Καλλιεργήστε αυτές τις καλλιέργειες για έναν κήπο με χαμηλή συντήρηση

0
Καλλιεργήστε αυτές τις καλλιέργειες για έναν κήπο με χαμηλή συντήρηση

Χρειάζεστε έναν κήπο χαμηλής συντήρησης για να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας; Αποκομίστε άφθονη σοδειά με λιγότερη εργασία καλλιεργώντας αυτές τις καλλιέργειες.

Αυτή η σελίδα μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Παρακαλώ διαβάστε την αποκάλυψή μου για περισσότερες πληροφορίες.

Πηγαίνετε στον κήπο σας για ένα τάιμ άουτ από αυτόν τον γρήγορο κόσμο; Η κηπουρική είναι ένα υγιεινό χόμπι που μπορεί να προσφέρει ανάπαυλα από τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής. Ωστόσο, μπορεί επίσης να γίνει πηγή άγχους αντί για παρηγοριά. Όπως όταν τον αγαπημένο κήπο τον κυριεύουν τα αγριόχορτα.

Εάν χρειάζεστε μια στρατηγική κηπουρικής που να ταιριάζει με τον πολυάσχολο τρόπο ζωής σας, τότε είστε έτοιμοι να εστιάσετε στις ακόλουθες καλλιέργειες για έναν κήπο με χαμηλή συντήρηση.

Ετήσιες Καλλιέργειες για τον Κήπο Χαμηλής Συντήρησης

Ας ξεκινήσουμε με μερικές καλλιέργειες λαχανικών που θα σας βοηθήσουν να ερωτευτείτε ξανά τον κήπο σας. Ρυθμίστε το και ξεχάστε το Οι καλλιέργειες έχουν μεγάλη περίοδο, δεν χρειάζονται πολύ μωρά και γενικά συγκομίζονται όλες ταυτόχρονα.

Το ιδανικότερο ρυθμίστε το και ξεχάστε το Οι καλλιέργειες αποθηκεύονται επίσης καλά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τις επεξεργαστείτε αμέσως.

Καλλιεργήστε αυτές τις καλλιέργειες για έναν κήπο με χαμηλή συντήρηση: Χρειάζεστε έναν κήπο χαμηλής συντήρησης για να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας;  Αποκομίστε άφθονη σοδειά με λιγότερη εργασία καλλιεργώντας αυτές τις καλλιέργειες.

Συγκομιδή γλυκοπατάτας

Ιδανικές ετήσιες καλλιέργειες: σκόρδο, κρεμμύδια, πατάτες, γλυκοπατάτες, χειμωνιάτικο σκουός

Αυτές οι καλλιέργειες μπορούν να αποθηκευτούν σε ψυχρή αποθήκευση για έως και 8 μήνες περίπου. Λόγω της μακροζωίας τους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας εάν δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως.

Ρίξτε μια ματιά στο βιβλίο Root Cellaring για σωστές τεχνικές αποθήκευσης για κάθε είδος φρούτου ή λαχανικού. Ή, κάντε τα σχέδια φτιάξτε το δικό σας ριζικό κελάρι.

Αρκετά καλές ετήσιες καλλιέργειες: σπαράγγια*, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, πράσα, ντομάτες**, καρπούζι

Αυτές οι καλλιέργειες έχουν μεγάλη περίοδο. Δεδομένου ότι χρειάζονται λίγη προσοχή μετά τη συγκομιδή, ωστόσο, δεν είναι τόσο ιδανικά όσο η παραπάνω λίστα. Το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο και τα πράσα χρειάζονται ψυγείο και έχουν διαφορετικά μήκη αποθήκευσης.

Το καρπούζι μπορεί να παραμείνει σε ψυχρή αποθήκευση (ολόκληρο) για 2-3 εβδομάδες. Μετά από αυτό θα πρέπει να τα διατηρήσετε.

*Τα σπαράγγια είναι πολυετή και όχι ετήσιο. Επειδή όμως μιλάω για λαχανικά χαμηλής συντήρησης, οφείλω να αναφέρω αυτή την εύκολη καλλιέργεια. Φυτέψτε το μια φορά και κερδίστε χρόνια σοδειές! Είναι στην αρκετά καλή κατηγορία γιατί πρέπει να καταναλωθεί ή να μεταποιηθεί αμέσως μετά τη συγκομιδή.

