Καλλιέργεια λάχανων Βρυξελλών | Πώς να καλλιεργήσετε και να φροντίσετε το φυτό των Βρυξελλών –

1
Καλλιέργεια λάχανων Βρυξελλών |  Πώς να καλλιεργήσετε και να φροντίσετε το φυτό των Βρυξελλών –

Φυτό Βρυξελλών (λαχανάκια Βρυξελλών)

Το φυτό Βρυξελλών είναι μια μορφή λάχανου της οικογένειας της μουστάρδας Brassicaceae που καλλιεργούνται στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική για τους βρώσιμους οφθαλμούς τους, που ονομάζονται φύτρα. Λαχανάκια Βρυξελλών τρώγονται συνήθως μαγειρεμένα και τα μικρά, νεαρά λάχανα έχουν πιο ντελικάτη γεύση από τα παλαιωμένα. Ανάμεσα στις πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά ενώσεις του λαχανικού είναι οι φυτικές ίνες, το φολικό οξύ, το μαγγάνιο και οι βιταμίνες C, A και K. Για καλλιεργώντας λαχανάκια Βρυξελλών δροσερό και απαιτείται μακροχρόνια ανάπτυξη.

Το φυτό μοιάζει πολύ με το κοινό λάχανο στο στάδιο της σποράς του και στην πρώιμη ανάπτυξή του. Οι κύριοι μίσχοι, ωστόσο, φτάνουν σε ύψος από 60 έως 90 εκατοστά. Κατά μήκος του μίσχου, οι μασχαλιαίες μπουμπούκια αναπτύσσονται σε μικρές κεφαλές συγκρίσιμες με τις κεφαλές του λάχανου, αλλά το καθένα έχει διάμετρο μόνο 25 έως 40 mm. Τα πράσινα λάχανα είναι τα πιο κοινά, αλλά έχουν αναπτυχθεί και κόκκινες ποικιλίες. Ενώ τα λαχανάκια Βρυξελλών συνήθως καλλιεργούνται ως ετήσια, είναι διετές φυτά που βγάζουν κίτρινα άνθη με τέσσερα πέταλα αν διατηρηθούν για δύο εποχές. Οι σπόροι παράγονται σε σιλικέ καρπούς.

Καλλιέργεια λάχανων Βρυξελλών

Επισκόπηση Εργοστάσιο Βρυξελλών

Επιστημονική ονομασία Brassica oleracea

Κοινή ονομασία Λαχανάκια Βρυξελλών

Τύπος φυτού Λαχανικό (ετήσιο)

Απαιτήσεις ήλιου Πλήρης ήλιος

Εδάφη καλά στραγγιζόμενα, αργιλώδη εδάφη

pH εδάφους 6 έως 7

Εποχή Άνοιξη, Καλοκαίρι

Ζώνη 2-11

Καλλιέργεια λάχανων Βρυξελλών και φροντίδα

Η καλλιέργειά τους απαιτεί μεγάλη περίοδο ανάπτυξης (80–100 ημέρες). Είναι μια καλλιέργεια δροσερής εποχής, πράγμα που σημαίνει ότι αναπτύσσονται καλύτερα όταν καλλιεργούνται για συγκομιδή φθινοπώρου ή νωρίς το χειμώνα. Είναι σύνηθες να φυτεύονται τα λαχανάκια Βρυξελλών στον δικό τους χωριστό σπόρο αντί στο κύριο αγροτεμάχιο λαχανικών. Στη συνέχεια, μεταφυτέψτε τα αμέσως μόλις υπάρξει διαθέσιμος χώρος στις αρχές του καλοκαιριού. Τα λαχανάκια Βρυξελλών πρέπει να φυτευτούν 6-10 εβδομάδες πριν προβλεφθεί ο πρώτος παγετός. Η καλλιέργεια των δικών σας μοσχευμάτων είναι δυνατή εάν φυτέψετε σπόρους σε εσωτερικούς χώρους περίπου 3 έως 4 εβδομάδες πριν σκοπεύετε να κάνετε μεταφύτευση σε εξωτερικούς χώρους. τα σπορόφυτα θα πρέπει να έχουν ύψος περίπου 3 ίντσες πριν μεταφυτευθούν σε εξωτερικούς χώρους.

Ηλιακό φως

Όπως συμβαίνει με πολλά λαχανικά, τα λαχανάκια Βρυξελλών ωφελούνται από τουλάχιστον έξι ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. Τα λάχανα θα αναπτυχθούν πιο αργά κάτω από πολύ σκιά.

Εδαφος

Η καλλιέργεια λαχανικών Βρυξελλών απαιτεί έδαφος ελαφρώς όξινο έως ουδέτερο, γόνιμο, καλά στραγγιζόμενο, υγρό και με άφθονη οργανική ύλη. Για να ευδοκιμήσουν, τα λαχανάκια Βρυξελλών χρειάζονται έδαφος που είναι σταθερό αλλά όχι συμπιεσμένο. Χτυπήστε ελαφρά το χώμα. Το 6,5 έως το 7,5 είναι το ιδανικό επίπεδο pH για τα λαχανάκια Βρυξελλών. Η διατήρηση της υγρασίας που χρειάζονται για την έντονη ανάπτυξή τους μπορεί να γίνει με την προσθήκη οργανικής ουσίας στο έδαφος.

