Θέλετε να Γίνετε Μικρο-Αγρότης; 6 Συμβουλές για επιτυχία

0
Θέλετε να Γίνετε Μικρο-Αγρότης; 6 Συμβουλές για επιτυχία

Θα θέλατε να καλλιεργήσετε φαγητό για την οικογένειά σας, αλλά δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε; Εδώ είναι 6 λάθη που κάνει ο νέος μικρο-αγρότης και 6 τρόποι για να εξασφαλίσετε την επιτυχία σας.

Θέλετε να γίνετε μικρο-αγρότης; 6 Συμβουλές για επιτυχία: Θα θέλατε να καλλιεργήσετε φαγητό για την οικογένειά σας, αλλά δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε; Εδώ είναι 6 λάθη που κάνει ο νέος μικρο-αγρότης και 6 τρόποι για να εξασφαλίσετε την επιτυχία σας.

Αυτή η σελίδα μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Παρακαλώ διαβάστε την αποκάλυψή μου για περισσότερες πληροφορίες.

Έξι λάθη που δεν πρέπει να κάνετε (ή οι εντολές του νέου μικροαγρότη)

Ως νέος κηπουρός, είστε όλοι αστραφτεροί με οράματα όμορφων, παραγωγικών κήπων, σωστά; Το θέμα είναι ότι το να ξεκινήσετε με λάθος πόδι μπορεί να σας κάνει να μισείτε την κηπουρική, και ΔΕΝ είναι αυτό που θέλετε. Δεν πρέπει να μοιάζει με αγγαρεία. Το να φροντίζετε το μικρό αγρόκτημα της αυλής σας θα πρέπει να είναι διασκεδαστικό!

Εδώ είναι μερικά πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε:

 1. Δεν θα φυτέψεις ΓΙΓΑΝΤΙΚΟ κήπο τον πρώτο χρόνο σου. Εκτός αν ο στόχος σας είναι η αποτυχία, τότε γίνετε καλεσμένος μου.
 2. Δεν πρέπει υπερτιμώ πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώσεις σε έναν κήπο. Θα είστε *πραγματικά* διαθέσιμοι κάθε βράδυ και κάθε Σαββατοκύριακο;
 3. Δεν θα φυτέψετε όλα τα λαχανικά που *θα έπρεπε* να τρώει η οικογένειά σας. «Κανείς δεν σηκώνεται από αυτό το τραπέζι μέχρι όλα από αυτό το (γλοιώδες, μαγειρεμένο) σπανάκι έχει φύγει!».
 4. Δεν θα υποθέσετε ότι μπορείτε να μάθετε All-The-Skills αμέσως από το ρόπαλο. Εκτός αν έχετε κατακτήσει άλλα απίστευτα κατορθώματα όπως το να μάθετε πώς να παίζετε κιθάρα από τη μια μέρα στην άλλη ή να ανεβείτε στο Έβερεστ χωρίς προπόνηση.
 5. Δεν πρέπει να υπερβάλλετε με τις καλλιέργειες λαχανικών (αγνοώντας άλλους τύπους καλλιεργειών).
 6. Δεν πρέπει να ισχυριστείς ότι είσαι φυσικός φυτοκτόνος. 🙂

Τώρα λοιπόν που τα έχουμε καλύψει, ας μιλήσουμε για το τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε. Οι παρακάτω συμβουλές θα διασφαλίσουν ότι θα είστε ο κυρίαρχος μικρο-αγρότης στη δική σας υπερ-επιτυχημένη, παραγωγική και απολαυστική μικρο-αγρόκτημα.

Έξι συμβουλές για να είσαι επιτυχημένος μικροαγρότης

1. Ξεκινήστε από μικρά.

Πολλοί από εμάς τείνουμε να συμμετέχουμε όταν ξεκινάμε κάτι νέο. Είστε έτοιμοι να μπείτε σε φόρμα (ξανά); Θα αγοράσουμε νέα ρούχα προπόνησης, νέα παπούτσια, το πιο πρόσφατο πρόγραμμα παρακολούθησης δραστηριοτήτων και συνδρομή στο γυμναστήριο. Όταν χάνουμε τον ατμό, νιώθουμε μεγάλες αποτυχίες. Έχουμε μείνει με έναν λογαριασμό πιστωτικής κάρτας και το επαναλαμβανόμενο κόστος αυτών των προγραμμάτων να μας υπενθυμίζει την κακή μας απόφαση.