**Ντομάτες: Καλλιεργήστε μια καθορισμένη ποικιλία για να αποκτήσετε μια συγκομιδή που θα συγκομιστεί ταυτόχρονα. Αφήστε τις ντομάτες σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ημέρες και στη συνέχεια επεξεργαστείτε. Μου αρέσει να καταψύχω τις ντομάτες σε μικρές παρτίδες μέχρι να έχω αρκετή για να φτιάξω σάλτσα. Δοκιμάστε το Ντομάτα San Marzano—ένα κειμήλιο που είναι εξαιρετικό για την παρασκευή σαλτσών.

Θα θέλατε να καλλιεργήσετε περισσότερα τρόφιμα με λιγότερη προσπάθεια; Ρίξτε μια ματιά στο ebook μου, The Permaculture Inspired Vegetable Garden.

The Permaculture Inspired Vegetable Garden

Βότανα για τον Κήπο Χαμηλής Συντήρησης

Αν ψάχνετε για την απόλυτη καλλιέργεια χαμηλής συντήρησης που δεν σας πειράζει να αγνοηθεί εντελώς, τα βότανα είναι αυτά.

Ιδανικά βότανα: Σχοινόπρασο, Ρίγανη, Θυμάρι

Αυτά τα βότανα είναι πολυετή. Φυτεύονται μια φορά, επιστρέφουν κάθε χρόνο χωρίς καμία δουλειά από την πλευρά σας. Είναι επίσης εύκολο να χρησιμοποιηθούν στην κουζίνα. Εάν ζείτε σε ζώνες ανθεκτικότητας 7-10, μπορεί επίσης να θέλετε να καλλιεργήσετε δεντρολίβανο.

Τα φρέσκα βότανα είναι ισχυρές πηγές θρεπτικών συστατικών, επομένως η προσθήκη μόνο λίγης ποσότητας στα γεύματα μπορεί να έχει υγιεινό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε να προσθέσετε μια χούφτα σχοινόπρασο κομμένο σε κύβους σε πουρέ πατάτας, φύλλα φρέσκιας ρίγανης σε ζυμαρικά ή σάλτσα πίτσας ή φρέσκα φύλλα θυμαριού σε σούπα κοτόπουλου ή λαχανικών.

Μου αρέσει να έχω αυτά τα βότανα ακριβώς έξω από την πόρτα της κουζίνας μου όταν ετοιμάζω το δείπνο!

Κλαδέψτε τα στα τέλη της άνοιξης και πάλι γύρω στον Αύγουστο σε περίπου 5 ίντσες ανάπτυξης για να τα διατηρήσετε επ ‚αόριστον.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα βότανα, δείτε:

Καλλιεργήστε αυτές τις καλλιέργειες για έναν κήπο με χαμηλή συντήρηση: Χρειάζεστε έναν κήπο χαμηλής συντήρησης για να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας;  Αποκομίστε άφθονη σοδειά με λιγότερη εργασία καλλιεργώντας αυτές τις καλλιέργειες.

Άνθη σχοινόπρασου

Πολύ καλά βότανα: Βασιλικός, κόλιανδρος

Αν και αυτά τα ετήσια βότανα πρέπει να σπέρνονται ετησίως, εξακολουθώ να απολαμβάνω να τα καλλιεργώ. Κι αυτό γιατί είναι τόσο αγαπητά στους επικονιαστές και στα ωφέλιμα έντομα όσο αγαπώ και σε εμένα!

Κολλήστε κλωνάρια βασιλικού (μαζί με κλωνάρια ρίγανης, δεντρολίβανου και θυμαριού) σε ένα ποτήρι νερό στον πάγκο της κουζίνας. Απλά αλλάζετε το νερό κάθε δύο μέρες. Μετά από λίγο, θα αναπτυχθούν ρίζες που μπορούν να φυτευτούν ξανά στον κήπο!

