Η Walmart αναζητά νέα δίκη για την απόλυση υπαλλήλου

13
Η Walmart αναζητά νέα δίκη για την απόλυση υπαλλήλου

Η Walmart Inc ζήτησε νέα δίκη με τους ισχυρισμούς ότι απέλυσε παράνομα μια μακροχρόνια υπάλληλο με σύνδρομο Down όταν δεν μπορούσε να προσαρμοστεί σε ένα νέο πρόγραμμα. Το αίτημα ακολουθεί τον λιανοπωλητή που έκοψε επιτυχώς μια ετυμηγορία 125 εκατομμυρίων δολαρίων στην υπόθεση.

Σε δικαστική κατάθεση της Τρίτης, Walmart είπε ότι η Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ απέτυχε να αποδείξει ότι ο έμπορος λιανικής γνώριζε τη σχέση μεταξύ της αναπηρίας της υπαλλήλου και των προβλημάτων παρουσίας που οδήγησαν στην απόλυσή της. Αυτό απαιτείται για να αποδειχθεί ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος για τους Αμερικανούς με Αναπηρίες (ADA).

Η Walmart ζήτησε από τον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ, William Griesbach, να εκδώσει την απόφαση ως νομικό ζήτημα ή να διατάξει μια νέα δίκη.

Πέρυσι βραβεύτηκε ο εν λόγω υπάλληλος Μάρλο Σπάεθ 125 εκατομμύρια δολάριααν και ο αριθμός αυτός μειώθηκε αργότερα από τον Griesbach στα $300.000 λόγω των ζημιών του ανώτατου ορίου στο πλαίσιο του ADA.

Για 15 χρόνια, η Spaeth εργαζόταν στο κατάστημα Walmart’s Manitowoc στο Ουισκόνσιν, όπου είχε μια κανονική βάρδια 12:00 με 16:00. Ωστόσο, στα τέλη του 2014, ο λιανοπωλητής εφάρμοσε ένα μηχανογραφημένο σύστημα προγραμματισμού, το οποίο οδήγησε στο να ποικίλλουν οι ώρες της Spaeth, παρά το γεγονός ότι απαιτούσε αυστηρό πρόγραμμα λόγω της αναπηρίας της. Η Σπάεθ φέρεται να έχασε τη δουλειά της ή έφυγε νωρίς πολλές φορές πριν απολυθεί.Schreibe einen Kommentar