Κάποτε ένας σοφός είπε:Το μυστικό της ευτυχίας είναι οι χαμηλές προσδοκίες.» —Μπάρυ Σβαρτς.

Βλέπετε, το λάθος δεν ήταν ότι ήθελες να αποκτήσεις φόρμα. Το λάθος ήταν ότι έβαλες τον πήχη πολύ ψηλά. Θα υπάρξουν μέρες που τα παιδιά θα πρέπει να οδηγηθούν στο βασίλειο να έρχονται και να επιστρέφουν, και μέρες που δεν θα μπορείτε να βγείτε από το γραφείο πριν σκοτεινιάσει.

Οι χαμηλές προσδοκίες σημαίνουν ότι μπορείτε να είστε επιτυχημένοι κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το τι. Τι θα γινόταν αν προσδοκούσατε να κάνετε 15 λεπτά εστιασμένης άσκησης την ημέρα; Περπατήστε γρήγορα στο πάρκινγκ περιμένοντας να τελειώσει η προπόνηση ποδοσφαίρου του παιδιού σας ή μείνετε στο γραφείο για επιπλέον 15 λεπτά και τρέξτε πάνω και κάτω από τις σκάλες. Χαμηλές προσδοκίες και υψηλή ευελιξία (δημιουργικότητα) σημαίνει επιτυχία.

Το ίδιο ισχύει και για τον κήπο. Αυτό θα πρέπει να είναι διασκεδαστικό και ικανοποιητικό! Αντί να φτιάξετε ολόκληρη την αυλή σας τον πρώτο χρόνο (υψηλές προσδοκίες), ξεκινήστε με ένα υπερυψωμένο κρεβάτι, μια συλλογή από γλάστρες στο αίθριο σας ή φυτέψτε έναν κήπο με βότανα κουζίνας χαμηλής συντήρησης. Ανταλλάξτε αυτές τις υψηλές προσδοκίες για αυτήν την υψηλή δημιουργικότητα.

Μπορείτε πάντα να κλιμακώνεστε καθώς αυξάνεται η επιτυχία και ο ενθουσιασμός σας.

Θα θέλατε να καλλιεργήσετε περισσότερα τρόφιμα με λιγότερη προσπάθεια; Ρίξτε μια ματιά στο ebook μου, The Permaculture Inspired Vegetable Garden.

The Permaculture Inspired Vegetable Garden

Θέλετε να γίνετε μικρο-αγρότης; 6 Συμβουλές για επιτυχία: Θα θέλατε να καλλιεργήσετε φαγητό για την οικογένειά σας, αλλά δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε; Εδώ είναι 6 λάθη που κάνει ο νέος μικρο-αγρότης και 6 τρόποι για να εξασφαλίσετε την επιτυχία σας.

2. Δεσμευτείτε για 15 λεπτά την ημέρα.

Είναι αλήθεια ότι όσο περισσότερο χρόνο δεσμεύεσαι να κάνεις κάτι, τόσο περισσότερο βγαίνεις από αυτό. Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι αν αισθάνεστε εντελώς καταβεβλημένοι, μπορεί να μην ξεκινήσετε καν. Η στρατηγική κηπουρικής 15 λεπτών την ημέρα σάς δίνει τη δυνατότητα να βγείτε εκεί έξω και να κάνετε κάτι κάθε μέρα, ακόμα κι αν δεν τα τελειώσετε όλα.

Επιπλέον, είναι 15 λεπτά αδιαπραγμάτευτου χρόνου που μπορείτε να αφιερώσετε στον εαυτό σας. Βγαίνετε έξω, αναπνέετε καθαρό αέρα, παρατηρείτε τις καθημερινές αλλαγές ενός κήπου και νιώθετε την ικανοποίηση να τηρείτε τους στόχους σας. Για περισσότερη διασκέδαση, αφιερώστε τα 15 λεπτά με τον πρωινό σας καφέ ή με το αγαπημένο σας happy hour μετά τη δουλειά. Όσο πιο απολαυστικό είναι, τόσο περισσότερο θα το κολλήσετε!