Ο κόλιανδρος είναι ένα από τα αγαπημένα μου λουλούδια στον κήπο.

Ψάχνετε για περισσότερες στρατηγικές για να καλλιεργήσετε τρόφιμα με τον χρόνο που έχετε; Υθα βρείτε πολλές πληροφορίες όπως αυτή στο βραβευμένο βιβλίο μου, The Suburban Micro-Farm.

The Suburban Micro-Farm Book

Φρούτα για τον Κήπο Χαμηλής Συντήρησης

Οι καλλιέργειες καρπών συνεχίζουν να δίνουν χρόνο με το χρόνο με πολύ λίγη συντήρηση. Απλώς κλαδέψτε τα δέντρα ή τους θάμνους μία ή δύο φορές το χρόνο και ενισχύστε τη γονιμότητα μία φορά το χρόνο προσθέτοντας λίπασμα ή άλλη οργανική ύλη.

Γνωρίστε το παράθυρο συγκομιδής των φρούτων σας και βεβαιωθείτε ότι είστε κοντά για αυτό!

Ιδανικές Καλλιέργειες Φρούτων: Μήλα, Εσπεριδοειδή, Σταφύλια, Αχλάδια

Οι παραπάνω καρποί έχουν μεγάλη διάρκεια αποθήκευσης και απαιτούν μικρή επεξεργασία μετά τη συγκομιδή.

Καλλιεργήστε αυτές τις καλλιέργειες για έναν κήπο με χαμηλή συντήρηση: Χρειάζεστε έναν κήπο χαμηλής συντήρησης για να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας;  Αποκομίστε άφθονη σοδειά με λιγότερη εργασία καλλιεργώντας αυτές τις καλλιέργειες.

Φράουλες που συγκομίζονται από τον κήπο

Αρκετά καλές καλλιέργειες φρούτων: Μούρα, πόδια, δαμάσκηνα

Τα μούρα είναι γόνιμα και δεν χρειάζονται πολύ μαστίγωμα για να αναπτυχθούν (Γεια σας, μούρα αρώνιας!). Ωστόσο, είναι εξαιρετικά ευπαθή. Να είστε έτοιμοι να τα βάλετε στην κατάψυξη αμέσως μετά τη συγκομιδή.

Εάν τα πόδια ή τα δαμάσκηνα αναπτύσσονται καλά στην περιοχή σας, είναι επιλογές σχετικά χαμηλής συντήρησης. Βρείτε ποικιλίες φρούτων που είναι (1) κατάλληλες για την τοποθεσία σας και (2) γνωστό ότι αποθηκεύονται καλά.

Τα κεράσια είναι το απόλυτο αγαπημένο μου φρούτο, αλλά δεν είχα την καρδιά να τα αναφέρω εδώ. Αυτό συμβαίνει γιατί τα κεράσια πρέπει να αφαιρεθούν τα κουκούτσια τους πριν καταψυχθούν ή αφυδατωθούν, και είναι μια αρκετά επίπονη, κουραστική διαδικασία.

Δείτε τα άρθρα μου 5 βήματα για να φυτέψετε οπωροφόρα δέντρα και πώς να φτιάξετε ένα σωματείο οπωροφόρων δέντρων για περισσότερες πληροφορίες.

Συμβουλές για έναν επιτυχημένο κήπο με χαμηλή συντήρηση

Παρόλο που αυτός ο κήπος είναι βέβαιο ότι θα σας φέρει άφθονη νόστιμη ικανοποίηση, εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία.

#1: Περάστε 15 λεπτά την ημέρα στον κήπο.

Σκεφτείτε αυτή τη στιγμή ως μια περίοδο παρατήρησης. Αν ακολουθήσετε τις μηνιαίες προτάσεις μου για τον προγραμματισμό κήπου ή τις 6 συμβουλές μου για επιτυχία, ξέρετε ότι είμαι πολύ προστατευτικός με αυτά τα 15 λεπτά την ημέρα.

