Πώς μπορεί η κηπουρική να είναι διασκεδαστική για τα παιδιά;

0
Πώς μπορεί η κηπουρική να είναι διασκεδαστική για τα παιδιά;

Η άνοιξη πλησιάζει, οπότε είναι η τέλεια στιγμή για να χρησιμοποιήσετε την ύπαιθρο όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός. Ειδικά για τα παιδιά σας, μπορεί να φαίνεται δύσκολο να βρουν κάτι που τους αποσπά την προσοχή από τις συσκευές τους. Αλλά μόλις ανακαλύψετε κάτι διαφορετικό αλλά διασκεδαστικό να κάνετε σε εξωτερικούς χώρους, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν θα είναι πλέον κολλημένοι στις οθόνες τους. Αλλά πώς μπορείτε να τους πείσετε να βγουν έξω και να αγκαλιάσουν τη φύση;

Εδώ, εξερευνούμε διάφορους τρόπους για να προσελκύσετε τα παιδιά σας στην κηπουρική με συμβουλές και δραστηριότητες.

Λέρωσε τα χέρια σου

Εάν τα παιδιά σας δεν περνούν πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, τότε μπορεί να μην είναι εξοικειωμένα με το να λερώνουν τα χέρια τους και να βρίσκονται κοντά σε έντομα. Δείξτε τους ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβάστε σκάβοντας γύρω από το χώμα και χειριζόμενοι σκουλήκια. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τους μυήσετε στην κηπουρική, καθώς δείχνει ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβάστε, και είναι επίσης ένας τρόπος να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε. Στην πραγματικότητα, η έρευνα αποκάλυψε ότι οι κηπουροί έχουν καλύτερη ευεξία και χαμηλότερα επίπεδα άγχους από τους μη κηπουρούς – επομένως όχι μόνο θα είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά σας, αλλά είναι ευεργετική και για την ψυχική τους υγεία.

Καλλιεργήστε τα δικά σας φρούτα και λαχανικά

Ξεκινήστε σιγά σιγά μαθαίνοντάς τους να καλλιεργούν τα δικά τους φρούτα και λαχανικά. Όχι μόνο το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο (και υγιεινό) σνακ, αλλά αναμφίβολα θα απολαύσουν βλέποντάς τα να μεγαλώνουν. Αρχικά, επιλέξτε ένα καθορισμένο σημείο για να φυτέψει το παιδί σας τους σπόρους του. δίνοντάς τους τη δική τους θέση τους επιτρέπει να γίνουν πιο άνετα και εξοικειωμένα με την κηπουρική τους. Προσέξτε όμως να μην επιλέξετε μια περιοχή που είναι καλά σκιασμένη, καθώς μπορεί να μην αναπτυχθεί σωστά και να τους αποβάλει από την κηπουρική. Διαλέξτε ένα ηλιόλουστο μέρος – αλλά φροντίστε να τους αφήσετε να διαλέξουν τους σπόρους τους, καθώς δεν ωφελεί να μαζέψουν κάτι που δεν θα τους αρέσει μόλις είναι έτοιμοι να φάνε.

Φύτευση ηλίανθων

Η φύτευση ηλιόσπορων είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα για τα παιδιά σας, καθώς προσθέτουν φωτεινότητα στον κήπο σας. Εκτός από αυτό, είναι μια εναλλακτική δραστηριότητα στην καλλιέργεια τροφίμων στον εξωτερικό σας χώρο και μπορεί να κάνει έναν διασκεδαστικό διαγωνισμό για να δείτε ποιος ηλίανθος θα ψηλώσει περισσότερο. Είναι η τέλεια ευκαιρία να διδάξετε τα παιδιά σας σχετικά με τη συντήρηση των φυτών, καθώς είναι εύκολο να τα φροντίσετε, επομένως τα προετοιμάζει για το μέλλον όταν μπορεί να φροντίζουν πιο δύσκολα φυτά.

Προσθέστε λίγη διακόσμηση κήπου

Ενώ τα παιδιά σας είναι ενθουσιασμένα και περιμένουν να μεγαλώσουν τα φρούτα και τα λαχανικά τους, μπορείτε πάντα να βγείτε για ψώνια για κάποιους στολίδια κήπου. Η κηπουρική δεν είναι μόνο να βάλεις τα χέρια σου στο χώμα, καθώς μπορείς να διαλέξεις κάποια διακόσμηση για να προσθέσεις περισσότερες λεπτομέρειες στον κήπο σου πάνω από τα πολύχρωμα φυτά σου. Μπορεί επίσης να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αναβαθμίσετε την εργαλειοθήκη σας ή ακόμα και να εξερευνήσετε μια ποικιλία σπόρων για να δοκιμάσετε στη συνέχεια.