Και hey: Μπορείτε πάντα να αυξήσετε την κλίμακα. Έχετε τα 15 λεπτά κάτω; Βλέπω τα 15 σου και σε ανεβάζω 30!

Χρειάζεστε περισσότερες συμβουλές για την πρόληψη της υπερφόρτωσης; Δείτε το άρθρο μου 7 τρόποι για να ξεκινήσετε μια κατοικία (χωρίς να είστε υπερφορτωμένοι).

3. Φυτέψτε αυτό που αγαπάτε να τρώτε.

Έχετε οράματα να αναγκάζετε όλη την οικογένεια να καθίσει στο δείπνο μέχρι να φάνε το μπρόκολο για το οποίο προσπαθήσατε τόσο σκληρά να καλλιεργήσετε; Γλιτώστε τον εαυτό σας από την αγωνία και φτιάξτε μια λίστα με τα φρούτα και τα λαχανικά που αγαπά η οικογένειά σας.

Από αυτήν τη λίστα, υπολογίστε τι φυτρώνει στο κλίμα σας ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ. Μπορείτε να αναγκάσετε την οικογένειά σας να διευρύνει τον ουρανίσκο της στο μέλλον, αλλά προς το παρόν, πηγαίνετε για τις εύκολες νίκες.

4. Εκμεταλλευτείτε την εργασία.

Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε την άνοιξη σπέρνοντας σπόρους, διατηρώντας τους προσεκτικά ποτισμένους (αλλά όχι πολύ υγρούς) και αραιώνοντας τα ευαίσθητα σπορόφυτα καθώς μεγαλώνουν. Ή, *θα μπορούσατε* να αποκτήσετε ένα σωρό εξοπλισμό και να ξεκινήσετε τα δικά σας σπορόφυτα σε εσωτερικούς χώρους κάτω από τα φώτα ανάπτυξης.

Ξέρετε τι κοινό έχουν και τα δύο αυτά σενάρια; Και τα δύο απαιτούν κάποια εμπειρία, καθώς και επιπλέον χρόνο για να μεγαλώσετε τα φυτά σας από τη γέννηση.

Αν μόλις ξεκινάς, δώσε ένα πόδι στον εαυτό σου. Παραλείψτε το βρεφικό στάδιο και αντ ‚αυτού υιοθετήστε σπορόφυτα από την αγορά των αγροτών ή το τοπικό φυτώριο. Αν αναρωτιέστε γιατί, δείτε την 4η Νέα Εντολή Μικρο-Αγρότη παραπάνω.

(Έμπειροι κηπουροί: Δείτε τον βήμα προς βήμα οδηγό μου για την έναρξη των σπόρων σε εσωτερικούς χώρους.)

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία ενός ζωντανού κήπου που χρειάζεται μόνο 15 λεπτά την ημέρα για να συντηρηθεί;

Θα βρείτε πολλές πληροφορίες όπως αυτή στο βραβευμένο βιβλίο μου, The Suburban Micro-Farm.

The Suburban Micro-Farm Book

5. Καλλιεργήστε πολυετή φυτά.

Ως νέοι κηπουροί, μπορεί μερικές φορές να έχουμε παρωπίδες όταν πρόκειται για τον κήπο μας. Το μόνο που βλέπουμε είναι λαχανικά. Και τείνουμε να υπερβούμε τα όρια. Φυτεύουμε ντομάτες στον κήπο, σε γλάστρες στο αίθριο και στην εξωραϊσμό της μπροστινής αυλής. Σας ενθαρρύνω, όχι—παρακαλώ—να διευρύνετε τους ορίζοντές σας προς όφελός σας.

