Πώς να καλλιεργήσετε το φυτό φασολιών φάβα

0
Πώς να καλλιεργήσετε το φυτό φασολιών φάβα

Φυτό φασολιών φάβας (Vicia faba)

Γνωστό με τη μαγειρική έννοια ως το Φασόλια, φάβα και φασόλια, Vicia faba είναι ένα είδος βίκου που ανήκει στην οικογένεια του μπιζελιού και των φασολιών Fabaceae. Η καλλιέργεια καλλιεργείται τόσο ως τροφή για τον άνθρωπο όσο και ως καλυπτική καλλιέργεια. κουκιά είναι ένα φυτό τετράγωνου σχήματος, άκαμπτα όρθιο, ψηλότερο από 1 μέτρο με δύο έως τέσσερις μίσχους. Τα φύλλα έχουν μήκος 10 έως 25 εκατοστά, χωρισμένα σε πτερωτή μορφή σε 2-7 φυλλαράκια και έχουν λαμπερό γλαυκό γκριζοπράσινο χρώμα. Τα φύλλα αυτού του φυτού δεν έχουν έλικες για να σκαρφαλώνουν πάνω από άλλα φυτά. Υπάρχουν πέντε πέταλα στο λουλούδι. τα τυπικά πέταλα είναι λευκά, τα πέταλα των φτερών είναι λευκά με μια μαύρη κηλίδα και τα πέταλα της καρίνας είναι επίσης λευκά. Μαθαίνω Καλλιέργεια φασολιών στον κήπο σας σε αυτό το άρθρο.

Η φάβα είναι γεμάτη με βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Πιστεύεται ότι έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, όπως βελτιωμένη κινητική λειτουργία και ανοσία. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν την ελαφρώς γλυκιά, γήινη γεύση τους.

Φυτό Φάβας |  Κουκιά
Δικαιώματα φωτογραφίας: ruralsprout.com

Ταξινόμηση Φυτό Φάβας

Επιστημονική ονομασία Vicia faba

Κοινή ονομασία φάβα, φασόλι, φασόλι και φασόλι αγρού

Τύπος φυτού Λαχανικό

Απαιτήσεις ήλιου Πλήρης ήλιος

Εδάφη καλά στραγγιζόμενα, αργιλώδη εδάφη

pH εδάφους 6,2 έως 6,8

Χρόνος άνθισης Άνοιξη, Καλοκαίρι

Ζώνη 2-10

φασολάδα |  φασόλια βίας
Δικαιώματα φωτογραφίας: podgardening

Πώς να καλλιεργήσετε και να φροντίσετε το φυτό φασολιών φάβα

Η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε φάβα εξαρτάται από το κλίμα. Μόλις το έδαφος είναι λειτουργικό, φυτεύονται νωρίς την άνοιξη. Είναι επίσης δυνατό να φυτευτούν σε ψυχρότερα κλίματα στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου. Είναι δυνατό να καλλιεργηθούν όλο το χρόνο σε ήπια κλίματα. Θα πρέπει να φυτέψετε το σπόρους τουλάχιστον 6 ίντσες μεταξύ τους και 1 έως 2 ίντσες βάθος. Κάθε σειρά πρέπει να απέχει περίπου 2 πόδια μεταξύ τους. Για να αποφύγετε την ενόχληση των ριζών μόλις ωριμάσουν, ποντάρετε τα φυτά όταν είναι ακόμα μικρά.

Ηλιακό φως

Τα φασόλια φάβας πρέπει να καλλιεργούνται σε ηλιόλουστες συνθήκες όπου θα λαμβάνουν τουλάχιστον έξι ώρες άμεσου ηλιακού φωτός την ημέρα. Η φάβα έχει καλύτερη απόδοση στον ήλιο, αλλά δεν ανθίζει καλά σε ζεστό και ξηρό καιρό. Ωστόσο, αναπτύσσονται επαρκώς και σε μερική σκιά. Βεβαιωθείτε ότι η τοποθεσία φύτευσης δέχεται απογευματινή σκιά ή φιλτραρισμένο ηλιακό φως όλη την ημέρα.

Εδαφος

Με την προϋπόθεση ότι υπάρχει επαρκής αποστράγγιση, η φάβα μπορεί να αναπτυχθεί σε ένα ευρύ φάσμα τύπων εδάφους. Είναι ιδανικό να έχετε χαλαρό, αργιλώδες έδαφος με εύρος pH από ελαφρώς όξινο έως ουδέτερο. Εάν το χώμα σας έχει pH 5,6 ή χαμηλότερο, θα πρέπει να το διορθώσετε με ασβέστη ή τέφρα ξύλου. Αν και δεν είναι απολύτως απαραίτητο, η προσθήκη κομπόστ στο καλλιεργητικό σας μέσο μπορεί να σας τονώσει ανάπτυξη των φυτών.

