Εθνικού Κατώτατου Μισθού.

Όταν ξεκινάτε σε έναν νέο ρόλο, είναι σημαντικό να είστε σαφείς σχετικά με την εργασιακή σας κατάσταση, καθώς αυτό θα καθορίσει τα δικαιώματα που δικαιούστε ή δεν δικαιούστε. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες, όπως εργάτης, εργαζόμενος και εργολάβος. Βεβαιωθείτε ότι αυτό ορίζεται με σαφήνεια στη σύμβασή σας, καθώς οι γραπτές συμφωνίες θα είναι χρήσιμες για να λειτουργήσουν ως σημείο αναφοράς περαιτέρω σε περίπτωση που προκύψουν διαφωνίες.

Σκεφτείτε προσεκτικά τι θέλετε να πείτε

Πριν μιλήσετε με τον εργοδότη σας, πρέπει πρώτα να σκεφτείτε προσεκτικά τι θέλετε να πείτε. Τι προκάλεσε το πρόβλημα και πώς θα ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα; Μπορεί να σας βοηθήσει να κρατάτε κάποιες σημειώσεις για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε τίποτα και να φροντίσετε να συλλέξετε τυχόν σχετικά στοιχεία ή πληροφορίες που θα βοηθήσουν τον εργοδότη σας να κατανοήσει καλύτερα το ζήτημα. Εάν νιώθετε άνετα να το κάνετε, μπορεί να είναι χρήσιμο σε αυτό το στάδιο να μιλήσετε με έναν συνάδελφο ή μέλος της οικογένειας για να σας βοηθήσει να τακτοποιήσετε τις σκέψεις σας.

Σε ποιον να μιλήσω

Το να αποφασίσετε σε ποιον θα μιλήσετε για το πρόβλημα είναι ένα κρίσιμο μέρος της διαδικασίας. Πάντα θα υπάρχει κάποιος με τον οποίο μπορείτε να μιλήσετε, είτε είναι μέσα στην εταιρεία είτε εξωτερικά. Αυτή η απόφαση θα εξαρτηθεί από το ποιον νιώθετε πιο άνετα να προσεγγίσετε και ποιος πιστεύετε ότι θα είναι σε θέση να προσφέρει μια αποτελεσματική λύση. Ορισμένες εταιρείες ενδέχεται να έχουν μια διαδικασία παραπόνων ή παραπόνων, η οποία θα πρέπει να περιγράφεται στο εγχειρίδιο προσωπικού ή στον ιστότοπο της εταιρείας.

Εάν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε να ξεκινήσετε κανονίζοντας μια συνάντηση με έναν προϊστάμενο γραμμής ή μέλος της ομάδας HR. Εάν μετά από αυτή τη συνάντηση πιστεύετε ότι το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί ακόμα, τότε ίσως χρειαστεί να το θίξετε με ένα ανώτερο μέλος του προσωπικού. Εναλλακτικά, μπορεί να νιώθετε πιο άνετα γράφοντας μια επιστολή στον εργοδότη σας. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα, όλα τα βήματα που έχετε κάνει για να το αντιμετωπίσετε και ποιο θα θέλατε να είναι το αποτέλεσμα. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν το πρόβλημα διευρυνθεί, καθώς παρέχει γραπτές αποδείξεις ότι έχετε θέσει το πρόβλημα.

Εύρεση λύσης

Ας ελπίσουμε ότι, αφού μιλήσετε με τα σχετικά μέλη του προσωπικού, εσείς και ο εργοδότης σας θα μπορέσετε να βρείτε μια λύση. Στη συνέχεια, αυτό θα πρέπει να γραφτεί ως απόδειξη της συμφωνίας σας και για να διασφαλιστεί ότι το πρόβλημα δεν θα εμφανιστεί ξανά. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την προτεινόμενη λύση του εργοδότη σας, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε επίσημη ένσταση. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να φροντίσετε να ακολουθήσετε τον Κώδικα Πρακτικής ACAS σχετικά με προσφυγή σε πειθαρχικό αποτέλεσμα ή αποτέλεσμα παραπόνων.

Εν κατακλείδι

Ανεξάρτητα από τον εργασιακό σας ρόλο ή τον κλάδο σας, η αντιμετώπιση και η υπέρβαση ζητημάτων δικαιωμάτων των εργαζομένων το συντομότερο δυνατό θα αποτρέψει τη μετατροπή τους σε πιο σοβαρά προβλήματα στη συνέχεια, εξοικονομώντας σας σημαντικό χρόνο και άγχος. Για να βοηθήσετε την υπόθεσή σας, είναι σημαντικό να παραμένετε επαγγελματίες ανά πάσα στιγμή καθ‘ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας καταγγελίας, καθώς το να ενεργείτε με ενοχλητικό τρόπο θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα.

Schreibe einen Kommentar