Προστατέψτε τις καλλιέργειες ψυχρού καιρού με ένα κρύο πλαίσιο

0
Προστατέψτε τις καλλιέργειες ψυχρού καιρού με ένα κρύο πλαίσιο

Ένα κρύο πλαίσιο μπορεί να σας βοηθήσει να συνεχίσετε να μεγαλώνετε κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, του χειμώνα και της άνοιξης. Μάθετε για αυτές τις δομές επέκτασης εποχής για την ανάπτυξη ενός κήπου τεσσάρων εποχών.

Κρύο πλαίσιο που προστατεύει τις καλλιέργειες κρύου καιρού σε έναν κήπο

Αυτή η σελίδα μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Παρακαλώ διαβάστε την αποκάλυψή μου για περισσότερες πληροφορίες.

Για πολλούς κηπουρούς, η καλλιεργητική περίοδος δεν ξεκινά ούτε τελειώνει με ζεστό καιρό. Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστώ συμβουλές για την επιτυχή χρήση ενός ψυχρού πλαισίου. Επιπλέον, θα μοιραστώ πόρους για άλλες κατασκευές, όπως το θερμοκήπιο, το στεφάνι και το πολυτούνελ. Όλες αυτές οι δομές σας επιτρέπουν να επεκτείνετε την εποχή σε φθινόπωρο και χειμώνα ή να κάνετε ένα άλμα την άνοιξη.

Κρύο Πλαίσιο: Μικρό Θερμοκήπιο

Ένα ψυχρό πλαίσιο είναι ένα μη θερμαινόμενο, προσωρινό, μικρό θερμοκήπιο που βρίσκεται πάνω από υπάρχοντα κρεβάτια κήπου. Είναι μια οικονομικά προσιτή εναλλακτική λύση σε ένα μόνιμο θερμοκήπιο για την παράταση της συγκομιδής, ενώ παράλληλα βοηθά στη μόνωση των ανθεκτικών στο κρύο λαχανικών από έναν θανατηφόρο παγετό.

Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό αυτής της δομής είναι το μπροστινό «πρόσωπο» που έχει γωνία προς τον ήλιο (νότια στο βόρειο ημισφαίριο).

Υπάρχουν λίγα προϊόντα στην αγορά καθώς και πολλά μοντέλα DIY.

Αγοράστε ένα κρύο πλαίσιο

Το 2010 έλαβα δώρο μια προκατασκευασμένη κρύα κορνίζα. Ήμουν ενθουσιασμένος – ένα πράγμα λιγότερο για να φτιάξω! Αυτό το μοντέλο προστατεύει τις καλλιέργειες έως και 24° F και μπορεί να τις προστατεύσει ακόμη περισσότερο όταν οι καλλιέργειες είναι καλοκαλυμμένες και καλυμμένες με κάλυμμα σειράς.

Έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και είναι ακόμα σε εξαιρετική φόρμα! Αποσυναρμολογείται επίσης εύκολα για αποθήκευση όταν δεν χρησιμοποιείται. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, αλλά δυστυχώς, αυτό το μοντέλο δεν είναι πλέον προς πώληση.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνει ένας χειμερινός κηπουρός;

Εάν δεν έχετε χρόνο ή δεν έχετε δεξιότητες κατασκευής, αλλά έχετε τα μετρητά, τότε ίσως θέλετε να αναζητήσετε μια προκατασκευασμένη κατασκευή που να παρατείνει την εποχή. Τα δύο πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε είναι το μέγεθος (βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει στο κρεβάτι του κήπου σας) και η δυνατότητα αποθήκευσης. Θα πρέπει να μπορείτε να το συσκευάζετε όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Επιπλέον, φροντίστε να διαβάσετε τις κριτικές προϊόντων. Υπάρχουν πολλές επιλογές κακής ποιότητας εκεί έξω.

Εναλλακτικά, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας χρησιμοποιώντας πράγματα όπως παλιά παράθυρα και μπάλες από άχυρο! Προσέξτε ότι το άχυρο είναι συχνά μολυσμένο με ζιζανιοκτόνα, επομένως είναι εξαιρετικά σημαντικό να κάνετε την εργασία σας πριν χρησιμοποιήσετε μπάλες άχυρου στον κήπο σας.

Το κρύο μου πλαίσιο κάθεται πάνω από ένα από τα υπερυψωμένα κρεβάτια μου.


Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση ψυχρών πλαισίων για να ξεκινήσετε τις καλλιέργειες την άνοιξη ή να επεκτείνετε την καλλιεργητική σας περίοδο σε φθινόπωρο και χειμώνα;

Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το θέμα στο βραβευμένο βιβλίο μου, The Suburban Micro-Farm.

The Suburban Micro-Farm Book

Συμβουλές για την επιτυχή χρήση ενός κρύου πλαισίου

1. Βαρύστε το

Φροντίστε να κολλήσετε τη δομή σας έτσι ώστε ο χειμωνιάτικος άνεμος να μην την παρασύρει. Το κρύο κάλυμμα του πλαισίου μου είναι κατασκευασμένο από ύφασμα θερμοκηπίου πολυαιθυλενίου και βαραίνει από όλες τις πλευρές με βαριά πέτρες και τούβλα.