Πότισμα

Η φάβα είναι ανθεκτική στην ξηρασία σε κάποιο βαθμό και απαιτούν μέτριο νερό. Διατηρήστε το χώμα υγρό και αποτρέψτε το να γίνει μουσκεμένο. Αν είναι δυνατόν, νεροφάβα το πρωί ή το σούρουπο. Βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας παίρνει περίπου μια ίντσα νερό κάθε εβδομάδα. Το φύλλωμα των φυτών της φάβας μουχλιάζει όταν το νερό εφαρμόζεται απευθείας σε αυτό. Είναι πιθανό η φάβα να εμφανίσει σήψη των ριζών σε υπερβολικά υγρές εποχές, οπότε αν βρέχει πολύ, αποφύγετε το πότισμα. Για να προσδιορίσετε εάν το πότισμα είναι απαραίτητο, ελέγξτε τα δύο κορυφαία εκατοστά του εδάφους.

Θερμοκρασία και Υγρασία

Το ιδανικό εύρος θερμοκρασίας είναι μεταξύ 65 και 80 βαθμών Φαρενάιτ. Εάν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή, τα φυτά θα δυσκολευτούν και θα είναι πιο πιθανό να υποκύψουν σε ασθένειες. Οι περισσότερες ποικιλίες φάβας αντέχουν σε θερμοκρασίες έως και 40 βαθμούς, αν και κάποιες αντέχουν ανθεκτικό στον παγετό. Η φυτική παραγωγή αυξάνεται στους 75 βαθμούς, καθώς η φάβα αρχίζει να τελειώνει τον κύκλο ζωής της.

Γενικά, η υγρασία δεν είναι πρόβλημα εφόσον το έδαφος είναι υγρό και υπάρχει καλή ροή αέρα γύρω από τα φυτά.

Λίπασμα

Συχνά, η φάβα δεν απαιτεί πρόσθετη λίπανση γιατί, όπως και άλλα όσπρια, στερεώνουν το δικό τους άζωτο στο έδαφος. Το κομπόστ μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των φυτών, ειδικά εάν το έδαφος είναι ελλιπές σε θρεπτικά συστατικά. Αν και δεν απαιτούν πολύ άζωτο, χρειάζονται κάλιο και φώσφορο. Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα λίπασμα που περιλαμβάνει διαλυτές μορφές θείου για αυτά τα φασόλια. Ενώ οι πολύ αραιωμένες τροφές φυλλώματος είναι αποτελεσματικές, πολλά κοκκώδη οργανικά λιπάσματα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη των οφθαλμών και της ανθοφορίας. Η καλύτερη στιγμή για τη χρήση λιπασμάτων βραδείας αποδέσμευσης είναι ακριβώς πριν από τη φύτευση.

Κλάδεμα

Για να ενθαρρύνετε την πιο θαμνώδη ανάπτυξη, τσιμπήστε τα κορυφαία λίγα εκατοστά της ανάπτυξης όταν το φυτό αρχίσει να ανθίζει. Τα φυτά πρέπει να κλαδεύονται σε απόσταση λίγων εκατοστών από το έδαφος μόλις ωριμάσουν οι λοβοί. Είναι πιθανό η φάβα σας να ξαναφυτρώσει εάν οι θερμοκρασίες είναι κατάλληλες και μπορείτε να τις μαζέψετε ξανά.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να μεγαλώσει Dieffenbachia φυτά εσωτερικού χώρου. Μεγαλώνοντας Φασόλια βανίλιας φυτέψτε στην αυλή σας. Φυτά γλυκάνισου οδηγός ανάπτυξης. Πώς να μεγαλώσει Υγιή τριαντάφυλλα 10 συμβουλές. αγαθά συμπλέγματος συμβουλές καλλιέργειας και φροντίδας. Μεγαλώνοντας και φροντίζοντας ορχιδέες. Καλανχόη συμβουλές καλλιέργειας και φροντίδας φυτών. Φυτά πεπερομίας οδηγός καλλιέργειας και φροντίδας. Γραφίτης οδηγός ανάπτυξης auriculata. Ποικιλίες των φυτά πιπεριάς. Φυτά Guduchi συμβουλές καλλιέργειας και φροντίδας.

Για καρφίτσα:

Φυτό Φάβας

Schreibe einen Kommentar