Καλλιέργεια και φροντίδα πεπονιού με πτερύγια καρχαρία | Cucurbita ficifolia

0
Καλλιέργεια και φροντίδα πεπονιού με πτερύγια καρχαρία |  Cucurbita ficifolia

Πεπόνι με πτερύγια καρχαρία (Cucurbita ficifolia)

Χρησιμοποιείται ευρέως στη Νότια Κεντρική Αμερική και την Ασία, το πεπόνι με πτερύγια καρχαρία ονομάστηκε επομένως ως αποτέλεσμα της, ιστορικά, δημιουργίας του σε ζωμό που μοιάζει με σούπα με πτερύγια καρχαρία. Αυτή η επιλογή παράγει τέσσερα έως πέντε σκούρα άπειρα φρούτα ανά φυτό. Αυτά τα φρούτα έχουν σάρκα με ήπια γεύση, σαν αγγούρι. Η κολοκύθα από φύλλα συκιάς (κολοκύνθη Malabar) ονομάζεται ως αποτέλεσμα του ότι μόλις ψηθεί στο μπάρμπεκιου, η σάρκα του πεπονιού μπορεί να επικοινωνήσει κλώνους που μοιάζουν με πτερύγια καρχαρία. Στα φαγητά γεύματα, το πεπόνι με πτερύγια καρχαρία χρησιμοποιείται ως εναλλακτικό του σημαντικού McCoy επειδή μοιάζει σχεδόν με τη σούπα με πτερύγια καρχαρία.

Ένα ανθεκτικό λαχανικό, πεπόνι με πτερύγια καρχαρία (επιστημονική ονομασία Cucurbita ficifolia) θα διαρκέσει χωρίς να μορφοποιηθεί για πολλά χρόνια εάν στεγνώσει αδιάσπαστα κατά τη συγκομιδή! Το πεπόνι πρόσληψης πτερυγίων καρχαρία υποστηρίζεται ότι βοηθά τα άτομα με πολυγονιδιακή διαταραχή χάρη στην υψηλή του D-Chiro-Inositol. Είναι ταυτόχρονα χαμηλό σε θερμίδες, δημιουργώντας το κατάλληλο για άτομα που επιθυμούν να στρίψουν. Αυτό το πεπόνι είναι συγκρίσιμο με το σκουός ζυμαρικών, καθώς η σάρκα τους μπορεί να ξαναβγεί σε νήματα όπως τα ζυμαρικά που κάποτε ήταν λυονέζα.

Πεπόνι πτερυγίων καρχαρία
Δικαιώματα φωτογραφίας: capegazette.com

Επισκόπηση Πεπόνι πτερυγίων καρχαρία

Επιστημονική ονομασία Cucurbita

Κοινή ονομασία Shark Fin Melon, Alcayota, Figleaf Squash, Malabar Gourd, Chilacayote, Figleaf Gourd, Figleaf Gourd.

Τύπος φυτού Φρούτο/Λαχανικό

Ήλιος Πλήρης Ήλιος

Εδαφικά αργιλώδη εδάφη με υψηλή οργανική ουσία

pH εδάφους 5,0- 7,5

Χρώμα λουλουδιών Χρυσοκίτρινο

Ώρα άνθισης Καλοκαίρι

Ζώνη 4-11

Cucurbita ficifolia
Δικαιώματα φωτογραφίας: amazon.com

Καλλιέργεια και φροντίδα πεπονιού με πτερύγια καρχαρία (κολοκύνθη από φύλλα συκής)

