Πώς να καλλιεργήσετε βιολογικά αγγούρια

0
Πώς να καλλιεργήσετε βιολογικά αγγούρια

Καλλιέργεια αγγουριών (Cucumis sativus)

ο φυτό αγγουριού καλλιεργείται ευρέως στην οικογένεια της κολοκύθας. Είναι ερπετό κλήμα που δίνει κυλινδρικούς καρπούς που χρησιμοποιούνται ως μαγειρική λαχανικά. Κάτω από τους διαφορετικούς τύπους κλίματος στον κόσμο, τα αγγούρια είναι καλλιεργημένος. Ο καρπός έχει σκούρο πράσινο χρώμα και τραγανό. Έχει τόσο χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες όσο και πολλά θρεπτικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων των ενυδατικών ιδιοτήτων. Cucumis sativus είναι ένα υπέροχο λαχανικό για να φυτέψετε μέσα σας κήπος κουζίναςεδώ μπορείτε να προμηθευτείτε τακτικά φρέσκο ​​αγγούρι με λίγη προσοχή. Κινείται κάθετα με κάποιο στήριγμα και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πέργκολα αγγουριού.

αγγούρι

Πώς να καλλιεργήσετε βιολογικά αγγούρια

Με λίγη προσοχή, μπορείτε να καλλιεργήσετε Cucumis sativus στο δικό σας αίθριο ή κήπο. Αυτή είναι μια υπέροχη καλλιέργεια της άνοιξης, μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους της απευθείας σε ζεστές κλιματικές ζώνες στους δικούς σας κήπους. Αυτή η καλλιέργεια είναι εύκολη στη φροντίδα και κατάλληλη για το δοχείο.

Αυτά τα δύο πράγματα Θυμηθείτε για το φυτό αγγουριού σας

  1. Το να παράγετε αγγούρια πάντα υγρά θα αυξήσει την παραγωγή.
  2. Πάντα να παράγετε αγγούρια στο πρόγραμμα Vertical gardens για να αυξήσετε τις αποδόσεις, επειδή το αγγούρι είναι εξοπλισμένο με αμπέλι θα βοηθήσει στην ανάπτυξή του. Επιπλέον, θα βρείτε καθαρά φρούτα που θα βγουν πάνω από το έδαφος. χρησιμοποιήστε πέργκολα αγγουριού για υποστήριξη.

καλλιέργεια αγγουριών

1. Έδαφος και τοποθεσία

Αυτά τα φυτά χρειάζονται ζεστό, γόνιμο έδαφος με pH 0,6 έως 6,8, αν και θα ανεχθούν λίγο περισσότερο αλκαλικό έδαφος έως 7,6. Δουλέψτε κομπόστ ή κομποστοποιημένη κοπριά στο έδαφος. Φυτέψτε τα σπορόφυτα σε απόσταση 36 έως 60 ιντσών μεταξύ τους, ανάλογα με την ποικιλία. Το αγγούρι απαιτεί θερμότητα και πολύ ηλιακό φως, γι‘ αυτό επιλέξτε το μέρος όπου υπάρχει πλήρης ήλιος.

2. Διάστημα

Τοποθετήστε αυτά τα φυτά σε απόσταση περίπου 18 ιντσών μεταξύ τους, έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε εύκολα τη στήριξη σαν πέργκολα. Και αν θέλετε να απλώσετε στην επιφάνεια του εδάφους, κρατήστε περίπου τρία πόδια απόσταση μεταξύ τους.

3.Θερμοκρασία

Το αγγούρι είναι ένα τροπικό λαχανικό και κάνει καλό σε ζεστό καιρό και άφθονο νερό. Για τον καιρό της καλλιέργειας, τα αγγούρια καλλιεργούνται, μπορούν να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του εδάφους έως και 70 βαθμούς στον κήπο σας.

4. Πότισμα

Αυτό το φυτό απαιτεί συχνό νερό, η ποσότητα νερού είναι μικρή και επηρεάζεται η απόδοση. Το κανονικό νερό δεν είναι εφικτό, τότε δώστε νερό σε βάθος (τουλάχιστον μία ίντσα) μία φορά την εβδομάδα.

5. Λίπασμα

Πριν φυτέψετε αγγούρια, ανακατέψτε το χώμα με άφθονο οργανικό λίπασμα, φυσικά, το φυτό αγγουριού δεν θα χρειαστεί λίπασμα πάλι. Όταν μπαίνουν άνθη και καρποί αγγουριού, αρχίστε να του δίνετε υδατοδιαλυτό κομπόστ για καλύτερη παραγωγή.

5. αμειψισπορά

αμειψισπορά της καλλιέργειας αγγουριού όπως και πολλών άλλων λαχανικών (π.χ. ντομάτα, πράσινο τσίλι) θα πρέπει να γίνει, αναπτύσσονται ασθένειες που μεταδίδονται στο έδαφος όταν φυτεύονται στο ίδιο μέρος χρόνο με το χρόνο.

Πώς να καλλιεργήσετε αγγούρια σε γλάστρες

  • Το φυτό αγγουριού είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθεί στο δοχείο. Αν ζείτε σε κρύο περιβάλλον τότε μπορείτε να τα ξεκινήσετε σε εσωτερικούς χώρους. Απαιτεί όμως αρκετό φως.
  • Ξεκινήστε τους σπόρους του στα τέλη Μαΐου. Γεμίστε το δοχείο με ένα καλλιεργητικό μέσο και μεταφυτέψτε το φυτό εσωτερικού χώρου.
  • 10 έως το δοχείο 12 ιντσών είναι αρκετό. Τα φυτά του προτιμούν την υγρασία, οπότε κρατήστε το κομπόστ κανονικά υγρό.
  • Οι σπόροι του είναι ψηλοί και επομένως πρέπει να φυτευτούν σε βάθος 1/2 έως 1 ίντσας.
  • Υπάρχει ανάγκη προσεκτικού ποτίσματος μετά τη φύτευση.
  • Τα αγγούρια χρειάζονται στήριξη, γι‘ αυτό εκπαιδεύστε το κύριο στέλεχος προς τα πάνω, χρησιμοποιήστε κάθετα καλωδιωμένο ή μπαστούνι για στήριξη.
  • Διατηρήστε την υγρασία ψηλά με το πότισμα. Μετά τη φύτευση, τα ισορροπημένα υγρά λιπάσματα τρέφονται κάθε δύο εβδομάδες. Διαβάστε επίσης.

Κάντε κλικ εδώ για άλλα δημοφιλή λαχανικά από τον κήπο της κουζίνας μας.

Πώς να αναπτυχθεί Μπάμια στον κήπο της κουζίνας σας. Μεγαλώνοντας πατάτες στον κήπο της αυλής σας. 10 καλύτερα λαχανικά να μεγαλώνουν σε γλάστρες. 10 ρίζες λαχανικών είναι εύκολο να αναπτυχθούν. Πώς να φτιάξετε το δικό σας κήπος κουζίνας.

Διαβάστε επίσης:

8 τρόποι για να φέρτε τη φύση στο σπίτι σας. 8 Πολυετή λαχανικά να μεγαλώσει στον κήπο σας. Μεγαλώνοντας Οπωροφόρα δέντρα εντός κτίριου. Μεγαλώνοντας φυτά μπιζελιού σε δοχεία. Πώς να μεγαλώσει Ρίγανη στο σπίτι.

Για καρφίτσα:

Schreibe einen Kommentar