Δικαστήριο της Μόσχας διατάσσει κατάσχεση κεφαλαίων της Google

9
Δικαστήριο της Μόσχας διατάσσει κατάσχεση κεφαλαίων της Google

Δικαστήριο στη Μόσχα διέταξε την κατάσχεση περιουσίας και κεφαλαίων της Google αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων στη Ρωσία. Η κίνηση είναι η τελευταία σε μια αγωγή σχετικά με περιορισμούς που έθεσε η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας στο κανάλι YouTube μιας κορυφαίας ρωσικής τηλεοπτικής εταιρείας.

Σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων στη Ρωσία, η υπόθεση αφορά την Gazprom Media Holding GPM Entertainment Television. Η εταιρεία κατέθεσε μήνυση κατά της Google, απαιτώντας από τον τεχνολογικό γίγαντα να επαναφέρει την πρόσβαση στον λογαριασμό του στο YouTube. Τον Μάρτιο, το YouTube ανακοίνωσε ότι μπλοκάρει τα ρωσικά κρατικά χρηματοδοτούμενα κανάλια μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως. Έκτοτε, έχει δεχτεί τεράστια πίεση από τη ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Ρωσίας, πολιτικούς και διάφορα δίκτυα.

Τότε, το ρωσικό ραδιοφωνικό δίκτυο Sputnik είπε, ο Ο αποκλεισμός από το YouTube δεν είναι παρά μια νέα τροπή μιας φρικτής επίθεσης σε μια από τις θεμελιώδεις αρχές μιας δημοκρατικής κοινωνίας – αυτή είναι η ελευθερία του Τύπου».

Ενώ το YouTube παραμένει διαθέσιμο στη Ρωσία, η χώρα έχει μπλοκάρει ορισμένες άλλες ξένες εταιρείες τεχνολογίας, όπως το Facebook και το Instagram της Meta Platforms, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τις ροές πληροφοριών εν μέσω η συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία.Schreibe einen Kommentar