Φανταστείτε να περνάτε 7 λεπτά πριν τη δουλειά (με καφέ) και 8 λεπτά μετά τη δουλειά (με το αγαπημένο ρόφημα happy hour) περπατώντας στον κήπο σας. Δεν είναι μόνο χαλαρωτικό, αλλά θα σας βοηθήσει να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τον κήπο σας ακόμα κι αν δεν έχετε πολύ χρόνο να αφιερώσετε σε αυτόν.

Μπορεί να απολαύσετε τη μηλιά σας ανθισμένη ή να παρατηρήσετε ότι τα σπαράγγια είναι έτοιμα για συγκομιδή νωρίτερα από το αναμενόμενο. Εξασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε τους βασικούς λόγους για να έχετε έναν κήπο!

Αυτή η σύντομη καθημερινή επίσκεψη σας βοηθά να εξασκηθείτε να εισαι στον κήπο, ο οποίος είναι εξίσου σημαντικός με τον πράξη!

#2: Καλύψτε καλά.

Εάν αναζητάτε έναν κήπο χαμηλής συντήρησης, σκεπάστε τον κήπο μετά τη φύτευση για να κρατήσετε μακριά τα ζιζάνια.

Εδώ είναι οι συμβουλές μου για το σάπιασμα.

#3: Παράθυρα συγκομιδής κλιμακωτών.

Καθώς αποφασίζετε τι θα φυτέψετε στον κήπο σας με χαμηλή συντήρηση, έχετε κατά νου το παράθυρο συγκομιδής κάθε καλλιέργειας. Μπορεί να μην είναι καλή ιδέα να έρχονται πολλές καλλιέργειες για συγκομιδή ταυτόχρονα.

Στο αρχικό αγρόκτημα Tenth Acre, φύτεψα μαύρα σμέουρα, κερασιές, θάμνους σταφίδας και φράουλες στην εδώδιμη μπροστινή αυλή μου. Ήταν υπέροχα όμορφο και παραγωγικό, αλλά όλοι αυτοί οι καρποί έρχονται για συγκομιδή ταυτόχρονα! Ήταν μια μεγάλη ανεμοστρόβιλος για να εμποδίσω όλα τα φρούτα να πάνε χαμένα και δεν νιώθω ότι μπορούσα να απολαύσω πλήρως τα δώρα κάθε φρούτου.

Σκεφτείτε πώς θα επεξεργαστείτε το bounty. Συχνά είναι η επεξεργασία που απαιτεί περισσότερο χρόνο από την καλλιέργεια!

Αυτό φυσικά εξαρτάται από τις περιστάσεις σας. Για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να είναι προτιμότερη η ταυτόχρονη παρτίδα πολλαπλών συγκομιδών, με τον υπόλοιπο χρόνο «εκτός» από τη συγκομιδή.

#4: Βάλτε το στο ημερολόγιο.

Αφού αποφασίσετε τι θα φυτέψετε, λάβετε βασικές πληροφορίες στο ημερολόγιο, ώστε να μην χάνετε σημαντικά γεγονότα στον κήπο. Σημειώστε τα παράθυρα φύτευσης, συγκομιδής και κλαδέματος για κάθε καλλιέργεια, ώστε να μην χάσετε.

Εάν τα ημερολόγια και οι λίστες ελέγχου σας βοηθούν να παραμείνετε οργανωμένοι, τότε θα λατρέψετε τα ΔΩΡΕΑΝ μπόνους υλικά που συνοδεύουν την αγορά του βιβλίου μου The Suburban Micro-Farm: Modern Solutions for Busy People. Θα λάβετε ένα φύλλο εργασίας έναρξης και φύτευσης σπόρων, μηνιαίες λίστες ελέγχου και ημερολόγια και ένα αρχείο καταγραφής συγκομιδής.

Περίληψη

Όταν οι καιροί είναι απασχολημένοι, ο χαρούμενος χώρος μας (κήπος) μπορεί να μετατραπεί σε πηγή άγχους. Ωστόσο, οι καλλιέργειες σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουν να έχετε έναν κήπο ΚΑΙ να φάτε τη συγκομιδή επίσης. Ο κήπος χαμηλής συντήρησης είναι κοντά σας!

Τι καλλιέργειες καλλιεργείτε στον κήπο με χαμηλή συντήρηση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ:

Schreibe einen Kommentar