Το τετράγωνο του πεπονιού με πτερύγια καρχαρία είναι το καλύτερο σε ένα έδαφος που δεν είναι πολύ υψηλό σε άζωτο. Φύτεμα έξω από τους συνεργάτες στη φροντίδα του υπερβολικά πλούσιου εδάφους, τους κάνει να παράγουν άφθονες ποσότητες φυλλώματος. Τα φυτά πρέπει να κλίνουν γενναιόδωρα – συνιστάται η απόσταση 1-2 μέτρων μεταξύ τους, για να επιτρέπεται η περιοχή στο μονοπάτι σαν κολοκυθάκια, θα πρέπει να είναι καλά διαμορφωμένα. Θα μπορούσε επίσης να είναι απαραίτητος ο εμποτισμός των χεριών. Το αγγειακό φυτό μπορεί να εκπαιδευτεί να σκαρφαλώνει σε κάθετο στήριγμα για μεγαλύτερη κυκλοφορία αέρα και απλή συγκομιδή ή να αφεθεί να απλώνεται στον πυθμένα. Μετά τη συγκομιδή, χειμωνιάτικη σκουός θα πρέπει να μείνει στον ήλιο για μερικές μέρες για να ωριμάσει πριν την αποθήκευση.

Στις αρχές έως τα μέσα του καλοκαιριού, το φυτό θα ανθίσει έντονα κίτρινα άνθη με ξεχωριστά θηλυκά και αρσενικά άνθη στο ίδιο φυτό.

Ηλιακό φως

Σε πλήρη ηλιοφάνεια, το φυτό θα χρειαστεί έξι επιπλέον ώρες απευθείας ηλιακού φωτός. Και όταν φυτευτεί σε μερική σκιά, θα χρειαστεί άμεσο ηλιακό φως για κάποιο μέρος της ημέρας για 2 έως 6 ώρες.

Εδαφος

Φυτέψτε το πτερύγιο καρχαρία επιτέλους αφού περάσει ο κίνδυνος παγετού και επίσης το χώμα έχει ζεσταθεί. Θα κάνουν το καλύτερο σε μια πέργκολα, ωστόσο θα τους επιτραπεί να περπατήσουν στο κάτω μέρος. Στην ιδανική περίπτωση, μια κλίμακα pH του εδάφους από 6,0 έως 6,7, αν και θα τα πάνε καλά σε κλίμακα pH εδάφους 5,0-7,5. Τροφοδοτήστε με ένα τίμιο βιολογικό λίπασμα ή τσάι κομπόστ.

Τα καταφέρνουν καλύτερα σε αργιλώδη εδάφη με υψηλή οργανική ύλη. Το έδαφος πρέπει να διατηρείται υγρό αλλά πρέπει επίσης να έχει καλή αποστράγγιση για να διατηρείται το φυτό υγιές.

Πότισμα

Ένα σωστό πρόγραμμα ποτίσματος είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί το φυτό υγιές. Το φυτό πρέπει να είναι ποτίστηκε καλά όλες τις στιγμές. Μην υπερποτίζετε το φυτό αλλά διατηρείτε το χώμα υγρό.

Θερμοκρασία

Η καλύτερη θερμοκρασία για το πεπόνι με πτερύγια καρχαρία είναι μεταξύ 78 και 95 βαθμών Φαρενάιτ.

Λίπασμα Malabar κολοκύθα

Απαλλαγείτε με τα λιπάσματα γιατί τα φυτά που κατακλύζονται από μεγάλες ποσότητες λιπασμάτων μπορούν να μετατραπούν σε βοτανικούς μεγαλομανείς, που απλώνονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Μπορείτε να αυξήσετε την παραγωγικότητα του εδάφους μέσω οργανικής ύλης και κομπόστ.

Διαβάστε επίσης:

10 τρόποι εσείς πρόληψη της ασθένειας του φυτού. Απευθείας σπείρουν λαχανικά στον κήπο. Πώς να μεγαλώσει Κολοκύθα κορυφογραμμής στο σπίτι. Πώς να αναπτυχθεί Πατάτες στα δοχεία. Μεγαλώνοντας Πασχαλιά θάμνος στα δοχεία. 09 Φυτά Φενσούι για το σπίτι σας. Μεγαλώνοντας Μπρόκολο στο σπίτι. Μπανανιά μεγαλώνει σε γλάστρες. 09 στοιχήματα φυτά για μπάνιο.

Για καρφίτσα:

κολοκύθα από φύλλα συκιάς |  κολοκύθα malabar

Schreibe einen Kommentar