Πότισμα

Μια ίντσα νερό χρειάζεται κάθε εβδομάδα για να διατηρηθούν υγιή τα λαχανάκια Βρυξελλών. Θα πρέπει να κάνετε σάπια φύλλα γύρω από τα φυτά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να αποτρέψετε την εξάτμιση της υγρασίας του εδάφους και να διατηρήσετε το έδαφος δροσερό. Πρέπει να ποτίζετε γενναιόδωρα και τακτικά το καλοκαίρι. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα γύρω από τα λάχανα παραμένει υγρό αλλά όχι εμποτισμένο.

Θερμοκρασία και Υγρασία

Η καλλιέργεια λάχανων Βρυξελλών από σπόρους γίνεται καλύτερα σε δροσερό καιρό, αλλά θα φυτρώσουν σε θερμοκρασίες εδάφους 45 βαθμών και 80 βαθμών. Παρά τις λίγες μέρες κάτω από το μηδέν, θα αναπτυχθούν καλά. Ο ελαφρύς παγετός ενισχύει ακόμη και τη γεύση. Τα λάχανα του ζεστού καιρού θα είναι πικρά και αδύναμα – δεν θα αναπτυχθούν καλά σε ζεστό και ξηρό καιρό. Όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και τον χειμώνα, εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες.

Για να ευδοκιμήσουν τα φυτά, η σχετική υγρασία πρέπει να είναι μεταξύ 80 και 90 τοις εκατό.

Λίπασμα

Η συνεχής παροχή αζώτου είναι απαραίτητη για αυτά τα φυτά. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε με την εφαρμογή κομπόστ, κοπριάς ή αζωτούχου λιπάσματος ως πλευρικό επίδεσμο. Οι πλαϊνοί επίδεσμοι είναι απλώς ένας τρόπος για να εφαρμόσετε αζωτούχο λίπασμα γύρω από τη βάση του φυτού. Την πρώτη φορά που θα μεταμοσχεύσετε τα λαχανάκια Βρυξελλών στον κήπο, γονιμοποιήστε τα τέσσερις εβδομάδες αργότερα και γονιμοποιήστε τα ξανά 10 εβδομάδες αργότερα. Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι λίπασμα 21-0-0 σε κάθε σειρά 10 ποδιών, περίπου 6 ίντσες από τη βάση του φυτού. Το λίπασμα πρέπει να εφαρμόζεται μετά το πότισμα για να διασφαλιστεί ότι τα θρεπτικά συστατικά απορροφώνται από το έδαφος. Συνιστάται η χρήση λιπασμάτων πλούσιων σε άζωτο, όπως αιματάλευρα, βαμβακάλευρο ή κομποστοποιημένη κοπριά.

Κλάδεμα

Θα πρέπει να σταματήσετε να κόβετε τα κάτω φύλλα τρεις εβδομάδες πριν τη συγκομιδή των βλαστών. Κόψτε το πάνω κατακόρυφο μίσχο ευθεία και πάνω από ένα φύλλο χρησιμοποιώντας τα κλαδευτήρια – περίπου μια ίντσα έως δύο ίντσες. Όταν κλαδεύετε τα λαχανάκια Βρυξελλών, αυτή είναι η καλύτερη τεχνική για να εξαπατήσετε το φυτό να ωριμάσει ταυτόχρονα. Ανεξάρτητα από το πώς σκοπεύετε να ετοιμάσετε τα λαχανάκια Βρυξελλών, θα πρέπει πρώτα να τα κόψετε. διαβάστε επίσης.

Λαχανάκια Βρυξελλών

Διαβάστε επίσης:

Χρήση του Λίπασμα NPK. λίπασμα. 10 καλύτερα λαχανικά για καλλιέργεια σε γλάστρες. Μεγάλη ανθοφορία καλοκαιρινά λουλούδια. Πώς να μεγαλώσει Φυτά ZZ. Μεγαλώνοντας Σμέουρα σε δοχεία. Μεγαλώνοντας και φροντίζοντας ρουταμπάγας. Πώς να μεγαλώσει λάχανο σε δοχεία. 8 Perrinals λαχανικά μπορείς να φυτέψεις. Μυτερή κολοκύθα καλλιέργεια. Μπαστούνια κιμωλίας μπλε μεγαλώνουν και φροντίζουν. Μπρόκολο που αναπτύσσεται σε δοχεία. Τα καλύτερα λουλούδια για μέλισσες και πεταλούδες.

Για καρφίτσα:

Καλλιέργεια λάχανων Βρυξελλών

Schreibe einen Kommentar