Πότε να συγκομίσετε και πώς να αποθηκεύσετε το σκόρδο

0
Πότε να συγκομίσετε και πώς να αποθηκεύσετε το σκόρδο

Η καλλιέργεια του σκόρδου είναι εύκολη, αλλά πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πότε να συγκομίσουν και πώς να αποθηκεύσουν το σκόρδο. Μοιράζομαι τις συμβουλές μου σε αυτό το άρθρο.

Αυτή η σελίδα μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Παρακαλώ διαβάστε την αποκάλυψή μου για περισσότερες πληροφορίες.

Πότε να μαζέψετε το σκόρδο

Για καλλιέργειες που αναπτύσσονται υπόγεια, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πότε να τις συγκομίσουμε. Ευτυχώς, το σκόρδο μας δίνει μια ιδέα. Όταν τα κάτω 3-4 φύλλα του φυτού έχουν πεθάνει, είναι έτοιμο για συγκομιδή. Στο δικό μου Κήπος ζώνη ανθεκτικότητας USDA 6aτο παράθυρο συγκομιδής μου είναι οπουδήποτε από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Ιουλίου.

Δεν είστε σίγουροι πότε να φυτέψετε σκόρδο; Ο οδηγός μου για τη φύτευση το φθινόπωρο μπορεί να βοηθήσει!

Η καλλιέργεια του σκόρδου είναι εύκολη, αλλά πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πότε να συγκομίσουν και πώς να αποθηκεύσουν το σκόρδο.  Μοιράζομαι τις συμβουλές μου σε αυτό το άρθρο.

Σκόρδο στο βρώσιμο τοπίο

Η ιδανική περίοδος συγκομιδής είναι 3-5 ημέρες μετά τη βροχή. Αυτό συμβαίνει γιατί όσο πιο στεγνός είναι ο λαμπτήρας, τόσο καλύτερα θα σκληρύνει και τόσο περισσότερο θα αποθηκευτεί.

Ανασηκώστε τους λαμπτήρες απαλά με ένα πιρούνι εκσκαφής για την αποφυγή ζημιών.

Όταν μαζεύω το σκόρδο μου, φτιάχνω σκόνη σκόρδου από το περσινό σκόρδο που περίσσεψε.

Η καλλιέργεια του σκόρδου είναι εύκολη, αλλά πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πότε να συγκομίσουν και πώς να αποθηκεύσουν το σκόρδο.  Μοιράζομαι τις συμβουλές μου σε αυτό το άρθρο.

Θα θέλατε να αποδώσετε νόστιμες σοδειές ενώ συνεργάζεστε με τη φύση; Ρίξτε μια ματιά στο ebook μου, The Permaculture Inspired Vegetable Garden.

The Permaculture Inspired Vegetable Garden

Πώς να θεραπεύσετε το σκόρδο

Η θεραπεία του σκόρδου είναι ένα σημαντικό μέρος του ταξιδιού του καλλιεργητή σκόρδου. Αυτό το βήμα δύο εβδομάδων προετοιμάζει το σκόρδο για μακροχρόνια αποθήκευση. Το σκόρδο πρέπει να ωριμαστεί σε ζεστό, ξηρό, καλά αεριζόμενο χώρο.

Θεραπεύουμε το σκόρδο μας στο τραπέζι της αυλής μας. Το μόνο που μας λείπει είναι η κάλυψη από τη βροχή, οπότε πρέπει να φροντίσουμε να φέρουμε το σκόρδο αν υπάρχει πιθανότητα βροχής.

Υπήρξαν χρόνια που μαζεύαμε σκόρδο και έπρεπε να το στεγνώσουμε σε μεταλλικά ράφια στο υπόγειο για να το κρατήσουμε μακριά από τη βροχή. (Δεν είναι ιδανικό, αυτό το σκόρδο δεν αποθηκεύεται τόσο πολύ.) Ρυθμίζουμε έναν ανεμιστήρα στο χαμηλό για να διατηρηθεί η κυκλοφορία του αέρα.

Ο κλιματισμός θα κάνει τον αέρα πιο δροσερό από την ιδανική θερμοκρασία σκλήρυνσης, αλλά αυτό είναι προτιμότερο από το να σαπίζει από υπερβολική υγρασία. Η υγρασία δεν είναι φίλος σας όταν ωριμάζετε ή αποθηκεύετε το σκόρδο.

Προετοιμασία σκόρδου για αποθήκευση

Αφού το σκόρδο έχει ωριμάσει για δύο εβδομάδες, είναι έτοιμο για αποθήκευση. Εάν καλλιεργείτε μια ποικιλία με μαλακό λαιμό, μπορείτε να πλέξετε τους λαιμούς και να κρεμάσετε για διακοσμητική γοητεία. Το μαλακό σκόρδο γενικά αποθηκεύεται περισσότερο από το σκληρό λαιμό, αλλά οι ποικιλίες με σκληρό λαιμό (όπως η αγαπημένη μου ποικιλία) είναι πιο σκληρά για τους κρύους χειμώνες.

Και για τους δύο τύπους, κόψτε τις ρίζες σε μήκος 1/2 της ίντσας.

Για να αποθηκεύσετε ποικιλίες με σκληρό λαιμό, κόψτε τους μίσχους ακριβώς πάνω από το λαιμό. Στη συνέχεια αποθηκεύω τους βολβούς σκόρδου σε κρεμαστά συρμάτινα καλάθια ή διχτυωτές σακούλες προϊόντων. Η κυκλοφορία του αέρα είναι απαραίτητη.

σάπια φύλλα σκόρδου

Κομμάτια σκόρδου για σάπια φύλλα

Μπόνους: Φτιάξτε Μάλτσα Σκόρδου

Κόψτε τα στελέχη σε κομμάτια 3-5 ιντσών και χρησιμοποιήστε τα ως σάπια φύλλα γύρω από φυτά που είναι επιρρεπή σε παράσιτα. Τα παράσιτα απωθούνται από το άρωμα του σκόρδου.

Πώς να αποθηκεύσετε το σκόρδο

Διατηρήστε σε ξηρό, σκοτεινό, δροσερό χώρο. Αποθηκεύω το σκόρδο μου στο υπόγειο ή σε ένα σκοτεινό, εφεδρικό υπνοδωμάτιο με έναν μικρό ανεμιστήρα που κυκλοφορεί τον αέρα στο χαμηλό. Η ιδανική θερμοκρασία αποθήκευσης είναι 35-40 βαθμοί, αλλά αυτό είναι δύσκολο να επιτευχθεί στα σύγχρονα σπίτια, επομένως κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Το ψυγείο ΔΕΝ είναι ιδανικό για σκόρδο, καθώς η υγρασία και η συμπύκνωση θα ενθαρρύνουν τη σήψη.

Αποθήκευση σπόρου για το επόμενο έτος

Χρησιμοποιήστε τους μικρότερους βολβούς στην κουζίνα και αποθηκεύστε τους μεγαλύτερους βολβούς για να φυτέψετε το φθινοπωρινό σας σκόρδο. Δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να αγοράσετε σπόρους σκόρδου! Μπορείτε ακόμη και να φυτέψετε λίγο σκόρδο στον κήπο του φαρμάκου σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ:

Πού θεραπεύετε και αποθηκεύετε το σκόρδο σας;

Schreibe einen Kommentar