Διακοσμήστε γλάστρες με φυτά

Μπορεί να έχετε πολλά φυτά στον κήπο σας που είναι όλα αποθηκευμένα στην ίδια καφέ γλάστρα. Γιατί να μην προσθέσετε κάποιο χαρακτήρα διακοσμώντας τα με λίγη πολύχρωμη μπογιά; Ο καιρός στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι απρόβλεπτος – οπότε αν τύχει να είναι μια βροχερή μέρα, μπορείτε ακόμα να ενσωματώσετε τις δραστηριότητες κηπουρικής σας σε μια εργασία βαφής φυτών-γλαστρών. Μπορείτε να κάνετε έναν οικογενειακό διαγωνισμό όπου ο καλύτερος πίνακας κερδίζει. Προσθέτει επίσης μια προσωπική πινελιά στα παιδιά σας και μπορούν να περηφανεύονται γνωρίζοντας ότι ένα κομμάτι του έργου τέχνης τους εκτίθεται στον κήπο.

Δημιουργήστε έναν σταθμό ταΐσματος πουλιών

Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε πολλές πινελιές για να ομορφύνετε τον κήπο σας. Υπάρχουν όμως και πολλές άλλες απλές προσθήκες, όπως η προσέλκυση πουλιών με μερικές νόστιμες λιχουδιές. Όχι μόνο θα ενθουσιάσει τα παιδιά όταν επισκέπτονται τον κήπο σας, αλλά είναι επίσης μια δραστηριότητα στην οποία πρέπει να συμμετέχετε ως οικογένεια. Τα πουλιά χρειάζονται κυρίως τάισμα το χειμώνα, οπότε όταν τα φυτά σας δυσκολεύονται να αναπτυχθούν τους πιο κρύους μήνες, η δημιουργία ενός σταθμού σίτισης σημαίνει ότι τα παιδιά σας μπορούν ακόμα να συμμετέχουν στα κηπουρικά τους χόμπι. Απλώς χρησιμοποιήστε μερικές μικρές γλάστρες για να τις γεμίσετε με το φαγητό τους ή αγοράστε μια διακοσμητική ταΐστρα για να την τοποθετήσετε στον κήπο σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα κουτί φωλιάς για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Φτιάξτε ένα άντρο κήπου

Τα παιδιά λατρεύουν ένα υπαίθριο κρησφύγετο – είναι ένα τέλειο μέρος για να δροσιστούν και να χαλαρώσουν μετά την ύπαιθρο, ιδιαίτερα σε μια ζεστή μέρα. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μαζί χρησιμοποιώντας κλαδιά και κορμούς και ακόμη και να επιλέξετε μερικά αμπελουργικά φυτά για τη βάση που μπορούν να οδηγηθούν προς τα πάνω για να δημιουργήσετε έναν κλειστό χώρο, όπως το μελισσόχορτο, που φαίνεται επίσης απολαυστικό στον κήπο σας. Όχι μόνο παρέχετε έναν ιδιωτικό χώρο για όταν δεν είναι απασχολημένοι με την κηπουρική, αλλά είναι επίσης μια ευκαιρία να βελτιώσετε τις δεξιότητές τους διδάσκοντάς τους συμβουλές για την καλλιέργεια διαφορετικών φυτών.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε τα παιδιά σας να εμπλακούν στον κήπο, ώστε να περνούν λίγο χρόνο μακριά από τις οθόνες τους, ωφελώντας ταυτόχρονα την ευημερία τους. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία και για λίγο οικογενειακό χρόνο – ή, όταν τα παιδιά ασχολούνται με αυτό, είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα για αυτά να κάνουν μόνα τους.

https://www.gardenersworld.com/how-to/grow-plants/how-to-get-kids-into-gardening/

https://news.sky.com/story/gardening-regularly-improves-mental-and-physical-wellbeing-rhs-study-shows-12287363

Φωτογραφία από Maggie My Photo Album:

Schreibe einen Kommentar