2. Επιλέξτε τις κατάλληλες καλλιέργειες που διαχειμάζουν

Εδώ είναι οι αγαπημένες μου, ανθεκτικές στο κρύο, χειμερινές καλλιέργειες. Στην πραγματικότητα, αυτά τα λαχανικά δεν πρέπει να έχουν κανένα πρόβλημα να επιβιώσουν στις χειμερινές θερμοκρασίες σε ένα προστατευμένο περιβάλλον:

Ένα κρύο πλαίσιο μπορεί να σας βοηθήσει να συνεχίσετε να μεγαλώνετε κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, του χειμώνα και της άνοιξης.  Μάθετε για τα ψυχρά κουφώματα και άλλες κατασκευές για την ανάπτυξη ενός κήπου τεσσάρων εποχών.

3. Πότε να κλείσετε και πότε να ανοίξετε το παράθυρο ψυχρού πλαισίου

Τα κρύα κουφώματα μπορούν να ζεσταθούν γρήγορα και οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να σκοτώσουν τα λαχανικά που αγαπούν το κρύο. Ρυθμίστε ένα θερμόμετρο μέσα στο κρύο πλαίσιο σας για να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία. Ακόμη και όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κρύα, το εσωτερικό του κρύου πλαισίου θα ζεσταθεί…σαν θερμοκήπιο 😉

32° F είναι ο οδηγός σας:

  • ΑΝΟΙΞΤΕ το κρύο πλαίσιο όταν η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ θερμοκρασία ανέβει στους 32°.
  • ΚΛΕΙΣΤΕ το κρύο πλαίσιο όταν η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 32°.

4. Αερίστε

Η υπερβολική υγρασία μπορεί να ενθαρρύνει μυκητιασικές ασθένειες που μεταδίδονται στο έδαφος και σκοτώνουν τα σπορόφυτα, επομένως ο αερισμός είναι σημαντικός.

Τα κρύα κουφώματα με συνθετικό κάλυμμα όπως το δικό μου παραπάνω έχουν συνήθως «παράθυρα» που μπορούν να δεθούν ή να ανοιχτούν όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πάνω από 32°.

Ή σκεφτείτε ένα αυτόματο άνοιγμα εξαερισμούπου ανοίγει την πόρτα όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πάνω από 55°, ως θυρίδα ασφαλείας σε περίπτωση που ξεχάσετε ή βγείτε έξω από την πόλη.

5. Πρόσθετη Προστασία για Θερμοκρασίες στους 20 βαθμούς και Κάτω

Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από τους 20°, απαιτείται πρόσθετη προστασία στο εσωτερικό του ψυχρού πλαισίου για την προστασία των χειμερινών καλλιέργειών σας.

Όπως ανέφερα παραπάνω, μου αρέσει ένας συνδυασμός τεμαχισμένου φύλλου και κάλυμμα σειράς.

Εναλλακτικές λύσεις για το κάλυμμα της σειράς:

  • πλαστικές κανάτες γάλακτος (κόψτε το κάτω μέρος, αναποδογυρίστε το φυτό, κλείστε το καπάκι. Προσθέστε καπάκι εάν οι θερμοκρασίες είναι πολύ κρύες.)
  • καλάθια που απλώνονται
  • γλάστρες από τερακότα αναποδογυρισμένες πάνω από φυτά
  • παλιά σεντόνια, κουβέρτες ή χαλιά
  • κανάτες γάλακτος γεμάτες με νερό και τοποθετημένες ανάμεσα στις καλλιέργειες (το νερό αποθηκεύει θερμότητα)

*Μην ξεχνάτε να αφαιρείτε επιπλέον καλύμματα όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πάνω από 20°!

Οι κανάτες με ξύδι φτιάχνουν υπέροχα cloches για τα φυτά και μπορούν να προσθέσουν ένα επιπλέον στρώμα προστασίας όταν τοποθετούνται μέσα σε ένα κρύο πλαίσιο.

6. Πάρτε ένα άλμα στις ανοιξιάτικες καλλιέργειες

Πειραματιστείτε με τη σπορά των καλλιεργειών μέσα στο ψυχρό πλαίσιο τον Δεκέμβριο. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να σταθείς τυχερός!

Για παράδειγμα, δοκιμάστε σπανάκι, σέσκουλο (δοκιμάστε Fordhook Giant ποικιλία), καρότα (δοκιμ Scarlet Nantes ποικιλία), και ασιατικά χόρτα.

Άλλες δομές επέκτασης σεζόν

Υπάρχουν μερικοί άλλοι τύποι κατασκευών που μπορούν να παρέχουν προστασία για τις χειμερινές καλλιέργειες.

Ένα σπίτι με κρίκο είναι μια προσωρινή κατασκευή που μπορεί να κατασκευαστεί πάνω από υπάρχοντα κρεβάτια κήπου. Είναι σαν ένα κρύο πλαίσιο, απλά ένα διαφορετικό σχήμα. Συνήθως μπορεί να φιλοξενήσει ψηλότερα φυτά από ένα κρύο πλαίσιο.

Πολυσήραγγα είναι ένα φορητό θερμοκήπιο στο οποίο μπορείτε να περπατήσετε. Δείτε το πολυτούνελ στο The 104 Homestead.

Ένα γεωδομικό θερμοκήπιο είναι μια άλλη εκδοχή ενός θερμοκηπίου που μπορεί να αντέξει το βάρος του μεγάλου χιονιού, αν και είναι μια πιο μόνιμη κατασκευή. Δείτε το θερμοκήπιο geodome στο Northern Homestead.

Χρειάζεστε περισσότερες ιδέες για την καλλιέργεια λαχανικών στον κήπο της περμακουλτούρας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ:

Πώς επεκτείνετε την περίοδο συγκομιδής σας;

Schreibe einen Kommentar