Τα ετήσια λαχανικά κάνουν πολλή δουλειά. Και είναι περιττό να δίνουμε τόση δουλειά στον εαυτό μας, όταν υπάρχουν τόσες καλλιέργειες χαμηλής συντήρησης που μπορούν να μας βοηθήσουν να νιώθουμε επιτυχημένοι χωρίς να είμαστε υπερφορτωμένοι.

Δώστε μια ευκαιρία στα πολυετή φυτά.

Τα πολυετή είναι εκείνα τα φυτά που επιστρέφουν χρόνο με το χρόνο, παράγοντας νόστιμα φαγητά χωρίς πολλή δουλειά από μέρους σου. Μερικά παραδείγματα είναι τα σπαράγγια, τα οπωροφόρα δέντρα και οι ξηροί καρποί, οι θάμνοι μούρων, οι φράουλες και τα βότανα. Εάν ένας κήπος χαμηλής συντήρησης είναι η πρώτη σας προτεραιότητα, τα πολυετή φυτά είναι φίλοι σας.

Θέλετε να γίνετε μικρο-αγρότης; 6 Συμβουλές για επιτυχία: Θα θέλατε να καλλιεργήσετε φαγητό για την οικογένειά σας, αλλά δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε; Εδώ είναι 6 λάθη που κάνει ο νέος μικρο-αγρότης και 6 τρόποι για να εξασφαλίσετε την επιτυχία σας.

6. Μην ενδίδετε στον μύθο του «πράσινου αντίχειρα».

Ο όρος «πράσινος αντίχειρας» υποδηλώνει ότι κάποιος έχει μια φυσική ικανότητα να καλλιεργεί πράγματα. Δυστυχώς, σημαίνει επίσης ότι δεν μπορείτε γίνομαι έναν πράσινο αντίχειρα? ότι είτε έχεις αυτή την έμφυτη ικανότητα είτε δεν την έχεις. Ωστόσο, αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Εάν είχατε μια αποτυχία στην κηπουρική (κάτι που είναι κάθε κηπουρός, ποτέ), μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να το κάνετε κιμωλία στο χρώμα του αντίχειρά σας και να το παρατήσετε.

Αλλά σας παρακαλώ ταπεινά να μην το πετάξετε ακόμα. Το κλειδί για να γίνεις ειδικός σε κάτι είναι απλώς να εξασκείς ένα έργο, ξανά και ξανά. Έτσι αποκτάς αυτοπεποίθηση και βελτιώνεσαι με την πάροδο του χρόνου.

Δεν θα περίμενες να μπορείς να παίξεις κιθάρα μετά από ένα μάθημα, σωστά;

Αντίθετα, καταπολεμήστε την αποτυχία και την αμφιβολία γίνοντας ντετέκτιβ και κάνοντας παρατηρήσεις για το τι συνέβη: Τα αγγούρια σας υπέκυψαν σε ασθένεια ή παράσιτο;

 • Ποια ήταν τα συμπτώματα;
 • Τι θα μπορούσατε να δοκιμάσετε την επόμενη φορά;

Η Google είναι φίλος σου! Αναζητήστε ενδείξεις, όπως αυτές που βρέθηκαν στο άρθρο μου Καλλιεργήστε τα καλύτερα αγγούρια με αυτά τα 12 βήματα.

Και θυμήσου:

Ένα από τα χειρότερα λάθη που μπορείς να κάνεις ως κηπουρός είναι να νομίζεις ότι είσαι υπεύθυνος». ~ Janet Gillespie, συγγραφέας του Η χαρά ενός μικρού κήπου

Περίληψη

Όταν ξεκινάτε με χαμηλές προσδοκίες, φυτεύετε αυτό που αγαπάτε, λαμβάνετε βοήθεια, φυτεύετε καλλιέργειες χαμηλής συντήρησης και προσεγγίζετε την κηπουρική με την περιέργεια ενός επιστήμονα, θα είστε σε καλό δρόμο για να γίνετε ένας επιτυχημένος μικροαγρότης και θα διασκεδάστε να το κάνετε.

Ήσουν κάποτε αρχάριος μικροαγρότης; Τι σας βοήθησε να περάσετε την αρχική φάση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ:

Schreibe einen Kommentar